پس از یک روز استراحت رخ داد
ورود بورس به کانال جدید با جهش 73 هزار واحدی شاخص
بازار سرمایه پس از استراحت شاخص کل در روز چهارشنبه هفته گذشته، نخستین روز کاری خود در هفته جاری را با جهش 73 هزار واحدی شاخص کل و فتح کانال جدید آغاز کرد.
شاخص کل بورس دیروز با ۷۳ هزار و ۲6۵ واحد افزایش تا رقم دو میلیون و 4۳۸ هزار و 552 واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هموزن نیز با صعودی ۱4 هزار و 464 واحدی رقم ۸۰۰ هزار و ۹59 واحد را ثبت کرد.
این در حالی است که روز چهارشنبه شاخص کل با کاهش 3425 واحد و در آستانه کانال دو میلیون و 400 هزار واحد به حالت استراحت رفت اما دیروز جهش بلند دیگری را تجربه کرد. در بازار دیروز، یک میلیون معامله به ارزش ۱۸۶ هزار و ۳۶۷ میلیارد ریال انجام شد و ۶۷ درصد نمادهای بورسی مثبت بود.
شاخص کل فرابورس نیز دیروز در صعودی بیسابقه ۶۲۷ واحد افزایش یافت و رقم ۳۰ هزار و ۳۷۰ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۵۸۷ هزار معامله انجام شد که ۲۴۱ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال ارزش داشت و ۷۰ درصد نمادهای فرابورسی مثبت بود. البته ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 688 هزار میلیارد تومان رسید. طی معاملات دیروز بیشترین خروج پول حقیقی از صندوقها و بیشترین ورود پول حقیقی به فلزات اساسی بود.
همچنین ارزش روز شرکتهای بورس و فرابورس به بیش از 10 میلیون و 600 هزار میلیارد تومان رسیده که با احتساب دلار آزاد ارزش روز شرکتهای بورس و فرابورس به حدود 200 میلیارد دلار میرسد.
به گزارش خبرگزاری فارس، با توجه به رکوردشکنی بورس در سال جاری و رشد شاخصها، بهترین فرصت برای تأمین مالی شرکتهای بزرگ از این بازار شفاف به وجود آمده و دولت باید نقدینگی در گردش و سرگردان را به این وسیله به سمت تولید و خطوط تولید هدایت کند. حضور سرمایههای خرد در بازار فرصت مناسبی برای شفاف شدن فعالیت افراد و همچنین جلوگیری از هجوم تقاضا به سمت دلار، ارز، سکه، زمین و املاک است و میتوان امیدوار بود که بخشی از این سرمایهها به سمت تولید هدایت شود.
احتمال طبقهبندی بازارهای بورسی
این روزها خبرهایی در مورد احتمال طبقهبندی بازارهای بازارسرمایه به گوش میرسد. «رضا عیوضلو»؛ معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با ایسنا، در مورد موضوع طبقهبندی بازارهای بازارسرمایه توضیح داد: درخصوص طبقهبندی بازارها، اصلاحات پیشنهادی دستورالعمل پذیرش و بازنگری شرایط پذیرش در بازارهای مختلف بورس و فرابورس مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به اهمیت موضوع، پس از جمعبندی در هیئتمدیره سازمان بورس مورد بررسی و تصمیمگیری قرار خواهد گرفت.
براساس این گزارش، مجید عشقی- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار- در آخرین اظهارنظرهای خود در سال گذشته اعلام کرده بود که با توجه به ساختار بازارهای بورس و فرابورس یک بحث کارشناسی در مورد طبقهبندی بازارها در حال انجام است. در حال حاضر بازارهای اول و دوم اختلاف معناداری با هم ندارند. به نظر میرسد به یک تجدید ساختاری در طبقهبندی بازارهای بورس و فرابورس نیاز است. پیشنهاد همکاران در بورس و فرابورس این بود که اعمال تغییرات دامنه نوسان در مرحله بعد را همزمان با تغییرات طبقهبندی بازارها انجام دهیم.