مردم کدام شهرهای آمریکا بیشترین تورم را تجربه میکنند؟
سرویس خارجی-
تازهترین آمارها و گزارشهای منتشر شده از آمریکا نشان میدهد، اهالی بسیاری از نقاط این کشور در سایه بحران اقتصادی بیسابقه از گرانی اجناس اساسی رنج میبرند و امورشان به سختی میگذرد. در این بین اوضاع 10 شهر وخیمتر از بقیه گزارش شده است.
شرق و غرب آمریکا و تقریبا همه مردم این کشور با شیوع کرونا و پس از آن، جنگ اوکراین درگیر مشکلات بعضا کم سابقه اقتصادی شدهاند. همانی که تحلیلگران اقتصادی سال گذشته میلادی هم برای آن تاکید بسیاری داشتند و میگفتند که اتخاذ سیاستهای نادرست پولی آن هم در دوران بعد از همهگیری کرونا به اضافه استقراضهای نجومی از بانک مرکزی این کشور و چاپ بدون پشتوانه پول، همه و همه آمریکا را در لبه یک پرتگاه عمیق قرار داده است. 6 ماهی از سال 2023 میلادی میگذرد و بخشی از این بحران اقتصادی دامنگیر بانکیها شده و خبرهای روزانه هم آن را بروزرسانی میکند و از عمق فاجعه حکایت دارد. مثلا دو بانک بزرگ فعال در حوزه رمزارز در آمریکا دچار ورشکستگی شد و از سویی دیگر یک شرکت بیمه هم اعلام کرد که دیگر قادر به ادامه فعالیت نیست. بحران بدهی آمریکا از سقف تعیینشده عبور کرد و یک رکورد تازه بر جای گذاشت. حذف دلار از مناسبات تجاری جهان هم از همین ابتدای امسال بود که بر سر زبانها افتاد و به صورت جدی از سوی کشورهای بزرگ اقتصادی مثل چین و برزیل در سایه ضعف اقتصادی آمریکا مطرح شد. این اوضاع نابسمان اما حالا در متن زندگی اهالی آمریکا خود را نشان میدهد و مردم را به زحمت انداخته است.
تازهترین آمار از آمریکا نشان میدهد که شهرهای ایالت فلوریدا در میان شهرهایی قرار دارند که بیشترین افزایش تورم را در آمریکا تجربه میکنند و تورم در این نقاط، بیشترین افزایش را تجربه کرده است. در میان این شهرها میامی در جایگاه اول افزایش تورم است. شاخص قیمت مصرفکننده که تغییر قیمت کالاها و هزینههای مصرفکنندگان را اندازهگیری میکند، طی ۱۲ ماه منتهی به آوریل، در میامی ۹ درصد است. بر اساس گزارش اداره آمار کار آمریکا، جهش بالای نرخ تورم در میامی عمدتا به دلیل افزایش ۱۵ درصدی قیمت مسکن از ماه آوریل ۲۰۲۲ تاکنون است. در شهر نیویورک، رشد تورم کمتر بوده تا آنجا که طی ۱۲ ماه منتهی به آوریل، شاخص قیمت مصرفکننده در این شهر در حدود ۳.۷ درصد افزایش یافته است. این رشد کم در نرخ تورم البته با قیمتهای بسیار بالای شهر نیویورک همخوانی دارد و فضای لازم جهت افزایش بیشتر قیمتها وجود ندارد. «دیترویت» در ایالت میشیگان با ۶.۶ درصد، «فینیکس» و «آریزونا» با ۷.۴ درصد، سیاتل در ایالت واشنگتن با ۶.۹ درصد از جمله سایر نقاط در آمریکا بودهاند که بیشترین آمار تورم در کشور را ثبت کردهاند. بحران اقتصادی و کوچکتر شدن جیب مردم آمریکا حالا تبدیل به یک دغدغه اصلی برای سیاستمداران و حزب حاکم در این کشور تبدیل شده و آنها را حسابی برای انتخابات 2024 ریاست جمهوری نگران کرده است. جمهوریخواهان با شناسایی این معضل روی آن حساب ویژهای باز کردند و امیدوارند که این مسئله را بهعنوان پاشنه آشیل دموکراتها در انتخابات آتی محل ضربهزدن به آنها قرار بدهند کاخ سفید را از آنها پس بگیرند.
شخصیت کثیف اوباما!
وضعیت اجتماعی و زندگی فردی آمریکاییها چندان تعریفی نیست و کم از اوضاع بحرانی اقتصاد این کشور ندارد. «تاکر کارلسون» مجری مشهور و اخراجی شبکه فاکسنیوز آمریکا، در برنامه توئیتری خود درباره «باراک اوباما» رئیسجمهور اسبق این کشور، تاکید میکند: «تا سال ۲۰۰۸ برای هرکسی که کمی بیشتر توجه میکرد، آشکار بود که باراک اوباما زندگی شخصی عجیب و غریب و به شدت چندشآوری دارد؛ با این حال، هیچکس درباره آن چیزی از او نپرسید». کارلسون از خیانتی حرف میزند که اوباما در حق میشل همسرش مرتکب شده و اگرچه آن را از حضور در قدرت منع میکرده اما هرگز این اتفاق نیفتاده است. باراک اوباما در سال ۱۹۹۲، با زنی به نام شیلا میوشی جاگر روابط مخفیانه برقرار کرده هرچند که داشتن چنین روابطی در آمریکا به موضوع کاملا عادی در این کشور تبدیل شده است.