ریزش قیمتها در بازار طلا و ارز
فعالان بازار ارز و طلا از ادامه روند کاهشی قیمتها میگویند و تأکید دارند که از صبح دیروز اکثر افراد حاضر در بازار فروشنده هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فعالان بازار ارز و طلا از روند کاهشی قیمتها میگویند و تأکید دارند که از صبح دیروز اکثر افراد حاضر در بازار فروشنده هستند. یکی از بازاریها در این خصوص گفت: الان اکثر خریداران دست نگه داشتند و به دلیل اینکه جو بازار ریزشی شده ترجیح میدهند بعد از کاهش بیشتر قیمتها از فرصت خرید استفاده کنند.
قیمت دلار که پیشتر به 100 هزار تومان رسیده بود، در معاملات دیروز و در زمان تنظیم این گزارش به
96 هزار تومان کاهش یافت. قیمت هر گرم طلای 18 عیار که تا بالای 8 میلیون تومان رفته بود، تا هفت میلیون و 300 هزار تومان هم کاهش یافت و سکه امامی هم از بالای 90 میلیون به 88 میلیون تومان رسید. این کاهش فوری قیمت نشاندهنده تأثیر مستقیم فضای روانی بازار است که منجر به کاهش تقاضا برای ارزهای خارجی شده است.
مشاهدات میدانی نشان میدهد با وجود ثبت قیمتهای بالا، بازار دچار نوعی ایست معاملاتی شده است. فعالان بازار گزارش دادهاند که تقریباً هیچ خرید واقعی در ساعات ابتدائی روزگذشته صورت نگرفته و بیشتر خریداران در موضع انتظار باقی ماندهاند.
این رفتار ناشی از این واقعیت است که اغلب معاملهگران و حتی مصرفکنندگان خرد، منتظرند تا در ادامه ساعات بازار، نرخها اصلاح شده و کاهش پیدا کنند.
تعدادی از کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکند که اگر خبرهای مثبت سیاسی ادامه داشته باشد، قیمت طلا کاهش خواهد داشت.
پیشبینی قیمتها در روزهای آینده وابسته به خبرهای سیاسی است. بنابراین کاهش قیمت دلار به زیر کانال 90 هزار تومان دور از انتظار نیست. همچنین احتمال کاهش قابلتوجه قیمت طلا و سکه وجود دارد. بازار طلا و ارز ایران اکنون در یک فضای نوسانی قرار دارد که عمدتاً ناشی از اخبار سیاسی و تلاطم بازارهای جهانی در اثر سیاستهای تعرفهای ترامپ است.
از تصمیمات هیجانی در بازار ارز خودداری کنید
به گزارش ایسنا، «مسعود توکلی» کارشناس مسائل اقتصادی هم با اشاره به اینکه اقتصاد ایران به دلیل تحریم از سطح ارتباطات بینالمللی محدودی برخوردار است، اظهار کرد: هرچند جنگ تعرفهای ترامپ با کشورهای مختلف تاثیر مستقیمی بر اقتصاد ما ندارد اما به هر حال این تحولات جهانی و افزایش قیمت اونس جهانی باعث ایجاد نوسان در بازار ارز و طلای ما خواهد شد و در نهایت نمیتوانیم این تاثیر را نادیده بگیریم.
وی افزود: با ریزش بورس در کشورهای مختلف، قیمت کامودیتیها(کالاهای اولیه) کاهش یافت و اونس جهانی طلا نیز نزولی شد که این افتها اثراتی بر بازار سرمایه ایران نیز گذاشت؛ به طوری که برخی از سهامهای صادراتمحور و وابسته به کامودیتیها در بازار سرمایه کشور نیز همراستا با بازارهای جهانی دچار ریزش شدند.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: در چنین فضائی نا اطمینانی بهشدت افزایش مییابد و سرمایهگذاران و مردم به سمت داراییهای امنتر مانند طلا و ارز حرکت میکنند؛ به طوری که با رشد تقاضا قیمت ارز افزایش مییابد اما از سوی دیگر با انتشار یک خبر مثبت یا کاهش نگرانیهای سیاسی، قیمتها بهسرعت کاهشی میشوند. کما اینکه در روز سهشنبه به دلیل تایید خبر آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، شاهد ریزش شدید قیمت دلار، طلا و انواع سکه در بازار بودیم.
توکلی با اشاره به اینکه نوسانات بازار ارز، بستر مناسبی را برای فعالیت سفتهبازان و سوداگران فراهم میکند، گفت: در شرایطی که بازار با اخبار منفی مواجه میشود، نوسانات قیمت افزایش مییابد و مردم باید از انجام معامله در این فضاها خودداری کنند، چراکه تصمیمات در این شرایط تحت تاثیر فضای روانی و ناپایدار است.
وی در نهایت تصریح کرد: در شرایط فعلی، سفتهبازان و دلالان با ایجاد نرخهای ساختگی و حبابهای قیمتی به دنبال سود هستند؛ بنابراین مردم نباید تحت تأثیر فضای هیجانی تصمیم به خرید یا فروش بگیرند چون ممکن است به ضررشان تمام شود.