kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۳۹۹
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
کیهان بررسی می‌کند

6 چهره کلیدی رژیم صهیونیستی که «طوفان‌الاقصی» آنها را وادار به استعفا کرد

 
 
 
دیگر هیچ تردیدی باقی نمانده است که، عملیات تاریخی «7 اکتبر» سنگین‌ترین ضربه‌ای بود که مقاومت بر پیکر رژیم صهیونیستی وارد کرد. تبعات این ضربه پس از گذشت 15 ماه، هنوز به شکل «استعفای مقامات مسئول» این رژیم ادامه دارد.
شاید چند ده نفر از مقامات رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف، به دلیل متحمل شدن بزرگ‌ترین شکست امنیتی، نظامی، اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان‌الاقصی، برکنار یا مجبور به استعفا شده‌اند. این سَوای از مقامات دولتی این رژیم و آنهائی است که در جریان این عملیات و عملیات‌های بعدی، استعفا داده یا حتی به هلاکت رسیده‌اند. روز سه‌شنبه بود که با استعفای رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و فرمانده ارشد منطقه جنوبی، موج استعفای مقامات صهیونیست دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. در «نظریه‌های تضاد» و «کشمکش»، جنگ را عامل وحدت می‌خوانند. یعنی درگیر شدن یک جامعه با دشمن، موجب انسجام و اتحاد اجتماعی می‌شود. اگر این جامعه بنا به دلایلی مستعد تنش و درگیری باشد، کافی است این عامل اتحاد -اینجا جنگ- ولو برای یک مدت محدود، نباشد؛ اینجاست که اختلافات سر باز می‌کنند و... رژیم صهیونیستی چیزی نزدیک به 15 ماه درگیر جنگی بی‌سابقه با محورهای مقاومت بود-و هنوز هم هست- منتهی شرایط وخیم این رژیم در حوزه‌های نظامی، اقتصادی، اجتماعی و در افکار عمومی، چند روزی است که آن را وادار به پذیرش آتش‌بس کرده است. این آتش‌بس حالا باعث شده اختلافات درونی این رژیم سر باز کند و به شکل محاکمه و دعوا و استعفا خود را به نمایش بگذارد. دیروز کانال تلگرامی «مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین» نام چهره‌های کلیدی مقامات این رژیم که وادار به استعفا و کناره‌گیری شده‌اند را منتشر کرد و نوشت روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی به بررسی استعفای چندین چهره کلیدی از هرم فرماندهی ارتش این رژیم پرداخته است که به دلیل شکست‌های بزرگ روز ۷ اکتبر (حمله غافلگیرانه حماس) از سمت خود کناره‌گیری کرده‌اند. بر اساس این گزارش، افرادی که استعفا دادند عبارتند از: ۱. هرتزی هالوی- فرمانده ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی؛ ۲. یارون فنکلمن- فرمانده منطقه جنوبی ارتش؛ ۳. آوی روزنفیلد- فرمانده لشکر غزه؛ 
۴. اهارون خلیفا- رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش (أمان) 
۵. یوسی سارئیل- فرمانده یگان ۸۲۰۰ (واحد اطلاعاتی و سایبری ارتش) و 6. یفات یروشلمی، مسئول دادستانی نظامی و امور حقوق ارتش...
اوضاع مالی اسرائیل به هم ریخت
مؤسسه بین‌المللی اعتبارسنجی «فیتچ» نیز در جدیدترین گزارش خود، از تداوم وخامت اوضاع اقتصادی رژیم صهیونیستی به علت تبعات جنگ غزه خبر داده است. ایرنا به نقل از پایگاه خبری «العربی الجدید» نوشته است، مؤسسه «فیتچ» پیش‌بینی کرد که با وجود احتمال بهبود اوضاع پس از آتش بس، اما اوضاع مالی و اقتصادی رژیم صهیونیستی از زمان جنگ نیز ضعیف‌تر خواهد شد. آژانس رتبه‌بندی مالی فیتچ افزود که آتش‌بس غزه، خطرات اعتباری و اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی و منطقه، همچنین خطرات ژئوپلیتیکی که کشورهایی از جمله اردن(با رتبه اعتباری BB/ با ثبات) و مصر(B / باثبات) با آن روبه رو هستند را کاهش می‌دهد. فیتچ اعلام کرد که آتش‌بس غزه موجب کاهش خطرات تامین مالی خارجی در دو کشور مصر و اردن می‌شود و به طور مثال باعث افزایش درآمد ناشی از گردشگری در این کشورها خواهد شد. این مرکز اعتباری در عین حال تاثیر آتش‌بس در رتبه مالی این کشورها را در کوتاه مدت بسیار اندک دانست، زیرا درگیری‌های غزه، لبنان و سوریه از عوامل اصلی این رده‌بندی مالی کشورهای مذکور نبوده‌اند. با شروع عملیات طوفان‌الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهر ۱۴۰۲)، اقتصاد رژیم اسرائیل متحمل ضربات و خسارات سنگینی شد و طبق برآوردهای بانک این رژیم، هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم مرتبط به جنگ میان سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ به ۵۵.۶ میلیارد دلار یعنی معادل ۱۰ درصد از تولید داخلی رسید. با وجود این برآوردها، اما اوضاع بسیار وخیم‌تر است. قبل از جنگ، رژیم صهیونیستی رشد اقتصادی داشت، اما طی ماه‌های اخیر دچار فروپاشی شدید شده است.
روحیه بالای مردم غزه
تارنمای خبری انگلیسی «میدل ایست آی» نیز در گزارشی با عنوان «فلسطینی‌ها شکست‌ناپذیرند» از روحیه بالای مردم این منطقه، پس از ۱۵ ماه جنگ نابرابر رژیم اشغالگر علیه آنها تقدیر کرد و نوشت: پس از ۱۵ ماه جنگ شدید و ویرانگر علیه غزه، مقاومت فلسطین همچنان استوار و روحیه ملت فلسطین شکسته نشده است.»
میدل ایست آی به «نمایش غرورآفرین گردان‌های قسام(شاخه نظامی حماس) در هنگام آزادی اسرای صهیونیست» هم اشاره کرد و افزود: «در یک لحظه تاریخی، مبارزان گردان‌های قسام سه اسیر اسرائیلی را آزاد کردند، که حاکی از قدرت و اعتماد به نفس مقاومت بود... با وجود بمباران‌های مداوم، ویرانی گسترده و محاصره‌ای که غزه را به یک «اردوگاه» تبدیل کرده بود، فلسطینی‌ها با بازگشت به ویرانه‌های خانه‌های خود، پیام مقاومت و ایستادگی را به جهان صادر کردند.»
«میدل ایست آی» سپس، به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اشغالگر در ابتدای جنگ علیه غزه پرداخت و ادامه داد: توافق آتش‌بس، شکست نتانیاهو بود و وی به خاطر محقق نکردن وعده‌هایش مورد انتقاد قرار گرفت. این رسانه انگلیسی زبان سپس به نقل از «گیورا ایلاند» ، رئیس اسبق شورای امنیت رژیم صهیونیستی نوشت: «جنگ غزه یک شکست محض برای اسرائیل بود.»
میدل ایست آی وقتی به جایزه پنج میلیون دلاری نتانیاهو برای فلسطینی‌هایی که محل اختفای اسرای اسرائیلی را افشا کنند اشاره کرد نوشت: استراتژی اسرائیل برای تضعیف روحیه فلسطینی‌ها و فروپاشی مقاومت، با شکست مواجه شد زیرا حتی در اوج فشار و گرسنگی، هیچ فلسطینی‌ای حاضر به خیانت به مقاومت نشد... ملت فلسطین به روش‌های مختلف، از اعتصاب‌ و تظاهرات تا مبارزه مسلحانه، به مقاومت علیه اشغالگری ادامه داده‌اند... بازگشت اهالی غزه فقط یک اقدام ظاهری نیست بلکه اقدامی نمادین است که حاکی از حق بازگشت فلسطینی‌ها به وطنشان و حق آنها برای مقاومت است... فلسطینی‌ها امروز بدون توجه به تهدیدات، مقاومت پیروزمندانه خود را جشن می‌گیرند.»