کنعانی خطاب به سالیوان:
اظهار نگرانی آمریکا نسبت به امنیت در منطقه بیشتر به یک طنز تلخ شبیه است
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اتهامات بیاساس سالیوان که مدعی دخالت ایران در حمله انصارالله به کشتیهای صهیونیستی شده، اعلام کرد: اظهار نگرانی آمریکا نسبت به مقوله امنیت در منطقه در حالیکه واشنگتن در حال حمایت تمام عیار از جنگ و جنایت و نسلکشی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه غربی است، بیشتر به یک طنز تلخ شبیه بوده و نشانه نفاق آشکار دولت آمریکاست.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۵ آذر ماه به اتهامات بیاساس مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا جیک سالیوان واکنش نشان داد.
مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا جیک سالیوان شامگاه دوشنبه ۱۳ آذر ماه هدف قرار دادن دو کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی توسط انصارالله یمن را به ایران مرتبط دانسته و گفته بود «معتقدیم ایران در نهایت مسئول آن است.» وی همچنین عنوان کرد که آمریکا در حال مشورت با متحدانش برای یافتن پاسخ مناسب به حملات یمن علیه کشتیهای صهیونیستی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اتهامات بیاساس سالیوان که مدعی دخالت ایران در حمله انصارالله به کشتیهای صهیونیستی شده، اعلام کرد: اظهار نگرانی آمریکا نسبت به مقوله امنیت در منطقه در حالیکه واشنگتن در حال حمایت تمام عیار از جنگ و جنایت و نسلکشی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه غربی است، بیشتر به یک طنز تلخ شبیه بوده و نشانه نفاق آشکار دولت آمریکاست.
وی امنیت در منطقه غرب آسیا را مقولهای یکپارچه، بسیار به هم پیوسته و مرتبط خواند و افزود: برخلاف ادعاهای مقامات دولت آمریکا، حضور نظامی این کشور در جغرافیای خشکی و آبی منطقه، هیچگاه امنیتساز نبوده و دولت آمریکا با طرحها و مداخلات غیرقانونی خود امنیت و منافع نامشروع رژیم صهیونیستی را به قیمت ناامن کردن کشورهای منطقه و نقض حقوق ملت فلسطین دنبال کرده است.
کنعانی خاطرنشان کرد: واضح است که سرنوشت فلسطین تنها به دست مردم آن رقم خواهد خورد.
وی مسئولیت تأمین امنیت در منطقه را به عهده کشورهای منطقه خواند و گفت: امنیت در منطقه در صورت عدم مداخله خارجی، با همکاری جمعی کشورهای منطقه قابل تأمین است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: دولت آمریکا با تداوم حمایت بدون قید و شرط از رژیم آپارتاید اسرائیل و ارسال مستمر و گسترده بمبها و سلاحهای مرگبار به این رژیم، مسئول اصلی جنایات جنگی جاری رژیم در غزه و کرانه غربی علیه فلسطینیها و مسئول نهائی وضعیت تنش در منطقه است.
این دیپلمات ارشد ایرانی بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیروی نیابتی نداشته و گروههای مقاومت در کشورهای منطقه کاملاً مستقل و بنا بر صلاحدید و تصمیم خود در ارتباط با امنیت کشورهای خود و یا حمایت از ملت مظلوم فلسطین عمل میکنند.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به این ادعاهای بیاساس جیک سالیوان با تأکید بر احترام و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به مقررات دریانوردی بینالمللی و نقش مؤثر ایران در تأمین امنیت آبها و گذرگاههای آبی بینالمللی، فرافکنی مقامات آمریکایی را مفید و منجر به کاهش تنش در منطقه ندانست.
کنعانی: توانمندیهای موشکی ایران
در راستای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است
«جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است» و «توانمندیهای موشکی ایران در راستای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است» اینها را سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۵ آذر ماه در واکنش به بیانیه پایانی چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیجفارس عنوان کرد.
چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیجفارس روز سهشنبه ۱۴ آذر ماه در دوحه پایتخت قطر برگزار و در پایان بیانیهای صادر شد که در برخی از بندهای آن ادعاهای بیاساسی درباره جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
برخی بندهای بیانیه پایانی چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیجفارس در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران با واکنش ناصر کنعانی روبهرو شد و وی ضمن ابراز تأسف از طرح این موارد، آنها را غیرقابل قبول و مردود خواند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر مواضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره جزایر
سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را مورد اشاره قرار داد و جزایر سهگانه را بخش لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی درخصوص این جزایر را دخالت در قلمرو داخلی، حاکمیت و تمامیت ارضی خود دانسته و آن را به شدت محکوم میکند.»
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه ناصر کنعانی ۱۹ مهر ماه سال جاری نیز با رد ادعاهای مطرح شده در بیانیه نشست مشترک وزرای خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیجفارس، بار دیگر جزایر سهگانه ایرانی را جزء لاینفک خاک ایران خواند و توان نظامی و دفاعی ایران را در راستای ارتقای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی و تقویت ثبات منطقه برشمرده بود.
توانمندیهای موشکی جمهوری اسلامی ایران که در این بیانیه نیز به آنها اشاره شده بود با واکنش کنعانی روبهرو شد و سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره گفت: توانمندیهای موشکی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین نظامی شفاف و مبتنی بر بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است و آنچه خطر واقعی برای امنیت منطقه است، حضور نظامی بازیگران فرامنطقهای و نیز رژیم صهیونیستی به عنوان منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی و ثبات و امنیت منطقهای است.
این دیپلمات ارشد ایرانی در ادامه به نقش امنیتساز جمهوری اسلامی ایران در مبارزه واقعی با تروریسم و همچنین تقویت و تحکیم امنیت دریانوردی اشاره کرد.
وی به همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بینالمللی خود در چارچوب حق و تکلیف پایبند بوده و به همکاریهای سازنده خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبتنی بر موافقتنامه جامع پادمان ادامه میدهد.
سران شورای همکاری خلیجفارس در نشست دوحه درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران ضمن ابراز نگرانی از تحولات این پرونده، خواستار مشارکت فعال کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در مذاکرات و نشستهای منطقهای و بینالمللی مرتبط با موضوع هستهای ایران شدند.
ایران همواره بر همکاری دوستانه و سازنده
در حوزه انرژی از جمله در منطقه آرش
تأکید کرده است
میدان نفتی و گازی آرش که در این بیانیه به آن اشاره شده بود نیز از جمله مواردی است که ناصر کنعانی به آن واکنش نشان داده و در این باره بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران، براساس مذاکرات دوجانبه خود با دولت کویت و سوابق مذاکراتی، همواره بر همکاری دوستانه و سازنده در حوزه انرژی از جمله در منطقه آرش تأکید کرده است. بدون تردید، رفتارهای مبتنی بر توجه به منافع و مصالح مشترک، میتواند زمینههای مناسب همکاریهای منطقهای را فراهم کند.
سران شورای همکاری خلیجفارس در بیانیه خود مدعی شدهاند که میدان گازی آرش (الدره) به صورت کامل در آبهای سرزمینی کویت قرار دارد و مالکیت این منابع طبیعی تنها برای عربستان و کویت است و آنها حق بهرهبرداری کامل از منابع آن را دارند.
میدان گازی آرش از میدانهای گازی ایران است که در شمال خلیجفارس و در استان بوشهر قرار دارد. این میدان گازی از میادین مشترک ایران با کشورهای کویت و عربستان سعودی است و کویت و عربستان به آن میدان الدره میگویند. بر اساس برآوردها حجم گازی که از این میدان قابل استخراج است ۲۲۰ میلیارد مترمکعب است.
البته در این بیانیه سران شورای همکاری خلیجفارس از توافق عربستان و ایران برای از سرگیری روابط استقبال کردهاند.