کد خبر: ۳۱۱۰۹۱
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۰

بزک‌کنندگان همکاری با FATF درباره خروج از لیست سیاه تعهد می‌دهند؟!(خبر ویژه)

 
 
«مرکز اطلاعات مالی» وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی ادعا کرد: تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو و همچنین تعیین تکلیف و تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون CFT، شرط لازم جهت خروج از لیست سیاه و تعلیق اقدامات تقابلی گروه ویژه اقدام مالی FATF است.
این مرکز در بیانیه‌ای ضمن تشکر از مجمع تشخیص مصلحت به خاطر تصویب الحاق به کنوانسیون پالرمو می‌نویسد: «تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو همچنین تعیین تکلیف و تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون CFT، شرط لازم جهت خروج از لیست سیاه و تعلیق اقدامات تقابلی گروه ویژه اقدام مالی FATF علیه فعالیت‌های پولی و مالی اتباع ایرانی به‌خصوص صادرکنندگان، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران است.
دبیرخانه شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم و مرکز اطلاعات مالی، به‌عنوان متولی اصلی و قانونی، مدیریت پرونده ایران در FATF را به‌دور از حواشی همچون گذشته در چارچوب اقدامات تخصصی فنی و حقوقی و مبتنی بر تقسیم کار ملی دنبال می‌کند.
دولت چهاردهم و به‌تبع آن وزارت امور اقتصادی و دارایی و مرکز اطلاعات مالی، در تداوم همکاری‌های تنگاتنگ کارشناسی در فرآیند تصویب پالرمو با هیئت‌رئیسه، اعضای محترم و کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ارائه مدارک و مستندات و استدلال‌های فنی و حقوقی و کارشناسی به مسیر بررسی الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون CFT برای رعایت تمامی جوانب و مصالح کمک می‌کنند.
در این میان آنچه می‌تواند به مدیریت شرایط و کاهش هزینه‌های آتی تعامل با FATF لطمه وارد سازد، اظهارنظرهای غیر کارشناسی و هیجانی در فضای رسمی و غیررسمی رسانه‌ای کشور است که دوگانگی‌های کاذب و کارشکنی و سوءاستفاده‌های احتمالی دشمنان کشور را می‌تواند در پی داشته باشد.»
ادعای «مرکز اطلاعات مالی» درباره خروج از لیست سیاه و تعلیق اقدامات تقابلی گروه ویژه اقدام مالی FATF از طریق الحاق به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، در حالی است که مدیران ارشد دولت روحانی به عنوان بانیان تعهد به FATF حاضر نبودند تعهد بدهند که در صورت اجرای 41 بند برنامه اقدام این کارگروه، تحریم‌ها لغو و یا ایران از لیست سیاه FATF خارج می‌شود. بلکه آنها به اعتبار کلاهبرداری حاکمان FATF در برجام، در این‌باره به تردید جدی افتاده بودند. بر این اساس، جای تعجب است که مرکز اطلاعات مالی وعده می‌دهد در صورت الحاق به دو کنوانسیون مورد بحث، ایران از فهرست سیاه FATF خارج می‌شود! آیا FATF چنین وعده‌ای داده است؟ دقیقاً کی و کجا؟ و اگر، تعهد و تضمین که هیچ، بلکه حتی وعده هم نمی‌دهد که ایران را از لیست سیاه خارج کند، پس این بزک‌نمایی برای چیست؟ در مقابل اگر چنان اتفاقی نیفتد و ایران از لیست سیاه تحریم خارج نشود (چنان که نه با برجام و نه اجرای 39 بند از41 بند توقعات FATF رخ نداد) آنگاه باید از نظر قضائی و امنیتی،‌گریبان بزک‌کنندگان همکاری یکسویه و بی‌تضمین با FATF را گرفت.
از سوی دیگر عجیب است که بیانیه مورد بحث، حتی اظهارنظر در این‌باره را نیز تخطئه می‌کند و موجب سوءاستفاده دشمنان می‌شمارد. و این در حالی است که دشمنان، همان مافیای حاکم بر FATF هستند که متهمان اول پولشویی و تأمین مالی تروریسم و جرائم سازمان یافته فراملی (بهانه تاسیس FATF) به شمار می‌روند و با این همه، در حاشیه امنیت قرار گرفته و از FATF و کنوانسیون‌های مطلوب آن به عنوان چماق فشار و تهدید علیه کشورهای مستقل استفاده می‌کنند!