kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۹۴۴
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴
معاون سابق وزیر صمت:

حل شدن مسئله FATF باعث ارتباط با بانک‌های جهان نمی‌شود

 
 
 
معاون سابق وزیر صمت اظهار کرد: این تصور که حل شدن FATF 
باعث برقراری رابطه با کارگزاری بانک‌ها می‌شود، اشتباه است؛ به دلیل اینکه تحریم‌های ثانویه هنوز وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، «مهدی صادقی نیارکی» گفت: در حوزه اقتصاد کلان، سه دسته چالش رویکردی- رهیافتی، ساختاری و اجرائی داریم. تحریم و محدودیت‌ها، ناترازی انرژی، مسائل بانکی، قیمت‌گذاری، نظام تامین و تخصیص ارز به ترتیب مواردی از این چالش‌ها محسوب می‌شوند. در مرحله اول باید چالش‌ها را به صورت صحیح تشخیص بدهیم تا بتوانیم تصمیمات درستی را اتخاذ کنیم.
وی افزود: نباید همه مشکلات را به تحریم‌ها ارجاع دهیم. بخش عمده‌ای از آن به تصمیم‌سازی اجرائی یا بحث‌های ساختاری مرتبط است. به عنوان مثال ما در زمان مناسب قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح نکردیم. در زمان ناترازی نیز اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که انرژی بخش تولید را قطع می‌کنیم.
معاون سابق وزیر صمت ادامه داد: تحریم، هزینه مبادلات را افزایش و سرعت رشد ما را کاهش می‌دهد، اما علت همه مشکلات نیست و نمی‌توانیم بگوییم که ۸۰ درصد مشکلات را شامل می‌شود. بسیاری از چالش‌ها به حوزه سوم و تصمیمات سیاستگذار و اجرای آن‌ها باز می‌گردد.
صادقی نیارکی با بیان اینکه دولت باید به نقش خود برگردد، عنوان کرد: وظیفه دولت هدایت، حمایت و نظارت است. به عنوان مثال حمایت عامی روش اشتباهی است. مثل اینکه هر کسی که صنعتگر شد پنج سال معافیت مالیاتی به او اختصاص می‌دهیم یا اینکه مشوق‌ها برای میزان سرمایه‌گذاری متفاوت، یکسان است.
معاون سابق وزیر صمت گفت: تغییر ریل، تنش ایجاد می‌کند و طبیعتا تصمیم‌سازی هم باعث تنش و مقاومت می‌شود. به دلیل اینکه دولت‌ها دنبال جمع‌آوری رای هستند، سعی می‌کنند که با همه به صورت مساوات رفتار کنند. این رفتار، اشتباه است و نمی‌توان با آن اقتصاد را بزرگ کرد.
صادقی نیارکی ادامه داد: این تصور که حل شدن FATF باعث برقراری رابطه با کارگزاری بانک‌ها می‌شود هم اشتباه است. به دلیل اینکه تحریم‌های ثانویه هنوز وجود دارد. اما باعث ایجاد شفافیت و در نتیجه افزایش اعتماد عمومی خواهد شد.
او درباره دخالت دولت در اقتصاد اظهار کرد: وقتی دولت فروش نفت را آغاز کرد، صاحب پول شد و نتیجه این درآمد ارزی، دخالت در اقتصاد بود. در صورتی که باید با این درآمد جهت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها استفاده می‌شد.
معاون سابق وزیر صمت در پایان در رابطه با انتظاراتی که از دولت چهاردهم وجود دارد گفت: از دولت چهاردهم انتظار می‌رود که با نخبگان اقتصادی و فعلان این حوزه گفت‌‎وگو کند و نظرات آنها را جویا شود. اگر بین تولیدکنندگان اجماعی صورت گرفت باید دولت‌ها به آن احترام بگذارند. نکته‌ای که وجود دارد این است که دولت‌ها برای اینکه بتوانند طولانی‌مدت حضور داشته باشند، در تصمیم‌گیری‌های خود جسارت ندارند. سعی می‌کنند رضایت عمومی را در جامعه ایجاد کنند.
صادقی نیارکی افزود: سیاستگذاران مستقیم و غیرمسقیم، باید هم‌قسم شوند تا بر روی یک نقشه راه تمرکز کنند. در حال حاضر نه نقشه‌ای وجود دارد نه آن‌ها هم‌قسم هستند.