kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۴۸۰
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۹
راز تلفات سنگین ارتش اوکراین

سربازان اوکراینی آموزش کافی ندیده به میدان جنگ فرستاده می‌شوند

 
 
 
سرویس خارجی-
روزنامه اوکراینی به یکی از دلایل مهم تلفات سنگین ارتش اوکراین اشاره کرده و نوشته است که، سربازان اوکراینی آموزش‌دیده توسط ناتو، تنها 3 هفته آموزش می‌بینند و آمادگی لازم را ندارند؛ سربازان اوکراینی روحیه خود را از دست داده و احساس ضعف می‌کنند. آنها حتی می‌گویند، آنچه در میدان جنگ می‌بینند با آنچه به آنها گفته شده متفاوت است!
با گذشت بیش از 1 سال و نیم از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، این جنگ وضعیت پیچیده‌ای پیدا کرده است. آمریکا کارشکنی بسیاری در مسیر مذاکرات صلح انجام می‌دهد. این کشور اعلام کرده است که هم‌اکنون به‌دنبال صلح در اوکراین نیست، گویی هدف طولانی شدن جنگ است. با توجه به ظواهر امر می‌توان گفت که وقتی تصمیم گیرنده اصلیِ یک طرف جنگ، خود طرفِ درگیر، یعنی اوکراین، نیست و آمریکا است و هدف آمریکا شکستنِ کمر روسیه ولو به قیمت نابودی اوکراین است، نباید منظر صلح بود! نکته دیگر که شاید خیلی بدبینانه باشد، اما با توجه به تاریخِ آمریکا چندان هم دور از ذهن نیست، این است که وقتی اتحادیه اروپا به‌عنوان رقیب اقتصادیِ آمریکا از طولانی شدن این جنگ ضربه می‌بیند، آمریکا به‌عنوانِ شریکِ سیاسی، اما رقیبِ اقتصادی تا جایی که کار به نقطه‌ای بی‌بازگشت نرسد، بدش نمی‌آید که جنگ به‌صورت کنترل‌شده کمی بیشتر ادامه پیدا کند. به هر حال مطالعه تاریخ نه‌چندان بلند آمریکا نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها گاهی از دوستان خود هم بهره‌کشی کرده‌اند.
البته این یک طرف ماجراست؛ اما اینکه آیا آمریکا موفق خواهد بود یا نه؟ مسئله دیگری است. نشریه آمریکایی «امریکن کانزروتیو» نظرش این است که «نه؛ موفق نخواهد بود.» به گزارش این نشریه، دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای تحقق وعده‌اش درباره «مبارزه با روسیه با سرباز اوکراینی»، در حال «مواجهه با شکست در دو جنگ خودخواسته دیگر است؛ این‌بار علیه روسیه و چین.»
طبق گزارش روزنامه اوکراینی «کی‌یف ایندیپندنت»، خبرنگار این روزنامه مصاحبه‌ای با نیروهای مستقر در شرق خارکیف، بخش شمالی و ۶۰۰ مایلی خط مقدم انجام داده- که روسیه در ماه گذشته میلادی در آنجا پیشروی کرد- براساس آن اکثر سربازان وضعیت «دشواری» را توصیف کرده و معتقدند که با «تجهیزات ضعیفی» مواجه هستند. نیروها و افراد طی این مصاحبه اذعان کردند که سه هفته آموزش مقدماتی ناتو باعث شده تا سربازان اوکراینی آمادگی لازم را برای مواجهه با واقعیت‌ها در میدان نبرد کسب نکنند. یکی از گروهبانانِ پیاده‌نظام اوکراین طی مصاحبه با این روزنامه گفت: «هیچ‌چیز شبیه به آنچه که در اخبار و گزارش‌ها می‌خوانید، نیست.» آن‌طور که ایسنا نوشته است، او به حرکات نیروهای اوکراینی و بی‌هدف بودن اقدامات آنها اشاره کرد و گفت: «یک دستاورد قهرمانانه؛ پریدن و شلیک بی‌هدف در یک جهت کلی تا که در نهایت یک دست و یک پا از بین برود و یا شاید هم بمیرید. چه فایده‌ای دارد؟» گفتنی است، گرچه مقامات غربی و اوکراینی بر این باورند که اوکراین «روند بسیار کُندی» دارد، اما «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهوری اوکراین ادعا می‌کند که سربازان کشورش در ضدحملات خود علیه نیروهای روسی «حرکت رو به جلو دارند.» روسیه پیش‌تر ضدحمله اوکراین را «شکست‌خورده» توصیف کرده ‌اما کی‌یف ادعا می‌کند که با «سرعت پایین و تلفات کمتر» به سمت اهدافش پیشروی می‌کند.
موشک‌ بالستیکِ اتمی روسیه در حالت جنگی
خبر دیگر آنکه براساس اظهارات گزارش‌شده توسط رئیس آژانس فضایی روسیه، مسکو یک موشک بالستیک قاره‌پیما پیشرفته خود را که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارد، در حالت آماده‌باش جنگی قرار داده است. آن‌طور که مهر نوشته است، «یوری بوریسوف»، رئیس آژانس فضایی روسکوسموس روسیه گفت موشک‌های سرمات آماده به‌کارگیری فوری در میدان رزم هستند. خبرگزاری دولتی تاس روسیه نیز به نقل از رئیس روسکوسموس گفت: «سیستم موشکی راهبردی سرمات وضعیت هشدار رزمی را به خود گرفته است.»
هشدار روسیه نسبت به درگیری مستقیم با ناتو
از این جنگ همچنین خبر می‌رسد که معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت، رویارویی نظامی در اوکراین به مرحله‌ای رسیده که به راحتی می‌تواند یک درگیری تمام‌عیار را میان روسیه و ناتو ایجاد کند. «دیمیتری پولیانسکی»، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در پاسخ به پرسش‌هایی مطرح‌شده در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت: «ما بارها هشدار داده‌ایم که موقعیت بسیار خطرناک است و خطر بزرگی نسبت به درگیری مستقیم میان روسیه و ناتو وجود دارد. ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده از هر طریق ممکنی به‌جز استقرار مستقیم نیروها، اوکراین را حمایت می‌کند.»
نبرد خانه‌به‌خانه اوکراینی‌ها
خبر دیگر از این میدان نبرد آنکه خبرنگاران روزنامه نیویورک‌تایمز که به خط مقدم ضدحمله اوکراین رفته بودند، مشاهدات خود از این عملیات چندماهه اوکراین را منتشر کردند. به گزارش این روزنامه، ماموریت یک واحد اوکراینی این بود که یک خانه را در یک روستا تصرف کند؛ روستایی که روی نقشه به اندازه یک نقطه دیده می‌شود، اما یکی از پایگاه‌های قدرت سربازان روسیه است. این روزنامه آمریکایی نوشت: «با پیشروی کُند اوکراین در ضدحمله، کی‌یف وابستگی شدیدی به تلاش صدها گروه ضربتی کوچک دارد که هرکدام وظیفه حمله به یک گودال یا یک خانه را دارند.»
حمله روسیه به انبار مهمات موشکی اوکراین
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که توپخانه روسیه انبارهای مهمات اوکراین را که برای سامانه‌های موشک ضدهوایی 
اس-۲۰۰ در نزدیکی اسلویانسک در دونتسک استفاده می‌شد، منهدم کرده است. یک پایگاه استقرار موقت نیروهای مسلح اوکراین هم در نزدیکی کارلیوکا منهدم شد.
حقوق مزدوران خارجی در اوکراین!
نکته قابل توجه دیگری از این جنگ آنکه ارتش روسیه از افزایش شدید استخدام مزدوران خارجی در اوکراین خبر داده است. تخمین‌ها از میزان حقوق این مزدورها بسیار متفاوت است، از ۱۰۰۰ دلار در ماه گرفته تا ۲۰۰۰ دلار در روز! اما اسپوتنیک در تحقیقات خود به شرح بیشتر این مسئله پرداخته است. کمیته تحقیقاتی روسیه تا امروز پرونده‌هایی را درباره جرایم جنگی ۱۶۰ مزدور از ۳۲ کشور- از جمله گرجستان، آمریکا، لتونی و سوئد- و همچنین سربازانی از رژیم صهیونیستی آغاز کرده است. این آمار در تحقیقات رسانه‌های فرانسوی هم تایید شده است، تحقیقاتی که براساس آن مزدوران خارجی که برای اوکراین می‌جنگند ماهانه بین ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو درآمد دارند. همچنین با وجود کمک‌های نظامی گسترده غرب، این مزدوران باید هزینه سلاح‌های سبک، تدارکات و خودروی خود را از جیب بپردازند!
مقام اروپایی: با بحرانی مضاعف رو‌به‌رو هستیم
خبر دیگر اما از حاشیه‎‌های این جنگ است که بی‌ارتباط با فراز اول این گزارش نیز نیست. عضو کمیسیون اروپا در امور اقتصادی هشدار داد که کشورهای عضو این اتحادیه اگرچه از بحران انرژی عبور کرده‌اند، اما اکنون با بحران مضاعف ناشی از تاثیرات ژئوپلیتیک جنگ اوکراین و پیامدهای اقتصادی آن مواجه هستند. «پائولو جنتیلونی»، نخست‌وزیر سابق ایتالیا و عضو کنونی کمیسیون اروپا در امور اقتصادی، در گفت‌وگو با این شبکه خبری از مواجهه اروپا با بحرانی مضاعف خبر داد. وی دلیل مواجهه اروپا با این بحران را تاثیرات ژئوپلیتیک جنگ در اوکراین و پیامدهای اقتصادی آن بر قاره اروپا دانست و اضافه کرد: «این جنگ نه‌تنها بر اروپا که بر تمام کشورهای جهان تاثیر گذاشته، اما اثرات آن بر اروپا به‌ویژه آلمان بیش از جاهای دیگر است.»
گفتنی است، براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، منطقه یورو در سال ۲۰۲۲ نرخ ۳.۵ درصد را تجربه کرد و حال آنکه انتظار می‌رود این نرخ در سال جاری میلادی ۰.۸ درصد باشد. داده‌های اقتصادی اخیر نگرانی‌ها در مورد کندی رشد را افزایش داده است. به‌عنوان مثال، فعالیت تجاری اروپا در ماه اوت 
(۱۰ مرداد تا ۹ شهریور) کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح از نوامبر ۲۰۲۰ (۱۰ آبان تا ۹ آذر ۱۳۹۹) تاکنون رسیده است.