kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۴۵۲
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۹

ادامه اختلال‌ها در بازار جهانی؛ جنگ تعرفه‌ای به حوزه فیلم و سینما رسید!

 
 
اختلال در بازارهای جهانی به دنبال تشدید جنگ تعرفه‌ای ترامپ همچنان ادامه دارد و گزارش‌ها نشان می‌دهد جنگ تجاری بین چین و آمریکا به حوزه سینما نیز کشیده شده است و چینی‌ها به دنبال وضع محدودیت‌هایی مقابل صنعت ‌هالیوود هستند.
جنگ تعرفه‌ای ترامپ علیه کشورهای جهان، طوفانی در بازارهای پولی و مالی جهان و حتی خود آمریکا به راه انداخته است. تا به این جای کار، اقتصاد آمریکا و جهان چیزی بالغ بر 10 تریلیون دلار به متحمل خسارت شده و این ضرر و زیان طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی به دلیل اصرار و تاکید ترامپ به تداوم تعرفه‌ها است. 
در آمریکا بسیاری از جمهوری‌خواهان و طرفداران ترامپ در حال جدا کردن صف خود از وی هستند و نظرسنجی رویترز هم نشان می‌دهد که بیش از 70 درصد مردم این کشور از تاثیر مثبت تحریم‌ها نسبت به زندگی خود احساس ناامیدی می‌کنند. در شبکه‌های اجتماعی نیز جنگ تعرفه‌ای طوفانی به پا کرده و بسیاری از نخبگان آمریکایی و مردم عادی با انتشار پست‌هایی نوشته اند
« این مردم آمریکا هستند که تاوان تحریم‌ها را می‌پردازند.» کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند که اکنون، آمریکایی‌ها و مردم در سراسر جهان قرار است بهای گزافی را در پی این تصمیم بپردازند. واردکنندگان، تعرفه‌ها را پرداخت خواهند کرد و این هزینه‌ها اغلب به عمده‌فروشان، خرده‌فروشان و در نهایت مصرف کنندگان تحمیل می‌شود. مدیران وال‌استریت که مشوق انتخاب ترامپ به امید رونق اقتصادی بودند، نگران شده‌اند و علناً از کاخ سفید خواسته‌اند تا جنگ تجاری خود را متوقف کند.
چین به سیم آخر زد
از دیروز (چهارشنبه) دولت ترامپ به دنبال مقابله با پکن، با تشدید جنگ تعرفه‌ای خود علیه چین اعلام کرد که تعرفه‌های صد در صدی علیه چین وضع کرده است. «کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از چهارشنبه(دیروز) به تعرفه‌ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک آمریکا اعمال می‌شود. پیش از این قرار بود کالاهای وارداتی از چین شامل افزایش ۳۴ درصدی در روز چهارشنبه شود. اما  پس از اینکه پکن از وعده خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی تا ظهر سه‌شنبه عقب‌نشینی نکرد، ۵۰ درصد تعرفه دیگر را برای واردات از چین اعلام کرد. اما دیروز وزارت دارایی چین اعلام کرد که پکن از امروز (پنجشنبه) ۸۴ درصد تعرفه گمرکی بر کالاهای آمریکایی اعمال می‌کند!
«لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین دیروز(چهارشنبه) در یک نشست خبری گفته بود: آمریکا به سوءاستفاده از تعرفه‌ها برای فشار به چین ادامه می‌دهد؛ چین به شدت مخالف این است و هرگز چنین قلدری را نخواهد پذیرفت. از سوی دیگر گزارش‌ها حاکی است چین حدود ۷۶۱ میلیارد دلار از اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا را در اختیار دارد و فروش این دارایی‌ها می‌تواند ضربه‌ای شدید به اقتصاد آمریکا وارد کند. «تام لونگو»، تحلیل‌گر مالی در این زمینه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که به دلیل مازاد تجاری عظیم با آمریکا، چین دلارهای دریافتی را از طریق خرید اوراق قرضه بازگردانی می‌کند تا ریسک‌های ارزی را کنترل کرده و ثبات اقتصاد خود را حفظ کند.
تحریم‌ هالیوود
جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا به حوزه فیلم و سینما هم رسیده است و چین می‌گوید در حال بررسی ممنوعیت اکران فیلم‌های ‌هالیوودی در این کشور در پاسخ به تعرفه‌های ترامپ است. به گزارش ایسنا به نقل از «هالیوود ریپورتر»، دو چهره شناخته‌شده‌ چینی شامل سردبیر یک رسانه دولتی و فرزند یکی از رهبران پیشین حزب کمونیست، هر دو جزئیات یکسانی از مجموعه اقدامات متقابل احتمالی را منتشر کردند که گفته می‌شود مقامات چینی در پاسخ به تعرفه‌های دونالد ترامپ در حال بررسی آن هستند.
بر اساس این گزارش صنعت فیلم آمریکا تاکنون از اقدامات تلافی‌جویانه‌ مستقیم کشورهایی که از تعرفه‌های فراگیر ترامپ آسیب دیده‌اند، در امان مانده است؛ چرا که اکران سینمایی و پلتفرم‌های پخش آنلاین به عنوان «خدمات» و نه «کالا» طبقه‌بندی می‌شوند. اما به نظر می‌رسد این بخت با‌ هالیوود در چین به عنوان دومین بازار بزرگ فیلم در جهان رو به پایان باشد. به گزارش «هالیوود ریپورتر»، در شرایطی که روابط تجاری واشنگتن و پکن رو به وخامت گذاشته، دو وبلاگ‌نویس پرمخاطب چینی فهرستی مشابه از اقداماتی را منتشر کردند که به گفته آنان، مقامات محلی در واکنش به تعرفه‌های ترامپ بر تمام کالاهای چینی در دست بررسی دارند. این فهرست شامل «کاهش یا ممنوعیت واردات فیلم‌های آمریکایی» و همچنین افزایش تعرفه بر کالاهای کشاورزی و خدمات آمریکایی است. 
«‌هالیوود ریپورتر» می‌افزاید: «مقامات چینی کنترل کاملی بر همه جنبه‌های توزیع فیلم در کشور دارند و در سال‌های گذشته به‌طور خستگی‌ناپذیر تلاش کرده‌اند تا محتوای داخلی را به بهای کاهش فیلم‌های وارداتی تقویت کنند. طبق توافقات تجاری پیشین، چین متعهد شده بود سالانه ۳۴ فیلم خارجی را تحت شرایط تقسیم درآمد، اکران کند که در آن، استودیوهای خارجی سهم ۲۵ درصدی از فروش بلیت‌ها دریافت می‌کردند. همچنین ناظران چینی بر محتوای فیلم‌ها نظارت سختگیرانه دارند و تاریخ اکران همه فیلم‌ها را تعیین می‌کنند و تعطیلات پرمخاطب را برای تولیدات داخلی رزرو می‌کنند. با این حال، صنعت سینما یکی از معدود حوزه‌هایی است که آمریکا در آن مازاد تجاری قابل توجهی با چین دارد؛ چرا که فیلم‌های چینی با وجود فروش بالا در بازار داخلی، نتوانسته‌اند در میان مخاطبان آمریکای شمالی موفقیتی مشابه به دست آورند.»
تغییر تصورات اروپایی‌ها نسبت به آمریکا
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نیز از تغییر تصورات نسبت به آمریکا حتی بین متحدان این کشور در اروپا و انگلیس خبر داد و نوشت: کاهش اعتماد به آمریکا به صنعت گردشگری این کشور لطمه می‌زند. روزنامه «واشنگتن پست» در مقاله خود بر پیامدهای بین‌المللی سیاست‌های داخلی کشورها حتی در حوزه‌های غیرمرتبط با سیاست همچون گردشگری و رویدادهای فرهنگی تاکید کرده ومی نویسد: بسیاری اکنون تلاش می‌کنند از انتخاب آمریکا به عنوان مقصد تعطیلات تابستانی خود خودداری کنند. در فروشگاه‌های سوئدی و دانمارکی، محصولات اروپایی با نشان یا ستاره علامت‌گذاری می‌شوند و برخی از خریداران، کالاهای آمریکایی را به نشانه احساسات ملی‌گرایانه یا اعتراض وارونه می‌کنند.
 بر اساس این گزارش اینفلوئنسرها یا تبلیغات کنندگان در فضای مجازی، تلاش می‌کنند از رسانه‌های اجتماعی آمریکایی فاصله بگیرند. معترضان خودروهای شرکت تسلا را در آلمان آتش زده‌اند و یک ربات ساخت شرکت تسلا را در لندن به نشانه خشم از ایلان ماسک مشاور ترامپ خراب کردند. به گفته شرکت‌های نظرسنج، تغییر گرایشات نسبت به آمریکا بی‌سابقه بوده است.