موضعگیری قابل تأمل وزیر ارتباطات در حوزه سیاست خارجی!
وزیر ارتباطات دولتی که هشت سال کشور و مردم را معطل عنایت غرب کرده، درست در روز سفر رئیس مجلس به روسیه، درباره تکیه بر کرملین هشدار داد!
سرویس سیاسی-
محمدجواد آذریجهرمی روز دوشنبه در آیین آغاز بهرهبرداری از اینترنت و شبکه ملی اطلاعات ۱۵۵ روستای زنجان و بهرهبردای از ۵۶۰ واحد مسکونی محرومان در زنجان گفت: امام راحل و تمام کسانی که پیرو ایشان بودند، دهه فجر آفریدند و انقلاب را به ثمر رساندند، علاوه بر اینکه نگاهشان بر این بود که تکیه ما نباید به کاخ سفید باشد، علاوه بر آن تاکید داشتند که نباید بر کرملین هم تکیه کرد؛ نگاه امام راحل این بود که تکیه ما باید به مردم باشد چرا که پشتوانه ما مردم هستند.
وی ادامه داد: امام راحل به کاخها توجه نداشت و توصیه میکرد که توجه ما به کوخها باشد، نگاه امام راحل این بود که عدالت را به معنای کامل کلمه پیاده کنیم.
این اظهارنظر قابل تامل آذریجهرمی که در درجه اول نشان از بیسوادی سیاسی وی داشته و حاکی از عدم توان تمایز میان شرق سیاسی و ایدئولوژیک است، با واکنشهای بسیاری در فضای مجازی روبرو شد و کاربران وی را به دلیل عدم رعایت منافع ملی و این اظهارنظر غیرکارشناسی و اساساً غلط مورد انتقاد قرار دادند.
امام عظیمالشان(ره) درباره شامورتیبازی پادوهای غرب، کلام دقیقی دارد: «نباید فراموش کنیم که در جنگ با آمریکا هستیم. ما در جنگ با آمریکا و تفالههای آمریکا (هستیم)، تفالههایی که قالب زدند خودشان را و ما غفلت کردیم، الان هم هستند... خط این بود که اصلاً آمریکا منسی [فراموش] بشود. یک دسته شوروی را طرح میکردند تا آمریکا منسی بشود، خط این بود که این قضیه مرگ بر آمریکا منسی بشود.» این تیزبینی حضرت امام(ره) برای زمانی بود که هنوز شوروی وجود داشت و ابرقدرت محسوب میشد و امروز تکلیف آنها که با روسیه هراسی میکنند تا آمریکا را بزک کنند، از آن روزها روشنتر است. درباره مسئله تکیه به کوخنشینان هم وضع امروز زندگی مردم و عملکرد دولت اعتدال، خود گویای همه چیز است!
همچنین به نوشته تسنیم، صرفنظر از بعضی بدسلیقگیهای رسانهای در نحوه اطلاعرسانی راجع به سفر رئیسمجلس به روسیه، اما درباره این اظهارنظر وزیر دولت که صورت گلدرشت و ضخیمی از تهاجمات غیرمسئولانه این روزهای غربگرایان نسبت سفر مزبور است، چند مسئله را میتوان مطرح کرد:
۱- سفر به روسیه و در کنار آن ارائه پیام به پوتین یک مسئله واضح و معمول در سیاست خارجی است، از این سفر آقای آذریجهرمی بر مبنای کدام ارتباطات لدّنی و متافیزیکال یا... چنین خبری دریافت کرده که به کاخ کرملین امیدی به آن معنا که آذریجهرمی مراد میکند، بسته شده است؟
۲- موضوع سیاست خارجی در تمام کشورهایی که از سیاست سامانیافته (صرف نظر از سویه و جهت آن) برخوردارند، یک امر اجماعی است که فارغ از مناقشات سیاست داخلی به آن پرداخته میشود. بدان جهت که برخورد مناقشهبرانگیز و صرفاً سیاسی با آن و تبدیل کردن آن به یک طعمه و شکار برای سیاست داخلی منافع یک ملت را به خطر میاندازد. آقای جهرمی بر اساس کدام عقل و تدبیر، و با چه مجوزی چنین موضع غیرمسئولانهای را در سیاست خارجی اتخاذ میکند؟
۳- حوزه مسئولیت آقای آذریجهرمی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ موضعگیری سطحی ایشان در سیاست خارجی چه محلی از اعراب و چه نسبتی با مسئولیت ایشان دارد؟ همین الان ۳ میلیون (و بنا به برخی آمارها ۵ میلیون) دانشآموز بهدلیل بیکفایتی این بخش از دولت در شرف ترک تحصیلاند و امسال نتوانستهاند به شکل مجازی تحصیل کنند. فردی که در این حوزه تخصصی خودش به این میزان ناتوان است، در سیاست خارجی که نه سابقهای دارد و نه تجربهای و نه تخصص و تبحرّی، چگونه اظهارنظر گلدرشت میکند؟