kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۹۶۰
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت:

کاهش 200 هزار مورد غربالگری باعث افزایش ناهنجاری جنین نشده است

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، 200 هزار  مورد از غربالگری‌های ناهنجاری‌های جنینی کاهش یافته است اما هیچ‌گونه افزایش ناهنجاری جنین نداشته‌ایم. 
 
به گزارش کیهان، روز گذشته نشست خبری هفته ملی جمعیت با حضور معاونین وزارت بهداشت در ستاد این وزارتخانه برگزار شد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در این جلسه اظهار داشت: ۴۳ ماده از ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت به وزارت بهداشت باز می‌گردد. بیش از ۹۶ درصد از تکالیف وزارت بهداشت در قانون جوانی جمعیت را اجرائی کردیم. در مسئله جوانی جمعیت مهم‌ترین کاری که باید انجام داد کار فرهنگی و سپس کار اقتصادی است. برای رسیدن به اهداف حوزه جمعیت باید ۵ تا ۱۰ سال برنامه مستمر داشته باشیم، با این حال حرکت جوانی جمعیت در کشورمان هم اکنون امیدوار‌کننده است.
 افزایش میزان موالید مادران ۲۰ تا ۲۴ سال 
حسین فرشیدی با بیان اینکه با ابلاغ قانون جوانی جمعیت، دولت توانست شیب تند کاهش جمعیت را کاهش دهد، افزود: میزان موالید مادران ۲۰ تا ۲۴ سال در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است. همچنین میزان موالید مادران ۲۵ تا ۲۹ سال نیز افزایش یافته و شعار دو فرزند کافی است به فرزند بیشتر زندگی بهتر، در حال تغییر است. علاوه‌بر این شاهد افزایش چشمگیر زایمان سوم از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بودیم. در مورد زایمان چهارم و پنجم هم به همین ترتیب شاهد افزایش جمعیت بودیم.
فرشیدی در پاسخ به سؤال کیهان درباره وضعیت جایگاه ایران در میزان زاد و ولد گفت: در دنیا وضعیت متوسطی داریم. کشورهایی مثل ژاپن، کره، آلمان و ایتالیا وضعیت زاد و ولد بسیار پایین آمده است و کشورهایی مثل ژاپن و کره به روش‌های جدید برای افزایش فرزندآوری روی آورده‌اند. در منطقه نیز نرخ موالید کشور عراق 2.5 است، ترکیه تقریباً نزدیک ما یعنی حدود 1.6 است، با این حال، فعلاً در منطقه ما بدترین وضعیت را از نظر رشد زاد و ولد داریم.
 دولت سیزدهم 
87 مرکز درمان ناباروری سطح 2 را فعال کرد
معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: با تغییر ریل و رویکرد وزارت بهداشت، دولت سیزدهم ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح ۲ را فعال کرده است. در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی حداقل یک مرکز درمان ناباروری داریم. ضمنا تعداد مراجعات به این مراکز به ۲۷ هزار و ۴۹۹ مراجعه رسیده است. علاوه‌بر این ۱۲۶ مرکز ناباروری سطح ۳ 
داریم و فرق سطح 2 و 3 این است که در سطح ۳ خدمات آی‌وی‌اف انجام می‌شود. 
 90 درصد هزینه‌های ناباروری 
تحت پوشش بیمه قرار گرفت
سعید کریمی، افزود: مرکز درمان ناباروری سطح3 در کشور دولتی است و ۹۰ درصد هزینه‌های سرپایی  و بستری ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. همچنین ۳۳ خدمت جراحی لازم برای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. در مراکز سطح۳ نیز یک میلیون و ۱۰۰ هزار مراجعه انجام شده است که ۱۱۲ هزار ۶۸۳ خدمت آن آی‌وی‌اف بوده و بیش از ۳۶ هزار مورد مثبت و موفقیت‌آمیز بوده است.
 انجام 36 هزار خدمات زایمانی رایگان
کریمی ادامه داد: در زمینه رایگان کردن خدمات زایمانی ۳۶ هزار زایمان صددرصد رایگان انجام شده است. همچنین دو هزار دوره توانمندسازی خدمات بارداری برای ماما‌های شاغل انجام شده و برای
۱۲۰ هزار نفر از ماماها کارگاه آموزش اورژانس مامایی انجام شده است.
 فعالیت 32 هزار بهورز شهری و روستایی 
در سراسر کشور
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه سال گذشته وزارت بهداشت به عنوان دستگاه برتر در حوزه جوان‌سازی جمعیت در کشور انتخاب شد، افزود: ما ۳۲ هزار بهورز شهری و روستایی و ۲۲ هزار مراقب سلامت شهری داریم که درخصوص ازدواج، خدمات فرزندآوری، باروری سالم و مشاوره زایمان طبیعی فعالیت می‌کنند و ۱۳ هزار و ۸۰۹ ماما و دو هزار و 856 متخصص زنان نیز در بخش دولتی داریم. ۱۰ هزار 
و ۲۰۰ ماما نیز در بخش درمان مشغول هستند و در بخش غیردولتی 6 هزار و 886 نفر متخصص زنان داریم.
 کاهش 200 هزار موردی غربالگری جنین
 پس از اجرای قانون جوانی جمعیت
صابر جباری در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا افزایشی در ثبت ناهنجاری‌های جنینی پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، محدود و استانداردسازی غربالگری جنین رخ داده است، گفت: پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، 200 هزار مورد از غربالگری‌های ناهنجاری‌های جنینی کاهش یافته است اما هیچ‌گونه افزایش ناهنجاری جنین نداشته‌ایم. ما در بیماری‌های منطبق بر غربالگری ژنتیکی افزایش نداشته‌ایم.
 کاهش ازدواج و طلاق در کشور
جباری ادامه داد: سال 1402 در مقایسه با 1401 حدود 8.7 درصد کاهش ثبت ازدواج داشتیم و ازدواج‌ها به عدد ۴۸۱ هزار و ۲۶ مورد رسید. طلاق در سال 1402 نسبت به 1401 کاهش داشته  و از ۲۰۷ هزار و ۸۴۰ طلاق به ۲۰۱ هزار و ۴۸۶ مورد رسیده است که کاهش 3 درصدی را نشان می‌دهد. یکی از دلایل آن این است که جمعیت جوان ما در سن ازدواج سال به سال کاهش یافته است.