هشدار حزبالله درباره نقشه اسرائیل برای عادیسازی روابط با دولت لبنان
سرویس خارجی-
حزبالله لبنان اعلام کرد که انحصار سلاح در دست دولت تنها زمانی ممکن
خواهد بود که اشغالگری و تجاوزات مستمر به خاک لبنان پایان یابد؛ چراکه هدف از این اشغالگری وادار کردن دولت لبنان به عادی سازی روابط با تلآویو است.
سالهاست که سلاح حزبالله بهعنوان یک نیروی بازدارنده، تنها در راستای حفظ امنیت و حراست از مرزهای لبنان به کار گرفته شده است، نه برای قدرتگشایی گروهی یا تحمیل اراده سیاسی بر مردم. این جنبش که در پاسخ به اشغالگری اسرائیل در سال ۱۹۸۲ (۱۳۶۱) شکل گرفت، همواره بر این اصل تأکید داشته که سلاحش نه برای درگیریهای داخلی، بلکه برای دفاع از حاکمیت ملی لبنان و مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی است. بازپسگیری اراضی اشغال شده لبنان توسط رژیم آپارتاید اسرائیل در سال 2000، تجربه جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) و درگیریهای مرزی پس از آن نشان داده که قدرت نظامی حزبالله نقش کلیدی در بازدارندگی دشمن و حفظ ثبات لبنان ایفا کرده و به یکی از اصلیترین موانع در برابر توسعهطلبیهای اسرائیل تبدیل شده است. اگر امروز دولت لبنان سودای آن را دارد که سلاح تنها در دست آن باشد، نه مقاومت، باید توضیح دهد که آیا توان آن را دارد که نقش حزبالله را ایفا کند؟ پاسخ با بررسی تاریخ چند دهد اخیر روشن است. حزبالله در لبنان نقش بیبدیل دارد.
شیخ «علی دعموش»، نایب رئیس شورای اجرائی حزبالله لبنان، گفت: «نیروهای لبنانی در حال حاضر در طول مرزها مستقر هستند و فرصت دارند تا نقش خود را ایفا کنند. علاوه بر دولت، کمیته نظارت بر آتشبس و جامعه بینالمللی نیز در این موضوع دخیل هستند. تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد، امکان انحصار سلاح در دست دولت وجود ندارد. در شرایطی که اشغال و حملات دشمن ادامه دارد، سلاح برای مردان افتخار است و همگان باید در برابر این وضعیت ایستادگی کنند. این یک حق است که ما از آن چشمپوشی نخواهیم کرد، حتی اگر بهای آن سنگین باشد. دولت تاکنون در برابر نقضهای روزانه و حملات اسرائیل چه کرده است؟ حداقل ما را قانع کنند که انحصار سلاح در دست دولت چه فایدهای دارد. هدف از تجاوزات به لبنان، فشار برای کشاندن لبنان به سوی عادیسازی روابط با اسرائیل است، اما ملت ما عادیسازی روابط با دشمن را نمیپذیرد و اجازه نخواهد داد که لبنان به این مسیر کشیده شود.»
آنطور که «ایسنا» نوشته است، او از دولت لبنان خواست که از کشور در برابر خطر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و طمعهای دشمن محافظت کند و مانع از آن شود که بازسازی و کمکهای مالی خارجی به شروط سیاسی وابسته شود که به تضعیف لبنان میانجامد. وی همچنین تأکید کرد که «حزبالله بر ادامه بازسازی و پرداخت غرامتها مصمم است، زیرا این بخشی از مقاومت در برابر اشغالگری است، اما این به معنای سلب مسئولیت از دولت نیست. مقاومت فرصتی به دولت داده است تا مسئولیتهای خود را در قبال مردم انجام دهد و نشان دهد که در کنار شهروندان ایستاده است
و از آنها در برابر تجاوزات دفاع میکند، نه اینکه صرفاً به مواضع نمادین بسنده کند.»