در پی اعتصاب گسترده کارگران شهرداری رخ داد
بیرمنگام دومین شهر بزرگ انگلیس در محاصره موشها!
ورشکستگی شورای شهر بیرمنگام و اعتصابات گسترده در میان کارگران شهرداری، دومین شهر بزرگ بریتانیا را به لانه موشها تبدیل کرده است.
گزارش روزنامه دیلیمیل حاکی است بیش از ۲ ماه اعتصاب پراکنده کارگران خدمات شهری، «بیرمنگام» را به زانو درآورده و این شهر را در آستانه بدلشدن به یک زبالهدانی بزرگ قرار داده است. یک سالمند ساکن شرق بیرمنگام در این رابطه به «دیلیمیل» گفت: «دیگر جرأت نمیکنم برای بازی در حیاط خانه به نوههایم اجازه بدهم. موشها همهجا هستند. به بزرگی گربهاند. اولش فقط عجیب بود، اما حالا خطرناک شده است.»
به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل کیسههای زباله سیاه در گوشه خیابانها تا ارتفاع ۲ متر روی هم تلنبار شدهاند؛ محتویات آنها روی پیادهرو پخش شده و مردم، از جمله کودکان مجبورند با عبور از داخل خیابان، خود را در معرض خودروها قرار دهند. باقیماندن غذاهای فاسد، شهر را به محل تجمع موشها تبدیل کرده و ساکنان نسبت به امنیت خود نگران هستند.
دیلیمیل میافزاید: بیش از یکمیلیون ساکن بیرمنگام که از این اعتصابها آسیب دیدهاند، هنوز چشماندازی برای بهبود اوضاع نمیبینند. در ساعت ۶ صبح روز سهشنبه، حدود ۴۰۰ کارگر خدمات شهری دور جدیدی از اعتصاب را آغاز کردند و آن را «اعتصاب نامحدود و فراگیر» نامیدند. داستان این بحران از سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور 1402) آغاز شد، زمانی که شورای شهر بیرمنگام، که تحت کنترل حزب کارگر اداره میشود، عملاً اعلام ورشکستگی کرد. این شورا به دلیل پرداخت غرامت به کارکنان معترضی که شکایتهای مربوط به تبعیض در پرداخت حقوق را مطرح کرده بودند، با بدهی ۷۶۰میلیون پوندی مواجه بود.
به گزارش «دیلیمیل» در ۶ ژانویه ۲۰۲۴ (16 دی 1402) ۳۵۰ کارگر شهرداری اولین اعتصاب خود را آغاز کردند و بیرمنگام را در آشفتگی فرو بردند. در اوایل فوریه، بحران شدت گرفت، زیرا اعضای شورای شهر، افزایش ۵.۷درصدی حقوق خود را تصویب کردند، اقدامی که خشم عمومی را شعلهور کرد. در ۱۲ فوریه (23 بهمن1402) کارگران معترض، مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند؛ اما در آن زمان، هیچکس نمیدانست که این اعتراضات به یک بحران ملی تبدیل خواهد شد. به گزارش رسانه انگلیسی، درگیری بین کارگران خدمات شهری و شورای شهر بیرمنگام نشانی از فروکشکردن ندارد و در این میان، ساکنان شهر بیشترین آسیب را متحمل میشوند. دیلیمیل هشدار داده است که اگر چهار هفته دیگر هم بگذرد و این بحران حل نشود، بخشهایی از بیرمنگام عملاً به یک فاضلاب روباز تبدیل خواهد شد.