kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۷۲۴
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲
قالیباف:

مجلس در جریان مذاکرات بوده است هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی صورت نمی‌گیرد

 
 
 
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات کوچک‌زاده مبنی بر اینکه مجلس از روند مذاکرات جاری هیچ اطلاعی ندارد تاکید کرد: مجلس حتماً در جریان بوده است و هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی صورت نمی‌گیرد. 
مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در ‌مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه 
(24 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی با بیان آیه شریفه «اتّبعوا من لا یسْألکمْ أجْرًا وهمْ مهْتدون» خطاب به مردم گفت: ‌ای ملت ایران، حواستان جمع باشد. ما در لحظاتی بسیار حساس و تاریخی قرار داریم. مراقب کسانی باشید که به نام خیرخواهی، به نام جلوگیری از جنگ و به نام آباد کردن دنیا، سال‌هاست که جز غارت اموال عمومی، جای دادن فرزندان خود در پست‌های حساس، ساخت راه‌های اختصاصی برای ویلاهای‌شان و تلاش برای تصاحب هتل‌های بنیاد مستضعفان و دیگر اموال عمومی، کار دیگری نکرده‌اند. این افراد به نام دلسوزی برای شما، در واقع دنبال منافع شخصی خود هستند؛ دنبال این‌ها نروید.
وی افزود: نمی‌گویم آنچه که در حال وقوع است نباید انجام شود، شاید ناچار باشیم، اما مهم‌تر از هر چیز این است که دوست را از دشمن تشخیص دهید. بدانید مجلس از روند مذاکرات جاری هیچ اطلاعی  ندارد؛ کسانی که برای تأیید این موضوع بیانیه داده‌اند بدانند مجلس هیچ خبری از مذاکرات ندارد و حتی حسن قشقاوی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان به عنوان یکی از اعضای کمیته هسته‌ای به من گفت که هیچ خبری ندارم. ما بی‌اطلاع هستیم، اما حالا که قرار است با تلخی کامل این کار انجام شود ما مخالفتی نمی‌کنیم.
قالیباف در پاسخ به این نماینده بیان داشت: جناب‌عالی به عنوان مخالف قرار بود صحبت کنید اما آیین‌نامه را رعایت نکردید و این خلاف آئین نامه بود. خیلی روشن می‌گویم شما از طرف مجلس نمی‌توانید سخن بگویید و بگویید مجلس در جریان نبوده است.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس حتماً در جریان بوده است و هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی صورت نمی‌گیرد و اظهارات شما صحیح نبود. 
موافقت کمیته هسته‌ای مجلس
 با روند مذاکرات
حسن قشقاوی، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان و رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  در نشست علنی بهارستان با اشاره به ادعای مهدی کوچک زاده نماینده تهران درباره مخالفت این کمیته با مذاکرات، با بیان اینکه توضیحات رئیس‌مجلس در این خصوص کافی بود اما لازم است توضیحات بیشتری ارائه شود، گفت: کمیته هسته‌ای مجلس متشکل از بنده، آقای نبویان و آقای خضریان موافق روند مذاکرات هستیم.
تیم مذاکره‌کننده هیچ‌گاه از ارائه توضیحات
 به مجلس خودداری نکرده است
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شأن نظارتی مجلس و کمیسیون امنیت ملی، عنوان کرد: قطعا بعید است کمیسیون امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی چه در حال حاضر و چه در آینده به تیم مذاکره‌کننده درخواست ارائه توضیحات دهد و آنها از این کار خودداری کنند.
وی بار دیگر با اشاره به اظهارات نماینده تهران در جلسه علنی که گفته بود کمیته هسته‌ای مجلس در جریان روند مذاکرات نیست، اظهار داشت: آنچه آقای کوچک‌زاده درباره بی‌اطلاعی ما از مذاکرات گفت مربوط به زمانی بود که هنوز مذاکره شروع نشده بود که من به او گفتم در جریان آن نیستم.
دشمن با حیله‌های جنگ روانی رسانه‌ای به‌دنبال اختلاف‌افکنی در کشور است
قشقاوی در ادامه توجه نمایندگان را به جنگ روانی رسانه‌ها که از روزهای اخیر به راه افتاده است جلب کرد و گفت: مخالفان صهیونیستی کشورمان را ببینید که با انواع حیله‌ها قصد دارند بگویند در ایران اختلاف نظر وجود دارد و این در حالی است که ما تابع رهبری هستیم و تصمیمات ایشان فصل‌الخطاب است. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه یادآور شد: ما بارها در صلوات شعبانیه خوانده‌ایم که نسبت به کسانی که از رهبر جلو می‌روند و آنهائی که از رهبر عقب می‌مانند، انتقاد شده است لذا ما باید تابع رهبری باشیم. آیا شأنیت رهبری فرزانه این است که کسی بخواهد یا بتواند ایشان را اجبار کند؟ ایشان دلسوزترین است و با توجه به نظرات کارشناسی درباره مذاکره عنایت فرموده‌اند.
اجماع ملی درباره روند مذاکرات وجود دارد
وی همچنین با اشاره به یکی از خطبه‌های امیرالمؤمنین علی(ع) عنوان کرد: ایشان فرموده‌اند نسبت به رهبر خود نه سوپرانقلابی باشید و نه نسبت به ایشان عقب بمانید؛ امام(ع) فرموده‌اند در مسیر رهبری قرار بگیرید. رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدیم برادران ما در تیم مذاکره خوب عمل کرده‌اند و امروز دنیا نیز اذعان دارد این تیم حرفه‌ای است چنانچه پیش از این نیز این‌گونه بوده است. البته اقدامات تیم مذاکره‌کننده نیاز به مراقبت و رعایت ملاحظات دارد که طبیعی است اما به صورت کلی در این حوزه اجماع ملی وجود دارد.
لغو تحریم‌های بانکی و نفتی
 بهترین صورت خوش مذاکرات است
در همین جلسه، امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران در نشست علنی ضمن تذکر شفاهی گفت: کاری نداریم که بعد از صحبت‌های صریح رهبر انقلاب که فرمودند شرافتمندانه و عاقلانه نیست، فعل و انفعالاتی رخ داده یکباره آن بحث به راه افتاده است، باشد در زمان خود افشا و مشخص می‌شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اما ما برای ارزیابی نتایج مذاکرات نباید جو زده یا عجولانه عمل کنیم. باید منتظر بمانیم تا ببینیم نتیجه جزئیات چه خواهد شد؛ جزئیات هم دارای چند معیار مشخص است، اگر تحریم‌های بانکی و نفتی لغو شود و ما بتوانیم به طرف مقابل ثابت کنیم به دنبال ساخت سلاح نیستیم این می‌تواند توافق خوبی باشد اما غیر از این تکرار خسارات است. یعنی هم اقتصاد را شرطی کرده و تحریم‌های بیشتری اعمال می‌شود. ثابتی در پایان یادآور شد: پیشنهاد می‌کنیم به دولت اگر می‌تواند مذاکرات را لغو کند، تجربه نشان داده به نتیجه نمی‌رسد. آمریکا زیر بار نمی‌رود، لذا به جای منت از استکبار خارجی که تحریم‌ها را لغو کند یا نکند، برویم به جنگ استکبار داخلی و اموال بلوکه شده، امثال بانک آینده را بگیریم.
وزارتخانه‌ها کار خود را معطل نتیجه مذاکرات مسقط نکنند
در همین راستا، حمید رسایی، نماینده مردم تهران در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود با اشاره به مذاکرات با بیان اینکه همه می‌دانیم نظر رهبری بر عدم اعتماد به آمریکاست، گفت: ایشان همواره فرموده‌اند با مذاکره، تحریم‌ها بیشتر و گره‌ها کورتر می‌شود. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: مذاکرات فعلی در قالب مذاکره غیرمستقیم و با اذن مقام معظم رهبری بوده تا مسئولان خوش‌بین، غیرمتعهد بودن آمریکایی‌ها را با چشم خود ببینند و درک کنند و مردم نیز بدانند راه‌حل مشکلات، مذاکره با شیطان نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه ما از مذاکره‌کنندگان مشروط بر حرکت در چارچوب‌های تعیین شده مقام معظم رهبری، حمایت می‌کنیم، خاطرنشان ساخت: باید توجه شود، امور کشور متوقف به مذاکره نشود و وزارتخانه‌ها منتظر مسقط نباشند. وزیر امور خارجه به وظیفه خود عمل می‌کند لذا سایر وزارتخانه‌ها نیز باید امور خود را انجام دهند و کسی کار خود را متوقف نکند.
دولت بزرگ‌ترین صاحب منابع مسکن است 
که باید مشکل را حل کند
افزون بر مباحث طرح شده در صحن، پیمان فلسفی، نماینده مردم تهران در همین نشست طی تذکری به گرانی مسکن، گفت: یکی از مسائل جدی که واقعا جمعیت بالایی از کشورمان با آن مواجه بوده، گرانی مسکن است چه آنانی که خانه دارند چه آن‌هایی که مستاجر هستند. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: وضعیت مسکن در کشور باید حل شود، نکته مهم اینجاست که همه می‌دانیم وضعیت دسترسی مردم به مسکن در کشور به خصوص در شهرهای بزرگ نابسامان است و مردم در تامین این حداقل حقوق خود دچار مشکل شده‌اند. مستاجران در مراکز استانی تا 50 درصد درآمد خود را باید صرف تامین یک مسکن متوسط کنند و عملا خرید مسکن با رسیدن به شاخص مدت زمان خرید به بیش از 50 سال در کشور تبدیل به آرزو شده است.
فلسفی در ادامه افزود: هم اکنون در شهر تهران یک خانواده مستاجر باید به طور متوسط حداقل 60 سال حدود یک‌سوم درآمد خود را پس انداز کند تا بتواند یک مسکن بخرد. وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین مشکل معیشتی مردم مسکن است، دولت به عنوان بزرگ‌ترین مالک زمین در کشور حداقل 1.8 میلیون هکتار زمین مرغوب در شهرها و اطراف آن دارد که باید با تکیه به همین منابع مشکل مسکن را حل کند، بنده به وزیر راه و شهرسازی تذکر می‌دهم با یک نگاه متفاوت نسبت به مقوله مسکن بیندیشد و راهکاری اساسی برای این موضوع پیدا کند. نماینده مردم تهران در ادامه به وزیر بهداشت و درمان متذکر شد: جهت فروش تعهدات خدمت و آزادسازی مدارک پزشکی که در حقیقت می‌تواند مشکلاتی را برای مناطق محروم کشور ایجاد کند این اقدام نتیجه‌ای جز تشویش پزشکان ایران و مهاجرت و افزایش آن نخواهد داشت، وزیر بهداشت به این موضوع توجه ویژه داشته باشد تا از آن جلوگیری کند. حاجی بابایی، نایب‌رئیس‌مجلس در پاسخ به نماینده تهران، گفت: همان‌گونه که آقای فلسفی تاکید داشتند مسکن مشکل اصلی مردم به ویژه جوانان است، از دولت می‌خواهیم تمام توان خود را به سمت ساخت مسکن، حل مسائل فرهنگی و مسائل گوناگون پیش ببرد. مجلس نیز با تمام قدرت به این مسئله ورود می‌کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس قانون مسکن را مصوب کرده است امیدواریم دولت در این مسیر پرشتاب حرکت کند تا مشکل مسکن حل شود.
چرا هنوز ستادهای انتخاباتی در انتصابات دخالت دارند؟
علی کشوری، نماینده مازندران نیز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس‌جمهور متذکر شد: آقای پزشکیان! انتصابات در استان‌ها و در شهرستان‌ها به چه شکل صورت می‌گیرد؟
وی بیان کرد: گاهی دیده می‌شود هنوز هم در انتصابات صحبت از ستادهای انتخاباتی می‌شود؛ مگر انتخابات تمام نشده است؟ افرادی که به اسم ستادهای انتخاباتی در عزل و نصب و انتصاب افراد دخالت می‌کنند، چه کسانی هستند؟
از فروردین باید تمام دیون بیمه‌ها 
از سوی دولت پرداخت شود
خبر دیگر اینکه، محمدباقر قالیباف در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس (نوبت عصر/ روز یکشنبه) درخصوص نحوه اجرای کالابرگ الکترونیک و موضوعات مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی عنوان کرد: در سطح بالایی از سیاست‌گذاری هستیم و دولت نیز به وظایف خود عمل می‌کند. حدود ۳۸۰ همت تاکنون به تأمین اجتماعی کمک کرده‌ایم. موضوعات صندوق بازنشستگی کی قرار است حل شود؟ 
وی ادامه داد: آیا کشور و صندوق‌ها و اقتصاد کشور این‌گونه قابل کنترل است؟ مطمئن هستم با این نگاه و روش مجلس و دولت به جایی نمی‌رسند. باید با منطق و دقیق حرکت کنیم. در شعار وفاق، سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب و برنامه هفتم توسعه مبنای وفاق مجلس و دولت است. مجلس در عین نظارت از دولت حمایت کند و مچ‌گیری نکند، بلکه دست‌گیری کند. مردم را در عرصه‌های مختلف باید دخیل کنیم. در سال سرمایه‌گذاری برای تولید سرمایه‌های خرد پراکنده بسیار مؤثر هستند.
قالیباف تاکید کرد: مجلس و دولت قانونی برای حق بیمه‌ها تصویب کرده‌اند و دولت نباید در پرداخت قانونی خود به بیمه‌ها کوتاهی کند. از فروردین باید تمام دیون بیمه‌ها از سوی دولت پرداخت شود. نباید اضطرار درست کنیم. مردم و بیماران در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها اذیت می‌شوند. در این پنج سال طلب‌های حسابرسی شده صندوق‌های بازنشستگی باید پرداخت شود. کمیسیون اجتماعی این موارد را از دولت مطالبه کند. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در مورد صندوق‌های تأمین اجتماعی باید تکلیف بنگاه‌ها را نیز مشخص کنیم و حتی جرم‌انگاری و انفصال از خدمت برای کسانی که خلاف قانون عمل می‌کنند، در نظر گرفته شده است. اگر بنگاه‌ها قابل واگذاری نیستند، باید بخش خصوصی مدیریت آن را در دست بگیرد. 
وی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه با کمک دولت سیزدهم و شهید رئیسی به شکل میدانی نوشته شده است، گفت: نباید اجرای برنامه هفتم را عقب بیندازیم. در برنامه هفتم صندوق‌ها را از بنگاهداری باید خارج کنیم. اشتغال، بازنشستگی و معیشت سه بخش مهم در حوزه رفاه است. توجه به افزایش قدرت خرید خانوار نیز حائز اهمیت است. کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند. رسیدن به تورم تک‌رقمی زمان خواهد برد. داده‌های دقیقی داریم، اما به دلیل عدم هماهنگی سامانه به‌ روزی در کالابرگ و یارانه نداریم. چرا وقتی یک پراید جا به جا می‌شود، دهک خانوارها تغییر می‌کند؟
وی ادامه داد: به جای ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره ارز ترجیحی باید بدهیم. مکلف هستیم هفت یا هشت قلم اساسی که در سلامت خانواده مؤثر است را به آنان بدهیم. این اقلام بیش از میزان افزایش حقوق‌ها نباید افزایش پیدا کند. منظورمان از کالابرگ در مجلس، توزیع کالا میان مردم نبود. در قانون نیز چنین چیزی نیست. آقای پزشکیان نیز این مورد را قبول ندارد. در حوزه معیشت مردم در کالاهای اساسی، 18/2 میلیون دلار ارز ترجیحی در کشور توزیع کردیم. 
قالیباف تاکید کرد: شبکه توزیع کالای ما در سامانه، نیازمند اطلاعات دقیقی است. کالاهای اساسی در حوزه جوانی جمعیت و مواد خوراکی باید تحت پوشش کالابرگ قرار بگیرند. این موضوع آرامشی را به جامعه می‌دهد. برای اولین در برنامه هفتم، شورای عالی نظارت بر برنامه تعریف شده است. عملکرد یکساله کمیسیون‌ها و وزارتخانه‌ها در مجلس برای اجرای برنامه هفتم توسعه در شهریورماه امسال بررسی می‌شود. قصد کمک به دولت را داریم. اگر در موضوع کالابرگ نیاز به جلساتی باشد، حتماً برگزار خواهیم کرد. 
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال باید قدر مطلق میزان حال حاضر را حفظ کنیم. ناترازی انرژی، سلامت، موضوع معادن و بانک‌ها نیز حتماً نیاز به جلساتی دارد. در فروردین ماه معوقات بازنشستگان را پرداخت کرده‌ایم. مجموعه‌های بازنشستگی، موضوعات کارگری و کمیته امداد و ... حتماً در اولویت‌های مجلس خواهد بود.