kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۲۷۹
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
یک مسئول وزارت بهداشت و درمان:

20 درصد زوج‌های کشور نابارورند

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سه میلیون زوج نابارور (20 درصد) در ایران وجود دارد.


به گزارش ایرنا محمد سلامی در حاشیه نشست منطقه‌ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسئول باروری سالم 59 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور در آبادان در جمع خبرنگاران افزود: براساس آمارها، از هر پنج زوج، یکی نابارور است. وی شیوه‌های نادرست زندگی، افزایش سن ازدواج، عوامل محیطی شامل مواد شیمیایی، آلاینده‌های تنفسی و امواج الکترومغناطیس را از عوامل مؤثر در ناباروری زوجین عنوان کرد و گفت: شناسایی زودهنگام زوجین و پیگیری برای درمان آنان از اقداماتی است که این دفتر برای کاهش ناباروری انجام داده است.
سلامی با تشریح سیاست‌های وزارت بهداشت در خصوص کاهش ناباروری، افزود: بخشی از اعتبارات وزارتخانه‌ها برای تأمین هزینه‌های درمان زوج‌های نابارور به این مهم اختصاص یافته و بنیاد برکت نیز به عنوان یکی از نهادها به عرصه آمده است.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: طبق آخرین آمارها، میزان باروری کلی در ایران حدود 1/8 به ازای هر زن است که براساس سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، این آمار باید به 2/1 به ازای هر زن افزایش یابد.
سلامی از کاهش 85 درصدی بستن لوله رحمی زنان پس از ابلاغ سیاست‌های افزایش جمعیت کشور خبر داد و اظهار کرد: آموزش‌های هنگام ازدواج نظیر هماهنگی و همکاری با شورای فرهنگ عمومی در راستای بازنگری و همسو شدن آموزش‌های هنگام ازدواج، بازنگری و به روزرسانی استاندارد ارائه خدمات کلاس‌های آموزش هنگام ازدواج در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین از بازنگری و به روز رسانی لوح‌های فشرده دانستنی‌های لازم برای ازدواج و تدوین کتاب ازدواج و مبانی اسلامی روابط عاطفی و اجتماعی، روابط زناشویی و باروری سالم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد. وی گفت: ارائه مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط عاطفی، فرهنگی، زناشویی در خانواده به عنوان سرفصل‌های مهم در راستای تحکیم بنیان خانواده در آموزش‌های پس از ازدواج مورد توجه قرار گرفته است.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با توجه به روند موجود شاخص‌های ازدواج و طلاق ضروری به نظر رسید که برنامه بهینه‌ای در راستای افزایش رضایت از زندگی زناشویی، تحکیم و تعالی بنیان خانواده و فرزندآوری مناسب تدوین و اجرا شود.