kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۵۰۳
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۹
با تصویب نمایندگان مجلس

برداشت سیستمی از حساب بدهکاران مالیاتی مجاز شد

 

بر اساس مصوبات بخش اول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس، برداشت سیستمی از حساب کسانی که بدهکار مالیاتی عنوان شده‌اند مجاز شد.
به گزارش تسنیم، چندی قبل رسیدگی به بخش اول لایحه بودجه 1403 در مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده و بعد از برگزاری انتخابات بررسی بخش دوم بودجه در مجلس آغاز می‌شود.
یکی از نکات جالب توجه تبصره ششم لایحه بودجه سال 1403 این است که به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و وصول بموقع درآمدهای مالیاتی با رعایت قانون مالیات مستقیم، بانک مرکزی مکلف است حسب درخواست سامانه‌ای سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به مسدود کردن حساب یا حساب‌های بدهکاران مالیاتی به میزان بدهی قطعی اقدام کند.
درنتیجه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلفند وجوه مسدود شده را حداکثر ظرف پنج روز پس از مسدودی به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند. بانک مرکزی، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری حسب مورد در صورت تخلف از اجرای این حکم، با مؤدی مسئولیت تضامنی دارند.
به تازگی نمایندگان مجلس هم با تصویب بند ث تبصره ششم لایحه بودجه 1403 کل کشور در بخش هزینه‌ای، بانک مرکزی را مکلف کردند تا حسب درخواست سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به مسدود کردن حساب یا حساب‌های بدهکاران مالیاتی به میزان بدهی قطعی اقدام کند.
این در حالی است که برخی از فراریان مالیاتی حتی از صندوق‌های قرض‌الحسنه بابت اقدامات خود سوءاستفاده می‌کنند. در همین رابطه «کامران منصور»، مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی و وصول و اجرای ویژه استان تهران اخیرا با اشاره به مجموع تراکنش بیش از 470 هزار میلیارد ریالی از یک صندوق قرض‌الحسنه، از کشف بیش از 19 هزار فراری مالیاتی خبر داد. وی با ارائه اطلاعاتی درخصوص تعداد اشخاص حقیقی دارای تراکنش در صندوق مذکور به‌تفکیک دارای پرونده و فاقد پرونده مالیاتی مربوط به عملکردهای سنوات 1397 لغایت 1401 اظهار داشت: در این راستا بیش از 19 هزار نفر مؤدی جدید و فاقد پرونده مالیاتی شناسایی شدند.
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی با اشاره به بررسی‌های اولیه و جمع‌بندی اطلاعات به‌دست‌آمده ناشی از تقاطع‌گیری‌های فنی و استخراجی به‌دست‌آمده از سرورهای این صندوق قرض‌الحسنه، از الصاق برخی تراکنش‌های این صندوق به 158 هزار مؤدی دارای پرونده مالیاتی خبر داد و تصریح کرد: در باب رسیدگی‌های مالیاتی، مجموع تراکنشی به‌مبلغ بیش از 470 هزار میلیارد ریال شناسایی شده است. منصور با بیان اینکه برخی صندوق‌های قرض‌الحسنه به‌دلیل عدم اتصال به بانک مرکزی به محملی برای اختفای فعالیت‌های اقتصادی فراریان مالیاتی تبدیل شده‌اند، هدف از مقابله با فرار مالیاتی را بالا بردن هزینه اقتصاد غیرشفاف عنوان و خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف خط قرمزی نمی‌شناسیم و با قاطعیت مسیر مطالبه حقوق حقه ملت و توسعه بیش از پیش عدالت مالیاتی در جامعه را دنبال می‌کنیم.