kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۴۵۹
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۸
براساس بررسی میدانی

آپارتمان‌های زیر یک میلیارد تومان در تهران زیاد شد

در حالی که سال گذشته با دو میلیارد تومان هم به ‌سختی می‌شد در تهران آپارتمان خرید با آغاز روند نزولی قیمت مسکن در سال جاری، این روزها آگهی فروش آپارتمان‌های زیر یک میلیارد تومان در مناطق مختلف تهران زیاد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ثبات بازارهای اقتصادی و کاهش تورم‌های انتظاری در کشور به‌ویژه در یکی دو ماه اخیر به‌‌خصوص در بازار مسکن باعث ریزش قیمت‌ها شده است و شاهد کاهش تا 20 درصدی قیمت مسکن طی یکی دوماه گذشته بوده‌ایم.
تا زمستان سال گذشته خرید واحد مسکونی با قیمت حتی حدود دو میلیارد تومان هم در تهران تقریباً غیرممکن بود این در حالی است که طی سه ماه اخیر به‌ دلیل تشدید کاهش قیمت مسکن، شرایط برای خرید خانه‌ آن‌ هم با نرخ‌های کمتر از یک میلیارد تومان در برخی مناطق پایتخت فراهم شده است.
بررسی میدانی و سایت‌های فروش مسکن حاکی است یک واحد 60 متری با سال ساخت 1392 واقع در عبدل‌آباد بدون امکانات انباری، پارکینگ و آسانسور 750 میلیون تومان، واحد 42متری 9 سال ساخت در عبدل‌آباد با قیمت هر مترمربع 17 میلیون و 800 هزار تومان (حدود 750 میلیون تومان) و آپارتمان 50 متری در مرتضی‌گرد بدون آسانسور و پارکینگ و دارای انباری با قیمت 930 میلیون تومان آگهی شده است.
همچنین یک آپارتمان 38 متری در خیابان استخر بدون آسانسور، انباری و پارکینگ متری 21 میلیون تومان به ‌ارزش 800 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. آپارتمان 40 متری در یافت‌آباد هم با سن پنج سال ساخت متری 23 میلیون و 750 هزار تومان حدود 950 میلیون تومان به فروش گذاشته شد. در منطقه کن تهران هم یک آپارتمان 50 متری 20 ساله متری 20 میلیون تومان آگهی شد که یک میلیارد تومان می‌شود.
بر این اساس یک واحد 30 متری در خاک سفید با قیمت یک میلیارد تومان یعنی هر مترمربع حدود 33 میلیون تومان برای فروش فایل شده است. این واحد فاقد پارکینگ، آسانسور و انباری است. یک دستگاه آپارتمان 64 متری واقع در فشافویه با پارکینگ و آسانسور به‌قیمت 960 میلیون تومان (هر مترمربع 15 میلیون تومان) توسط مالک آگهی شده است، این واحد مسکونی 10 سال ساخت است.
در نمونه‌ای دیگر آپارتمان 48متری در ظهیرآباد با سن 13 سال با قیمت 900 میلیون تومان (هر مترمربع حدود 18 میلیون و 700 هزار تومان)، واحد 42 متری در قیام‌دشت با قیمت 950 میلیون تومان، آپارتمان 43 متری در کریم‌آباد با قیمت 800 میلیون تومان و واحد 75متری در حصار امیر با انباری به ‌قیمت 900 میلیون تومان آگهی شده است. همچنین یک دستگاه آپارتمان 57 متری در شهر قدس با قیمت 800 میلیون تومان توسط مالک آگهی شده است. سن این واحد 10 سال و دارای انباری و فاقد پارکینگ است. آپارتمان 51 متری در شریف‌آباد پاکدشت هم متری 19 میلیون و 600 هزار تومان به ‌ارزش یک میلیارد تومان به فروش گذاشته شد. 
به گزارش تسنیم، روند کاهشی قیمت مسکن که از ابتدای سال جاری شروع شده، در یک ماه گذشته سرعت گرفته و طی یک ماه اخیر قیمت برخی واحدهای مسکونی در برخی مناطق تهران بین یک تا دو میلیارد تومان یعنی 15 تا 20 درصد کاهش داشته است.
هفته گذشته هم رئیس ‌انجمن انبوه‌سازان تهران هم از کاهش تا 20 درصدی قیمت مسکن در پایتخت خبر داده بود. رصد بازار مسکن هم نشان می‌دهد رکود غیرتورمی و روند کاهشی قیمت مسکن در تهران زودتر از پیش‌بینی‌ها سایر مناطق کشور را تحت تأثیر قرار داده است. طبق گفته فعالان بازار، کاهش قیمت مسکن به‌خصوص در کلان‌شهرها مشهود است و ادامه‌دار خواهد بود.
سقف تسهیلات خرید و ساخت
۲ برابر شد
روز گذشته با مصوبه شورای پول و اعتبار سقف وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم برای زوجین تهرانی به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت که با احتساب وام تعمیر، این وام ۹۶۰ میلیون تومان می‌شود.
به گزارش ایبِنا، محمدرضا فرزین با تشریح مصوبات شورای پول و اعتبار گفت: خبر خوش برای گیرندگان وام مسکن این است که امروز مصوب شد تا سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل گواهی حق تقدم دو برابر شود. این عدد در شهر تهران و برای انفرادی ۲۰۰ میلیون تومان و برای زوج ۴۰۰ میلیون بود که هر دو مبلغ، دو برابر شد و به ۴۰۰ و ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. در شهر‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر نیز از ۱۶۰ میلیون تومان برای انفرادی و ۳۲۰ میلیون تومان برای زوج، مبالغ دو برابر شد و بدین ترتیب به ۳۲۰ و ۶۴۰ میلیون تومان افزایش یافت. در مناطق شهری نیز از ۱۲۰ و ۲۴۰ میلیون تومان به ۲۴۰ و ۴۸۰ میلیون تومان افزایش یافت.
وی افزود: تصمیم دیگر شورای پول و اعتبار، افزایش پوشش هزینه‌های تعمیر و نو‌سازی واحد‌های مسکونی بود که با تسهیلات جعاله در اختیار افراد قرار می‌گرفت لذا این عدد از ۸۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: نکته دیگر که در جلسه روز سه‌شنبه شورای پول و اعتبار مصوب شد مربوط به اوراق گواهی حق تقدم (تسه) بود. در گذشته تسه در مورد بانک‌های مسکن و تجاری بود، ولی اکنون تصمیم گرفته شد تمام بانک‌ها بتوانند از تسه استفاده کنند و با توجه به افزایش هزینه مسکن، دو برابر شدن تسه می‌تواند بخشی از قیمت مسکن را پوشش دهد.
گفتنی است هرچند تسهیلات مسکن دو برابر شده اما برخی محاسبات اولیه نشان می‌دهد اقساط وام جدید ماهانه ۱۹ میلیون و 300 هزار تومان و کل بازپرداخت وام دو میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان و کل سود وام بیش از یک میلیارد و 800 میلیون تومان است.
وام 800 میلیونی ساخت صنعتی
و فناورانه
دیروز همچنین مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی از افزایش سقف میزان تسهیلات مسکن برای سازندگانی که واحدهای مسکونی را به ‌شکل صنعتی با بهره‌مندی از روش‌های دانش‌بنیان می‌سازند، خبر داد.
او در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت:‌ «با تصویب شورای پول و اعتبار میزان تسهیلات ساخت مسکن به‌صورت صنعتی و دانش‌بنیان 35 درصد افزایش پیدا کرد‌.»
گفتنی است، پیش از این برای 12 شهر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفه‌ای که از فناوری نوین هم استفاده کنند 600 میلیون تومان به‌ازای هر واحد بود. با توجه به افزایش 35 درصدی سقف تسهیلات،‌ به این ترتیب برای 12 شهر ذکرشده وام به 810 میلیون تومان افزایش می‌یابد.
پیشرفت مسکن ملی
با وجود بی‌مهری بانک‌ها
علی‌رغم حمایت‌های وزارت راه و شهر‌سازی برای افزایش مبلغ وام مسکن، اما بانک‌ها تمایلی به همراهی با این موضوع و اجرای قانون ندارند. به گزارش ایسنا، بنا به گفته عبدالجلال ایری؛ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مواجه هستیم به نحوی که طبق آمار ارائه شده تنها ۱۸ درصد تسهیلات نسبت به سهمیه سال اول و هشت ماهه دوم اجرای قانون پرداخت شده است.
با این اوصاف نظام بانکی به ۸۲ درصد از تعهدات خود در قبال طرح نهضت ملی مسکن عمل نکرده که این موضوع می‌تواند اجرای طرح را با چالش مواجه کند. به عنوان مثال، از یک میلیون و ۲۲ هزار و ۱۳۶ نفر از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تا امروز در بانک مسکن افتتاح حساب کرده‌اند فقط قرارداد تسهیلات ۲۵۳ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی به  مبلغ ۸۵ هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان منعقد شده است.
یک میلیون و 300 هزار مسکن
در حال ساخت
با این‌حال براساس تازه‌ترین گزارش وزارت راه از نهضت ملی مسکن، هم‌اکنون فرآیند ساخت یک میلیون و 321 هزار و 749 واحد مسکونی با سرعت به پیش می‌رود و بیش از 30 هزار پروژه فقط در بافت‌های فرسوده در حال انجام است.
احمد دنیامالی عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: رئیس‌جمهور در سال جدید جلسات شورای عالی مسکن را به صورت مرتب برگزار می‌کند. استانداران نیز برای اجرای طرح جهش تولید مسکن مجدانه تلاش دارند که این مسئله بارقه امید را ایجاد می‌کند که ما شاهد پیشرفت خوبی در اجرای این طرح باشیم. البته بعضی از بانک‌ها عملکرد بهتری در تأمین منابع طرح جهش تولید مسکن داشته‌اند اما این اقدامات کافی نیست؛ چرا که عمده فشارها در تأمین منابع این طرح به دوش بانک مسکن است.
۲۰ هزار مسکن مهر پردیس
نیمه‌تمام است
سرعت ساخت و ساز در ایران به دلائلی چون عدم تامین زمین و منابع بانکی با مشکلات زیاد همراه است. علیرضا جعفری؛ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران با ‌اشاره به اینکه 30 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای جدید نیمه‌تمام است، اظهار کرد: از این تعداد 20 هزار در پردیس و 10 هزار واحد در شهرهای جدید از جمله هشتگرد،‌ گلبهار و... قرار دارد. البته 10 هزار مسکن مهر پردیس در نیمه اول امسال افتتاح می‌شود. ضمن اینکه 2800 واحد مسکن مهر در پرند آماده تحویل است که اطلاع‌رسانی آن به زودی انجام می‌شود.
وی درباره مسکن مهر شهر جدید هشتگرد نیز گفت: بخشی از واحدهای مسکن مهر این شهر به‌دلیل محدودیت در تامین منابع مالی باقیمانده بود که این واحدها نیز تعیین‌تکلیف و منابع مالی آن تامین شده است.