kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۰۱۶
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱
عضو اتحادیه لوازم خانگی:

50 درصد صنعت لوازم خانگی تعطیل شد

عضو اتحادیه لوازم خانگی گفت: عملاً کارخانه‌های صنعت لوازم خانگی همگی با ظرفیت 50 درصد خود تولید می‌کنند و همین میزان هم به سختی در بازار به فروش می‌رسد زیرا خرید کاهش یافته است.



حسین فتاحی، در گفت‌وگو با «نسیم آنلاین» در  رابطه با وضعیت تأثیر رکود بر صنعت لوازم خانگی اظهار کرد: رکود همانطور که بر دیگر صنایع تأثیرگذار بوده سایه‌اش برروی صنعت لوازم خانگی نیز افتاده است و منجر شده تا تقریباً 50 درصد این صنعت به تعطیلی کشیده شده و خوابیده است. وی تأکید کرد: عملاً کارخانه‌های صنعت لوازم خانگی همگی با ظرفیت 50 درصد خود تولید می‌کنند و همین 50 درصد نیز به سختی در بازار به فروش می‌رسد زیرا خرید کاهش یافته است.
مدیرعامل امرسان افزود: رونق این صنعت به تقاضای موجود در بازار برمی‌گردد، زمانی که تقاضا کاهش می‌یابد منجر می‌شود که تولیدکننده نیز تولید را پایین بیاورد و این اتفاقی است که هم اکنون رخ داده است، به طوری که به جرأت می‌توان گفت برای برندی مانند برند محصولات ما که شناخته شده هم است تقاضا یک سوم کاهش یافته است، بدون شک این میزان تقلیل تقاضا در محصولات کمتر شناخته شده بسیار بیشتر است.
فتاحی به نوسانات ارزی ماه‌های گذشته در بازار اشاره کرد و گفت: این نوسانات به خصوص در یک ماه قبل منجر شد تا ما نیز سردرگم شده و نمی‌دانستیم که آیا الان باید مواد اولیه را تهیه کنیم و یا منتظر گذشت زمان باشیم.
وی تأکید کرد: همین نوسانات ارزی منجر شد تا حداقل 15 درصد مواد اولیه که تقریباً بین 45 تا 70 درصد آن وارداتی است که گرانتر شود لذا قائدتاً باید ما نیز این 15 درصد را برروی قیمت محصولات خود اعمال کنیم اما از آن جهت که همین الان هم فروشی در بازار نداریم لذا با گران‌تر شدن کالاها فروش به حداقل ممکن خواهد رسید.
این تولیدکننده لوازم خانگی تصریح کرد: همین الان آن‌قدر قدرت خرید مردم چه خریدار عادی و چه بنکداران پایین آمده است که روز به روز تعداد چک‌های برگشتی افزایش می‌یابد حتی چک‌هایی که از ارگان‌های دولتی برای فروش در دست داریم نیز برگشت خورده است چه برسد به دیگر خریداران.
فتاحی اظهار داشت: تمامی این مشکلات و از همه مهم‌تر سیستم نادرست بانکی یک تولیدکننده را به این سمت می‌کشاند که دست از تولید برداشته کارخانه را بفروشد و پولش را در بانک بگذارد و سودش را ماه به ماه استفاده کند.