سخنگوی صنعت آب کشور:
امنیت غذایی با پیشبرد «نقشه راه آب» تقویت میشود
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با پیشبرد نقشه راه آب، نه تنها امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ بلکه حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد دو و نیم درصد یک و هفت دهم برابر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عیسی بزرگزاده در جلسه هماندیشی وزیر نیرو با مدیران مسئول و سردبیران رسانههای رسمی کشور اظهار داشت: از نظر تئوری در 60 – 70 سال گذشته به صورت مستمر آب در اختیار هر ایرانی کاهش یافته به طوری که از 130 میلیون متر مکعب به 103 میلیون متر مکعب رسیده است.
وی افزود: با پیشبرد نقشه راه آب، نه تنها امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ بلکه حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد دو و نیم درصد، یک و هفت دهم برابر خواهد شد. حجم اقتصاد صنعت با رشد چهار و دو دهم درصد، 2.2 برابر و نیز حجم اقتصاد خدمات با نرخ 4.4 درصد،
دو و شش دهم برابر میشود. سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: معیار بینالمللی سرانه مصرف آب را
1700 مترمکعب عنوان و تصریح کرد: بر این اساس مرز تنش آبی بر اساس استانداردهای جهانی
1700 مترمکعب است؛ اگر متوسط سرانه آب مصرفی کشور کمتر از 1700 مترمکعب باشد به این معناست که کشور در تنش آبی قرار دارد. این سرانه در ایران
1200 متر مکعب است.
بزرگزاده یادآور شد: سرانه 1200 متر مکعب کشور به صورت میانگین برای کل کشور بیان میشود این در حالی است که این عدد در جای جای کشور متفاوت است. به طور مثال در سلسله جبال زاگرس و البرز این عدد بالاست، اما در فلات مرکزی حدود 600 مترمکعب است که منجر به فقر آبی شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور 86 درصد مصرف آب را در بخش کشاورزی کشور اعلام کرد و در این زمینه اضافه کرد: 70 درصد زمینهای کشاورزی کشور زیر پنج هکتار است و اراضی کمتر از پنج هکتار را اصلا نمیشود مکانیزه کرد.
گفتنی است، یکی از دلائل کمبود آب این است که از پنج منبع آبی کشور فقط از دو منبع بارش و چاه استفاده شده و از آب دریا، ژرف و پساب؛ استفاده نشده است. با استفاده از منابع آبی دیگر، اجرای الگوی کشت و تمرکز تولید کشاورزی بر هفت استان ساحلی و استانهای پرآب دیگر، وضعیت آب سدها و چاهها به تعادل میرسد.
قطع آب ۷۴۵ اداره در تهران
«محسن اردکانی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم در جلسه شورای اطلاعرسانی با ابراز امیدواری نسبت به بهثمر رسیدن پروژه انتقال آب به تهران و جبران کمبودها، گفت: در ششماهه پایانی سال گذشته، مصرف آب شهر تهران 600 میلیون مترمکعب بود که با ناترازی
100 میلیون مترمکعبی همراه بود.
وی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف و اعمال قطعی 12 ساعته آب برای مشترکان بدمصرف، افزود: در سال گذشته، 538 هزار پیامک برای مشترکان خوشمصرف و 58 هزار پیامک برای بدمصرفها ارسال شد. همچنین یک میلیون و 850 هزار مشترک خوشمصرف در سال گذشته پاداش دریافت کردند.
او در ادامه با بیان اینکه مصرف آب دستگاههای اجرائی نیز باید 25 درصد کاهش یابد، گفت: از میان 3554 دستگاه اجرائی که به این الزام عمل نکردند، آب 745 مورد از آنها بهصورت موقت قطع شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، همه دستگاههای اجرائی استان موظف به نصب ادوات کاهنده مصرف آب هستند. این اقدام میتواند سالانه تا 12 میلیون مترمکعب صرفهجویی ایجاد کند. همچنین برای حدود دو هزار انشعاب، الزام به نصب مخزن ذخیره اعلام شده تا در مواقع کمآبی با مشکل مواجه نشوند.