kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۳۳۷
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۷

قالیباف: ریشه مشکلات کشور فاصله گرفتن از راه و خط امام است

رئیس‌مجلس گفت: اگر امروز مردم در صف تهیه مرغ اذیت می‌شوند یا اینکه هر روز ارزش پول ملی ما کاهش پیدا می‌کند ریشه آن در فاصله گیری از باورها و اندیشه امام و شهدا است. ما از راه و خط امام فاصله گرفتیم و به مردم و جوانان خود باور نداریم.

محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در سی و نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها به عنوان میهمان ویژه حضور پیدا کرد و ضمن تبریک دهه فجر و میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا گفت: امام در حینی که خداباور بودند و مردم باور بودند، خودباور هم بودند و بر همین اساس فرمودند که ما می‌توانیم لذا اگر براساس سنت‌های الهی حرکت کنیم پیروزی وعده الهی است هر چند که ظالمان و استکبار دارای قدرت باشند. سنت‌های الهی ثابت و پابرجا هستند.
رئیس‌مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر وجود چالش و مشکلات امروز کشور با توجه به عدم وجود خداباوری و مردم باوری در جامعه امروز گفت: امروز به دلیل مشکلات، مردم با سختی و مشقت مواجه شدند و دلیل عمده و اصلی این موضوع این است که از خداباوری و مردم باوری فاصله گرفته‌ایم. از اندیشه امام و میراث امام و شهدا که خط اصیل انقلاب هستند فاصله گرفتیم و این ریشه مشکلات است.
قالیباف گفت: اگر امروز مردم در زندگی روزمره خود دچار مشکل هستند و هر روز در صف تهیه مرغ و قیمت مرغ اذیت می‌شوند یا اینکه هر روز ارزش پول ملی ما کاهش پیدا می‌کند ریشه آن در فاصله گیری از باورها و اندیشه امام و شهدا است. ما از راه و خط امام فاصله گرفتیم و به مردم و جوانان خود باور نداریم. هر آنچه که در کشور داریم و در اندیشه و خلاقیت جوانان باید جست و جو کنیم از دشمنان و دیگران تمنا می‌کنیم.
وی تأکید کرد: امروز هم در اندیشه کج اندیشی داریم و هم در مدیریت سوء مدیریت داریم. اگر سوء مدیریت در کشور نبود چرا کشور وقتی که ۱۰۰ میلیارد دلار در آمد داشت با زمانی که ۱۵ میلیارد دلار درآمد داشت در حوزه اقتصادی هیچ تفاوتی را نمی‌بینیم. این جز سوء مدیریت چیزی نیست. در حقیقت امروز دو قطبی کارآمدی و عدم کارآمدی را شاهد هستیم.
به گزارش ایسنا، قالیباف در بخش دیگری از صحبت‌های خود درخصوص جایگاه شورای عالی استان‌ها و جایگاه شوراهای شهر و روستا گفت: امام راحل مردم باور بود. در قانون اساسی نیز که میثاق ملی همه ملت ما است و تبلور عزت ایرانی، افتخار ایرانی و ارزش‌های دینی ما است هفت اصل از آن به صورت خاص به شوراهای شهر و روستا پرداخته، در حقیقت بعد از قوا شوراها هستند که توجه خاصی در قانون اساسی به آنها شده است. اما جای این سؤال وجود دارد که آیا در قانون‌های پایین دست که ظرفیت‌های قانون اساسی در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد به درستی به بار نشسته‌اند و در قانون‌گذاری‌ها از این ظرفیت شوراها به درستی استفاده شده است؟ بی‌تردید تمرکز گرایی در حکمرانی یکی از چالش‌های کشور است. برای یک موضوع جدی مهم تا موضوعی کوچک و جاری همگی در مرکز و در یکی از سه قوا تصمیم‌گیری می‌شود. من معتقدم این نحوه کشورداری درست نیست. در حکمرانی‌های محلی مهم‌ترین و اساسی‌ترین محور شوراهای شهر و روستا هستند و قانون اساسی نیز این ظرفیت را به درستی تبیین کرده است. باید اجازه دهیم مردم در مورد مسائل جاری خود تصمیم بگیرند و اساس راه امام و انقلاب اسلامی مشارکت خود مردم در حل مشکلات است.