kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۱۱۸۷
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۴
شمخانی در دیدار سرپرست وزارت خارجه افغانستان:

فضاسازی غیر مستند برخی مسئولین افغانستان علیه ایران مایه تعجب و تأسف است

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اظهار تأسف از جان‌باختن گروهی از اتباع افغانی که غیر قانونی وارد ایران شدند خاطرنشان ساخت: در حالی که نیروهای انتظامی ایران هیچگونه نقشی در شکل‌گیری این رخدادها نداشته اند، فضای خبری سنگین و غیر مستند ایجاد شده از سوی برخی مسئولین و رسانه‌های افغانستان مایه تعجب و تأسف است.




دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی بعداز ظهر دیروز (یکشنبه 1 تیر ماه) در دیدار محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان با تاکید بر ضرورت نهایی سازی و امضای هر چه سریع‌تر سند جامع همکاری ایران و افغانستان تصریح کرد؛ امضای این سند راهبردی، ضمن ایجاد جهش و تحولی اساسی در روابط دو کشور و فعال سازی کلیه ظرفیت‌های قابل تبادل، استحکام مناسبات تاریخی دو کشور را بدنبال خواهد داشت.
شمخانی با ابراز خشنودی از توافق میان آقایان غنی و عبدالله و افزایش ثبات در ساختار سیاسی افغانستان اظهار امیداواری کرد در سایه این توافق، رشد و توسعه همه‌جانبه در این کشور افزایش یافته وآلام و سختی‌های مردم برطرف شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با‌اشاره به بیش از چهل سال حمایت‌های همه‌جانبه و منحصر بفرد جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان بویژه پذیرش بیش از سه میلیون مهاجر و ارائه انواع تسهیلات در حوزه‌های خدماتی، رفاهی، بهداشتی و آموزشی به آنان بر استمرار همراهی دولت و ملت ایران با برادران و خواهران افغانستانی خود تاکید کرد.
دریابان شمخانی با تبیین سیاست‌های تشنج آفرین و ناامن ساز آمریکا در منطقه گفت: پس از شکست‌های فضاحت بار آمریکا در سوریه و عراق که با فروپاشی داعش رقم خورد، دشمنان ملت‌های مسلمان با طراحی جدید، روابط حسنه ایران و افغانستان راه هدف گرفته‌اند تا مانع از تداوم همبستگی و مودت میان دو ملت شوند.
شمخانی با اظهار تأسف از جانباختن گروهی از اتباع افغانی که غیر قانونی وارد ایران شدند خاطرنشان ساخت: در حالی که نیروهای انتظامی ایران هیچگونه نقشی در شکل‌گیری این رخدادها نداشته اند، فضای خبری سنگین و غیر مستند ایجاد شده از سوی برخی مسئولین و رسانه‌های افغانستان مایه تعجب و تأسف است
وی افزود: مستندات غیر قابل تردیدی در رد ادعاهای مطرح شده بر علیه ایران وجود دارد که در صورت اراده طرف افغانستانی می‌تواند فارغ از فضاسازی‌های غیر سازنده مورد بررسی قرار بگیرد.
به هیچ طرف ثالثی اجازه مخدوش کردن
 روابط دو کشور را نمی‌دهیم
محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این دیدار با قدردانی از همراهی و حمایت‌های مستمر، مؤثر و همه‌جانبه جمهوری اسلامی از دولت و ملت افغانستان در طول سال‌های متمادی، بر اراده دولت و ملت افغانستان برای گسترش روابط فی مابین تاکید کرد.
وی استمرار روابط گرم و دوستانه میان دو کشور را از اولویت‌های اصلی دولت افغانستان برشمرد و افزود: به هیچ طرف ثالثی اجازه مخدوش کردن روابط دو کشور را نخواهیم داد.
وی با اظهار تأسف از برخی اقدامات غیر قابل قبول از سوی بدخواهان دو کشور که با سوءاستفاده از جریحه دار شدن احساسات پاک مردم افغانستان در وقایعی که منجر به جانباختن گروهی از اتباع این کشور شد خاطر نشان کرد: بر حل موضوعات فی‌مابین دو کشور از طریق گفت‌وگو و مدارا تاکید می‌کنیم و هرگونه اظهار و اقدام سو علیه جمهوری اسلامی ایران را محکوم می‌نمائیم اتمر ضمن تأیید اظهارات، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پیرامون اهمیت و نقش مهم امضای سند جامع همکاری‌های ایران و افغانستان اظهار امیداوری کرد که با تلاش مضاعف دو کشور سند ظرف سه ماه آینده نهایی شده و به امضای رؤسای جمهور دو کشور برسد.
دیدار حنیف اتمر با محمد جواد ظریف
محمدحنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان که در صدر یک هیئت عالی‌رتبه دولتی به تهران سفر کرده است، همچنین روز گذشته با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
در این دیدار که در سه دور برگزار شد آخرین تحولات روابط دو جانبه از جمله همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی فرهنگی، مرزی، اتباع و پناهجویان، حمل‌ونقل و دیگر موضوعات مورد علاقه گفت‌وگو و تبادل نظر شد.سند همکاری‌های جامع دو کشور از جمله محورهای این گفت‌وگو بود که مقرر شد حداکثر تا سه ماه آینده نهایی شود.
هیئت بلند پایه کشور همسایه افغانستان طی دو روز در قالب 8 کمیته توافقات وزرای امور خارجه دو کشور را بررسی و پیگیری خواهند کرد. بنابر گفته عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، اتمر قرار است در دیدار با مقامات کشورمان در موضوعات مختلف و در چارچوب کارگروه‌های سند همکاری‌های جامع ایران و افغانستان، همکاری‌های اقتصادی، همکاری‌های مرزی، همکاری‌های مربوط به اتباع افغانستان، همکاری‌های رسانه‌ای، همکاری‌های امنیتی، همکاری‌های بهداشتی و کارگروه همکاری‌های آب و انرژی گفت‌وگو کند.