kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۹۵۸
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۶
رئیس سازمان امور مالیاتی:

نصف صاحبان مشاغل و اصناف از مالیات ۱۴۰۱ معاف شدند

 

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: براساس محاسبات سازمان امور مالیاتی بیش از نیمی از صاحبان مشاغل و اصناف برای عملکرد سال ۱۴۰۱ معاف از مالیاتند و مالیات نمی‌پردازند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدهادی سبحانیان در توئیتی اعلام کرد: براساس محاسبات سیستمی و داده‌بنیان سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات بیش از نیمی از صاحبان مشاغل و اصناف (حدود 4 میلیون پرونده شغلی) برای عملکرد سال 1401 در محدوده معافیت قرار گرفته، بنابراین نباید مالیاتی پرداخت کنند.
وی این سیاست را برای حمایت از کسبه خرد و اجرای عدالت مالیاتی و براساس اختیار تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم دانست که برای سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده است.
همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: تعداد اظهارنامه صاحبان مشاغل در سال 1400، حدود دو میلیون و 900 هزار فقره و سرانه مالیات پرداختی صاحبان مشاغل پنج میلیون و 800 هزار تومان بوده است. تعداد اظهارنامه ارائه‌شده از سوی صاحبان مشاغل برای عملکرد سال 1401 پیش‌بینی می‌شود 4.4 میلیون فقره باشد و سرانه مالیات پرداختی صاحبان مشاغل شش میلیون و 100 هزار تومان خواهد بود.
فرار مالیاتی گسترده
در برخی مشاغل پردرآمد
محمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم درباره فرار مالیاتی برخی مشاغل گفت: برخی مشاغل خاص که درآمدهای بالایی هم دارند، از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، فرار مالیاتی جرمی نابخشودنی در جوامع پیشرفته است، در کشور ما نیز باید فرهنگ‌‌سازی‌های لازم انجام شود تا افراد به میزان درآمدی که دارند، مالیات بپردازند.
وی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: مشاغل خاص مانند آهن و طلافروشان، وکلا و پزشکان، آرایشگران زنانه و املاکی‌ها که حساب و کتاب درآمدی‌شان شفاف نیست، فرار مالیاتی دارند، برخی آمارها نشان می‌دهد که این مشاغل خاص تنها یک‌پنجم مالیاتی را که باید بپردازند، می‌پردازند و به میزان چهارپنجم فرار مالیاتی دارند. اگر می‌خواهیم اصلاح نظام مالیاتی را در دستورکار قرار دهیم باید بر مالیات‌گیری عادلانه از این اقشار تمرکز کنیم تا از اعمال فشار مضاعف بر مردم جلوگیری کنیم.
این نماینده مجلس بیان کرد: واقعیت این است که الان نوعی بی‌عدالتی در اخذ مالیات در کشور شاهد هستیم، مثلاً سوپرمارکت کوچک محله، فروشش از طریق کارتخوان انجام می‌شود و از او مالیات می‌گیریم‌ اما برخی مشاغل خاص و پردرآمد فرار مالیاتی بالایی دارند و نظارتی بر آنها نداریم، باید این موارد تصحیح شود.
میرتاج‌الدینی یادآور شد: با استفاده از سامانه‌ مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی قدم بزرگی در راستای هوشمند‌سازی نظام مالیاتی کشور برداشته‌ایم، به‌طوری که دو میلیون مؤدی جدید مالیاتی شناسایی شده است و ضمن افزایش درآمدهای پایدار دولت به افزایش عدالت در مالیات‌گیری کشور دست یافته‌ایم، این موارد ‌نتایج مثبتی است و باید گسترش یابد.
ساماندهی معافیت‌ها
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور هم در این زمینه گفت: این سازمان در دولت سیزدهم با تاکید بر مالیات‌ستانی عادلانه به تشکیل و تقویت ادارات برای مبارزه با فرار مالیاتی در ادارات مالیاتی سراسر کشور اقدام کرد تا فرارهای مالیاتی را شناسایی کند.
مهدی موحدی بکنظر در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: تعدادی از شرکت‌ها و معامله‌های صوری و مجازی به محلی برای پولشویی و فرار مالیاتی تبدیل شده بود که این شرکت‌ها شناسایی و ساماندهی شدند.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد تحولی سازمان امور مالیاتی شناسایی فرارهای مالیاتی با کاهش فشار به بخش تولید است، افزود: معافیت‌های افسارگسیخته‌ای وجود دارد که باید این معافیت‌ها ساماندهی شوند و با استفاده از ظرفیت قانونی بتوانیم مالیات‌ستانی عادلانه‌ای داشته باشیم.