kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۸۷۵
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰

 اردوکشی خیابانی حامیان و مخالفان رئیس‌جمهور برکنار شده کره جنوبی


 
 عده‌ای از مردم کره‌جنوبی در حمایت از رئیس‌جمهور استیضاح‌شده این کشور و عده‌‎ای نیز در مخالفت با او به خیابان‌های کره‌جنوبی آمدند و دست به تظاهرات زدند.
رئیس‌جمهور کره‌جنوبی (3 دسامبر 2024 برابر با 13 آذر 1403) در یک سخنرانی تلویزیونی غافلگیرکننده اعلام کرد: «حکومت نظامی برای پاسداری از کشورش در برابر نیروهای کمونیست کره‌شمالی و عناصر ضددولتی ضروری است.» پس از فرمان رئیس‌جمهور کره‌جنوبی تمام فعالیت‌های سیاسی ممنوع و سانسور رسانه‌ای تحت فرماندهی پارک آن‌سو به اجرا درآمد. در جریان این هرج‌‌و‌مرج که تنها ۶ ساعت به طول انجامید. اعلام حکومت نظامی در کره‌جنوبی در پی اختلاف حزب «قدرت مردم» و حزب اصلی اپوزیسیون بر سر لایحه بودجه سال آینده صورت گرفت و اما خیلی زود هر دو حزب با اعلام حکومت نظامی مخالفت کردند. از همان اول این «حکومت نظامی» یک «کودتا علیه دموکراسی» این کشور تلقی شد و وحشت احزاب و مردم را در پی داشت. این روند به دستگیری چندروزه، استیضاح و برکناری رئیس‌جمهور انجامید.
حالا خبر می‌رسد که مردم کره‌جنوبی در حمایت و مخالفت با «یون سوک یول»، رئیس‌جمهور استیضاح‌شده این کشور، در خیابان‌های کره‌جنوبی حاضر شدند. آن‌طور که «ایسنا» نوشته است، این راهپیمایی سراسری در کره‌جنوبی توسط موافقان و مخالفان یون سوک یول پیش از حکم دادگاه برگزار شد که قرار است تصمیم بگیرد آیا اعلامیه حکومت نظامی کوتاه‌مدت، او را از ادامه خدمت در مقام ریاست‌جمهوری محروم می‌کند یا خیر. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دادگاه قانون اساسی قرار است در روزهای آتی تصمیم بگیرد آیا یون سوک یول را برکنار کند یا خیر. در این میان، یک‌سری از حامیان یون سوک یول در یکی از میادین اصلی سئول خواستار بازگشت سریع او به مقام ریاست‌جمهوری شدند. حزب اصلی اپوزیسیون دموکراتیک نیز اعلام کرد، یک‌میلیون نفر در این راهپیمایی با حضور موافقان و مخالفان رئیس‌جمهور استیضاح‌شده شرکت کردند. بر اساس نظرسنجی مؤسسه «گالوپ»، ۵۸درصد از استیضاح یون سول یول حمایت می‌کنند درحالی‌که ۳۷درصد مخالف‌اند. گفتنی است، تحمیل حکومت نظامی از سوی یون سوک یول و پیامدهای آن شکاف‌های اجتماعی عمیقی را بین محافظه‌کاران و لیبرال‌ها افزایش داده و بر نهادها و ارتش فشار وارد کرده است که در مورد اجرای حکومت نظامی در بلاتکلیفی قرار گرفته بودند.