2024، خونینترین سال برای نیروهای امنیتی پاکستان لقب گرفت
مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان در گزارشی اعلام کرد که سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای نیروهای پاکستانی بود چرا که 685 نیروی امنیتی این کشور طی این سال کشته شدند.
سال ۲۰۲۴ بهعنوان یکی از پرتلاطمترین و خونبارترین سالها برای نیروهای امنیتی پاکستان ثبت شده است. گزارشهای منتشرشده از سوی مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی این کشور نشان میدهد که افزایش خشونتها و ناامنی در مناطق مختلف، جان صدها تن از نیروهای امنیتی این کشور را گرفته و فشار قابلتوجهی بر ساختارهای امنیتی و سیاسی این کشور وارد کرده است. این آمار نهتنها نشاندهنده چالشهای امنیتی جدی در پاکستان است، بلکه ضرورت بازنگری در استراتژیها و رویکردهای امنیتی این کشور را بیش از پیش آشکار میکند.
براساس گزارش سالانه مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان، سال 2024 بیش از 685 نیروی امنیتی کشته شدهاند. این آمار نشاندهنده شدت و دامنه گسترده حملات تروریستی و درگیریهای مسلحانه است.
براساس گزارشی که «داوننیوز» به نقل از این مرکز منتشر کرده، در این سال دستکم 444 حمله تروریستی در پاکستان انجام شده است. این حملات نهتنها نیروهای امنیتی، بلکه غیرنظامیان را نیز هدف قرار دادهاند. تعداد کل تلفات در سال 2024، بهطور چشمگیری نسبت به سال 2023 افزایش یافته و به رقم بیسابقهای رسیده است که 66درصد بیشتر از سال قبل است.
نوامبر(آذرماه) بهعنوان مرگبارترین ماه در این سال برای پاکستانیها شناخته شده است؛ ماهی که شاهد موجی از حملات هماهنگ و شدید در مناطق مختلف کشور بودهایم. طبق گزارش مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی این کشور، دو هزار و 546 نفر که شامل نظامیان و غیرنظامیان میشود، در سال 2024 جان خود را از دست دادهاند. این آمار نشاندهنده یک بحران امنیتی عمیق است که بر ضرورت اقدامات فوری و مؤثر تأکید دارد. از نظر جغرافیایی، ایالت خیبرپختونخوا با یکهزار و 616 کشته و بلوچستان با 782 کشته، در جایگاه اول و دوم از نظر مناطق ناامن و پُرتلفات قرار دارند. این دو منطقه بهطور خاص به دلیل حضور گروههای مسلح، فعالیتهای تروریستی، و ضعف در اعمال حاکمیت دولت مرکزی، به کانون بحران تبدیل شدهاند. افزون بر این، کارشناسان امنیتی بر این باورند که افزایش فعالیت گروههای تروریستی، ضعف در هماهنگی میان نیروهای امنیتی و ناتوانی در رفع دلایل ساختاری ناآرامیها مانند فقر، تبعیض، و اختلافات قومی و مذهبی، به وخامت اوضاع دامن زده است. سیاست خارجی پاکستان و تحولات در همسایگی این کشور، بهویژه در افغانستان نیز نقش مهمی در تشدید این بحران ایفا کردهاند.