زاکانی در پاسخ به کیهان:
شهرداری تهران توسعه خدمت در جنوب شهر را با شدت بیشتری دنبال میکند
شهردار تهران درباره اقدامات مدیریت شهری برای کاهش فاصله امکانات جنوب و شمال شهر، گفت: از ۱۰۰ درصد پروژههای
اجرا شده در شهر و از ۱۸۰ پویش امید و افتخار،
۶۶ درصد پایین خیابان انقلاب بوده است.
به گزارش کیهان، علیرضا زاکانی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خانه شهر (بلدیه) اظهار داشت: ۴۴ ماه و ۱۶ روز است که در شهرداری هستیم، همراهی شورای ششم و مدیریت شهری برگرفته از آن بهویژه نقش برجسته رئیس شورای شهر تهران، امکانی فراهم کرده که بتوانیم در این مسیر گامهای بلندی برداریم.
زاکانی با بیان اینکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم، ادامه داد: با حمایت شورای محترم ششم، توانستیم از تزلزل به ثبات برسیم. ما از مرحله اول به عنوان تثبیت عبور کرده و وارد مرحله دوم یعنی توسعه فعالیتها و برنامهها شده ایم.
وی افزود: ماههای آینده تهران با پدیده بزرگی در فناوریهای نوین مواجه خواهد شد که شامل ساخت پارک علموفناوری ۲۰۰ هکتاری و ۹ کارخانه نوآوری در نقاط مختلف شهر در وسعتهای مختلف است و چهره شهر تغییر خواهد کرد. اتفاقاتی که زمانی خوابوخیال قلمداد میشد، امروز واقعیت یافته است.
توسعه جهشی ناوگان حملونقل عمومی تهران
شهردار تهران بیان داشت: امروز در مسیری قرار گرفتهایم که در رابطه با همه ناوگان حملونقل عمومی ازجمله خطوط مترو، اتوبوس، تراموا، تاکسی و موتوربرقی امسال شاهد توسعه جهشی خواهیم بود.
زاکانی درباره وضعیت مسکن در تهران اظهار داشت: در بافت فرسوده معتقدیم اگر قرار است مشکل مسکن و اجارهنشینی که ۵۱ درصد شهروندان اجارهنشین هستند، حل بشود باید تلاش کنیم زیرساختهای آن را فراهم کنیم، کاری که قبلاً انجام نشده بود و اکنون در حال به وقوع پیوستن است. باید سرمایهگذاری در بافت فرسوده با نگاه جدیدی شکل بگیرد تا سرانههای هفتگانه و خانههای فراخ و قابل اعتنا و بهرهبرداری تأمین شود. ما با افتخار این وظیفه را انجام خواهیم داد.
احداث شهرکها و ساختمانهای الگو
با هدف تسریع نوسازی بافت فرسوده
وی با بیان اینکه ۹۳۰ هزار پلاک داریم که بالغ بر ۲۶۰ هزار پلاک آن فرسوده است، گفت: بالغبر پنج هزار پروانه در بافت فرسوده صادر کردیم که به نوعی یک جهش است. سال گذشته پنج هزار و 600 پلاک را در بافت فرسوده نوسازی کردیم و امسال ایده جدیدی را برای ساخت شهرکهای الگو و ساختمانهای الگو مطرح کردیم. به طوری که برای ساخت ۲۶ شهرک الگو مجوز دادیم و این فرآیند را در بافت فرسوده خرد کردیم. مسکن الگو را مطرح کردیم که با این کار و با مجوز کمیسیون ماده پنج، سرعت نوسازی بالا میرود و چهره شهر تغییر پیدا میکند و شروع آن از محله هرندی
خواهد بود.
شهردار تهران ادامه داد: سال ۱۴۰۰ تعداد پروانههای صادر شده پنج هزار و 400 پروانه بود که اگر ما آن روش مدیریتی را ادامه میدادیم، حدود ۱۴۶ سال طول میکشید که کل شهر یکبار نوسازی شود. بنابراین شیوه جدیدی برای شهرکسازیها و ساختمانسازیهای نوین داریم که شرایط و چهره شهر تغییر پیدا میکند.
ورود قطارهای وارداتی از پایان امسال
به مترو تهران
زاکانی درباره آخرین وضعیت قرارداد تأمین واگن با چین و همکاری دولت برای تأمین این واگنها، بیان داشت: من میتوانم شهادت دهم که هم دولت شهید رئیسی و هم دولت آقای پزشکیان اهتمام ویژهای دارند که واگنها وارد شود. این واگنها ۱۵ درصد پیش پرداخت نیاز داشت که از سال ۱۳۹۶ باقی مانده بود. ۹.۸ درصد از این رقم را با اعتبار شهرداری تهران قرض گرفتیم و با تضمین وزارت کشور تأمین کردیم. ما سود یورویی این رقم را پرداخت و پول را واریز کردیم و قرارداد جاری شد. واگنها باید طی ۲۳ تا ۲۷ ماه وارد میشد که به ۱۲ تا ۱۴ ماه تقلیل یافت و تولید بوژی را داخلیسازی کردیم. وی با بیان اینکه ۵.۲ درصد پیش پرداخت باقی مانده افزود: پولی از سال ۱۳۹۱ مانده بود و دولت مصوب کرد که این رقم برای تأمین واگنهای تهران و دیگر شهرها به تعداد دو هزار واگن تأمین شود. شیراز خط مترو ساخته و چهار ساعت فعال است و قم مترو ساخته و قطار ندارد؛ اصفهان و مشهد و کرج نیز با چنین گرفتاریهایی مواجه هستند، لذا دولت مصوب کردهاما هیئت تطبیق ایرادی گرفته که اگر دولت اصلاح و مجدد لایحه را ارسال کند، این قرارداد به نتیجه میرسد. تفاهم نامهای بین شهرداری و وزارت کشور و طرف چینی منعقد شد که دو رام قطار را در سال جاری داشته باشیم. پیش نمونه ساخته شده و تستهای عملیاتی آغاز شده و امیدواریم از پایان امسال قطارهای جدید را در مترو تهران ببینیم.
اجرای 180 پویش امید و افتخار
در جنوب تهران
شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار کیهان درباره اقدامات مدیریت شهری برای کاهش فاصله جنوب و شمال شهر از نظر امکانات و خدمات اظهار داشت: از 100 درصد پروژههای اجرا شده در شهر و از ۱۸۰ پویش امید و افتخار، ۶۶ درصد پایین خیابان انقلاب بوده است. اهتمام ما این بود که شمال تهران را فراموش نکنیم اما عمده تلاش ما در جنوب شهر باشد تا بتوانیم توزیع عادلانه خدمات را محقق کنیم.
زاکانی ادامه داد: در سال جاری توسعه خدمت در جنوب شهر را با شدت بیشتری دنبال میکنیم. امسال بزرگراه یادگار امام از میدان جی تا میدان فتح و بلوار بهار افتتاح میشود. فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی نیز امسال به بهرهبرداری خواهد رسید. آزادراه شهید شوشتری نیز که از منطقه ۱۵ آغاز و به منطقه ۴ ختم میشود از جنس خدمت به مردم جنوب شهر است. وی با بیان اینکه پروژههای سنگینی برای جنوب شهر پیشبینی شده است تا بازه عدالت اجتماعی را رعایت کنیم، گفت: در شن چاله منطقه ۱۸ که ۹۰ هکتار است، بزرگترین مرکز تفریحی شهر ساخته میشود. در منطقه ۱۵ نیز در ۱۵۰ هکتار مراکز تفریحی و فرهنگی دنبال میشود. در ۳۸ هکتار در منطقه ۲۰ نیز اولین اکوپارک کامل شهر را در سال جاری افتتاح میکنیم که تمام الگوهای زیستمحیطی در این فضا قابل رؤیت است و تالاب، مسیر دوچرخهسواری، انرژی خورشیدی و دیگر موارد در آن پیشبینی شده است. همچنین مجموعه بزرگی در محدوده بیبی شهربانو در نظر گرفته شده بود که افتتاح خواهد شد. این اقدامات پیشبینی شده که فاصله جنوب و شمال شهر کاهش پیدا کند و چهره جنوب شهر تغییر پیدا کند.