kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۷۸۸
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷

لشکرکشی فرانسه به غرب آفریقا برای حمله به نیجر

 

شورای نظامی نیجر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که فرانسه شروع به استقرار نیروهای نظامی‌اش در کشورهای اطراف نیجر کرده و قصد حمله نظامی دارد.
اوضاع در کشور نیجر که از چهارم مردادماه گذشته شاهد کودتای نظامی بود همچنان بحرانی است. مردم این کشور همچنان مقابل پایگاه نظامی فرانسه در نیامی پایتخت این کشور تحصن کرده‌اند و خواستار اخراج نظامیان فرانسوی هستند. روز جمعه رسانه‌های بورکینافاسو، فاش کردند شماری از نیروهای ارتش این کشور به نیجر اعزام شده‌اند تا در مقابل حمله احتمالی به نیجر از آن دفاع کنند. سرهنگ «آمادو عبدالرحمن» از اعضای شورای نظامی نیجر هم دیروز (یکشنبه، ۱۰ سپتامبر) طی بیانیه‌ای که از طریق تلویزیون ملی نیجر پخش شد فرانسه را به زمینه‌سازی برای حمله به نیجر متهم کرد و گفت: «فرانسه همچنان به استقرار نیروهای خود در برخی از کشورهای اکوواس در چارچوب تدارک و آمادگی برای تجاوز به نیجر که با همکاری جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا برنامه‌ریزی کرده، ادامه می‌دهد.»
براساس این گزارش شورای نظامی نیجر اعلام کرد که از اول سپتامبر(10 شهریور) استقرار «دو فروند هواپیمای ترابری نظامی و یک هواپیمای دورنیه ۳۲۸ در چارچوب تقویت نیروها در ساحل‌عاج» و نیز استقرار «دو بالگرد چند مأموریتی سوپر پوما» و «حدود ۴۰ خودروی زرهی» در کندی و مالانویل در بنین را رصد کرده است. سرهنگ آمادو عبدالرحمن افزود: «در هفتم سپتامبر ۲۰۲۳ (16 شهریور)نیز یک کشتی نظامی فرانسه در کوتونو (بنین) لنگر انداخت که حامل نیرو و تجهیزات نظامی بود. حدود ۱۰۰ عملیات هواپیماهای باری نظامی و انتقال مقادیر زیادی تجهیزات نظامی در سنگال، ساحل‌عاج و بنین نیز رصد شده است. همه این مانورها، با هدف موفقیت دخالت نظامی در کشور نیجر صورت می‌گیرد».
این در حالی است که شنبه وزارت خارجه فرانسه حرکت به سوی دخالت نظامی در نیجر را رد کرد و سخنگوی آن اعلام کرد که پاریس از طرح‌های ابتکاری و تلاش‌های منطقه‌ای برای حل بحران و بازگشت قانون به نیجر حمایت می‌کند. روابط میان نیجر و فرانسه از زمان کودتای نظامی در نیجر و برکناری «محمد بازوم» رئیس‌جمهور که روابط حسنه‌ای با پاریس داشت، دچار تنش شده است. اکوواس از همان ابتدا، به دخالت نظامی و مسلحانه در صورت شکست مذاکرات تهدید کرد. گزینه‌ای که فرانسه از آن حمایت کرد.