افتتاح و آغاز به کار طرحهای گازرسانی و پتروشیمی در پنج استان
آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیروز چهارشنبه با حضور در شرکت ملی گاز ایران، طرحهای گازرسانی و پتروشیمی را در استانهای خراسان جنوبی، خوزستان، کرمانشاه، فارس و سیستان و بلوچستان افتتاح کرد.
در این مراسم گازرسانی به ۱۴ شهر، هزار و ۴۵۹ روستا
و ۴ هزار و ۱۰۴ واحد صنعتی و نیز طرح پتروکیمیای ابنسینا و ۱۱ طرح انتقال گاز افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
رئیسجمهور همچنین دستور آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰ شهر، ۱۲۳۹ روستا و ۱۳۵۱ واحد صنعتی با محوریت مناطق کمبرخوردار و همچنین ۸ طرح انتقال گاز را صادر کرد.
رئیسی در این مراسم در ارتباط تصویری با محل افتتاح پروژهها در شهر ماهشهر استان خوزستان، شهر نوسود استان کرمانشاه و شهر ارسنجان استان فارس در جریان پروژههای انجام شده در این مناطق قرار گرفت.
رئیسجمهور همچنین با حضور در مرکز مدیریت کنترل و نظارت بر تولید، انتقال و مصرف گاز(دیسپاچینگ) با ارائه گزارش وزیر نفت و مسئولین این مرکز در جریان وضعیت تولید و مصرف گاز در سراسر کشور قرار گرفت.
براساس این گزارش با اقدامات جهادی که در حوزه نفت و گاز انجام شده از ابتدای سال، به رغم سرمای هوا و رکوردزنی مصرف گاز خانگی، هیچگونه قطعی و افت در بخش گاز خانگی وجود نداشته است.
همچنین علیرغم افزایش مصرف گاز در بخش صنعتی، میزان قطعی آن نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
گازرسانی به مناطق مرزی و محروم افتخار دولت است
رئیسجمهور در مراسم افتتاح و آغاز بکار طرحهای گازرسانی و پتروشیمی وزارت نفت با تبریک ایام دهه فجر و ماه مبارک رجب با تاکید بر اینکه گازرسانی به مناطق مرزی و محروم افتخار دولت است، اظهار داشت: در طرحهای گازرسانی امروز ۱۶۹ روستا در استان خراسان جنوبی از نعمت گاز بهرهمند شدند که عمدتا پروژههای مصوب در سفر استانی دولت سیزدهم به این استان در ابتدای کار دولت بود و این سرعت عمل در اجرای مصوبات استانی نشان میدهد دولت به وعدههای خود صادقانه و پرتلاش عمل میکند.
رئیسی به ظرفیت طرحهای صنعت نفت و پتروشیمی در ایجاد اشتغال، رونق تولید و رشد اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: با تلفیق نگاه متخصصانه و متعهدانه، توسعه صنعت نفت در همه ابعاد با جدیت پیگیری خواهد شد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور از ظرفیتهای فراوانی برای توسعه برخوردار است، اظهار داشت: با شناسایی و ظرفیتهای موجود در این عرصهها، میتوانیم جایگاه برتر و بالاتری در سطح منطقهای و جهانی داشته باشیم.
رئیسی گفت: امروز پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات و گامهای بلندی برای پیشرفت کشور برداشته شده است و مصمم هستیم این روند را با سرعت بیشتری ادامه دهیم.
کشورمان از ظرفیتهای زیادی
در حوزه انرژی برخوردار است
رئیسجمهور اظهار داشت: در حوزه انرژی اقدامات خوبی انجام شده، اما کشورمان از ظرفیتهای زیادی در این زمینه برخوردار است که باید شناسایی و فعال شود تا تولید ارتقاء یافته و اشتغال افزایش یابد.
رئیسی با تأکید بر اینکه دولت مردمی توسعه و پیشرفت کشور را در پرتو عدالتمحوری پیگیری میکند، اظهار داشت: توجه به مناطق محروم و کمبرخوردار در دستور کار دولت قرار دارد و معتقدیم که باید به این مناطق رسیدگی بیشتری شود تا مردم بتوانند با احساس عدالت و در رفاه زندگی کنند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه افتتاح این طرحها بر همین مبنای عدالت محوری و امیدآفرینی انجام شده، خاطر نشان کرد: اقداماتی که وزارت نفت با حرکت جهادی و انقلابی در دستور کار خود قرار داده است، میتواند کشورمان را در نه فقط در غرب آسیا بلکه در عرصه جهانی در جایگاه ممتازی قرار دهد.
روحیه جهادی
در بخشهای مختلف وزارت نفت حاکم است
رئیسی با بیان اینکه امروز در بخشهای مختلف وزارت نفت، روحیه جهادی حاکم است، اظهار داشت: اینکه توطئه دشمنان در حمله سایبری به مراکز سوخت برای ایجاد بلوا در کشور در زمان کوتاهی، خنثی و شرایط به وضعیت عادی بازگشت بخاطر روحیه جهادی موجود در این وزارتخانه و همت والای همه دستاندرکاران این حوزه بود.
رئیسجمهور گفت: افزایش اعتماد مردم به دولت سرمایه بزرگی است که به هیچعنوان نباید به آن کمتوجهی شود و باید با کار و خدمترسانی مضاعف به مردم، اعتماد عمومی را هر چه بیشتر تقویت کنیم.
رئیسی تصریح کرد: امروز بزرگترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران، مردم متدین کشورمان هستند که باید روز به روز با کارآمدی نظام اسلامی، بر اعتماد عمومی بیفزاییم.
«سند تحول دولت» به زودی منتشر خواهد شد
رئیسجمهور همچنین روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با تاکید بر اینکه مسئولین برای اجرای دستورالعملها و بخشنامههای جدید اهتمام داشته باشند، گفت: لازم است زمان «تصمیمگیری» و زمان «اجرای تصمیمها» برای مردم تبیین شود. مدیران اگر برای اجرای تصمیمی نیاز به زمان دارند زمان آن را تعیین و اعلام کنند تا مردم سرگردان نباشند.
وی با تاکید بر لزوم ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و فرهنگ سازمانی در جامعه، اظهار داشت: یکی از زمینههای ناراحتی مردم عدم احساس مسئولیتپذیری برخی کارکنان است.
رئیسی تصریح کرد: مردم وقتی به ادارهای مراجعه میکنند و با عدم مسئولیتپذیری و دلسوزی مواجه شوند ناامید میشوند لذا «مسئولیتپذیری»، «انضباط اداری» و «فرهنگ سازمانی» در مقام عمل و اجرا باید متحول شود. تصمیمات باید علمی و دانش پایه باشد. ایجاد امید در مردم با سخن و برنامه اتفاق نمیافتد و اقدام و عمل است که در دل مردم امید ایجاد میکند.
رئیسجمهور تأکید کرد: سازمان امور اداری و استخدامی و مجموعه مدیران مباحث نظری و دانشپایه در این حوزه را عملیاتی و اجرایی کنند.
رئیسقوه مجریه بیانیه «گام دوم انقلاب» را یک سند مهم دانست و گفت: این سند از یک واقعانگاری و حکمت برخوردار است و در آن به چشمانداز تمدن نوین اسلامی و سیاستهای کلی نظام پرداخته شده و دارای گفتمان سازی خوبی است. دستگاههای اجرایی نسبت خود با این سند را تعریف نموده و مشخص کنند چه اقداماتی برای عمل به این سند باید انجام دهند.
رئیسی با اشاره به نهایی شدن «سند تحول دولت» گفت: ویرایش اول سند تحول که پیشتر برای وزرا ارسال گردیده، به زودی منتشر خواهد شد و تصمیمگیریها از جمله بودجه ۱۴۰۱ نیز بر اساس این سند خواهد بود.
هنر یکی از ابزارها و جلوههای مهم و اصلی
«جهاد تبیین» است
آیتالله رئیسی دیروز همچنین در دیدار با جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی کشور در موزه هنرهای معاصر ایران، آثار خلق شده توسط هنرمندان را جلوهاندیشه، خرد و نگاه هنرمندانه آنها توصیف کرد و گفت: یک اثر هنری میتواند ساعتها سخن و بیان و حتی آنچه را در یک کتاب شرح داده میشود در یک نما به تصویر بکشد و پیام این کتاب و سخنها را برای نسلها و عصرهای طولانی ماندگار کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه آثار هنری که پیامهای ماندگاری نیز دارند قابل ارزشگذاری نیستند، افزود: یک تابلوی نقاشی گاهی هم ظلمی را که در رژیم طاغوت به مردم میشد، نشان میدهد و هم وضعیت مردم مظلوم را به تصویر میکشد و در عین حال روشنگری امام راحل و ایستادگی و مقاومت مردم در اثر این روشنگری را یکجا نمایش میدهد؛ آیا میتوان برای این اثر هنری قیمتی تعیین کرد؟
رئیسی یکی دیگر از ویژگیهای مهم آثار هنری را فرا زبانی و فرا زمانی بودن آنها عنوان کرد و اظهار داشت: یک اثر هنری برای هر فردی در هر عصری با هر زبان، فرهنگ و تاریخی گویا بوده و نیازی به ترجمه و توضیح ندارد.
هنرمند برای تداوم فعالیتهای خود
نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد
رئیسجمهور با اشاره به اینکه آموزش و انتقال توانمندیهای هنری نکته مهم دیگری است که هنرمندان باید نسبت به آن توجه داشته باشند، تصریح کرد: هنرمندان کسانی را که ظرفیتها و توانمندیهای هنری دارند کشف و به آنان برای متبلور کردن استعدادهایشان کمک کنند.
رئیسی رونق بخشیدن به اقتصاد هنر را مسئله مهم دیگر برای بالندگی هنر در جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: درست است که نمیشود بر روی آثار هنری قیمت گذاشت اما به هر حال هنرمند برای تداوم فعالیتهای خود نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد. رئیسجمهور ادامه داد: یک هنرمند نمیتواند اثر هنری خود را در هر کجا و به هر شکلی عرضه کند و باید سازوکاری طراحی شود که آثار هنری آنگونه که شایسته هنر و هنرمند است عرضه شوند. شکل عرضه آثار هنری باید به گونهای باشد که همه آحاد جامعه با آثار هنری آشنا شوند و امکان خرید آنها را داشته باشند.
تلاش برای حضور بیش از پیش هنر در بطن جامعه
رئیسی گفت: سفارتخانههای ایران در خارج از کشور، ادارات، سازمانها، مراکز گردشگری و پارکها و همه مراکزی که محل مراجعه عمومی مردم هستند میتوانند مرکزی برای عرضه و به نمایش گذاشتن آثار هنری باشند تا هنر بیش از پیش در بطن جامعه حضور داشته باشد.
رئیسجمهور از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست با بهرهگیری از نظر خودِ هنرمندان سازوکارهای مناسب برای رونق یافتن اقتصاد هنر طراحی شود و افزود: اگر از هنرمندان حمایت مناسبی صورت نگیرد و مورد بیمهری واقع شوند دانشجویان و هنرآموزان نیز از ادامه مسیر خود ناامید میشوند و این وظیفه دولت است که سازوکاری ایجاد کند تا با رونق یافتن اقتصاد هنر، هنرورزی و خلق آثار هنری نیز رونق پیدا کند.
رئیسی صرف هزینه برای ارتقاء هنر و افزایش خلق آثار هنری را نوعی سرمایهگذاری دانست که آثار سازنده زیادی دارد و اظهار داشت: وقتی مراکز هنری گسترش یابند هنرمندان و کسانی که استعدادهای هنری دارند نیز بهتر شناخته شده و ظرفیتهای آنان به شکل موثرتری شکوفا میشود. دولت باور دارد که باید با کمک و مشارکت هنرمندان برای بالندگی هر چه بیشتر هنر تلاش کرد.
هنر یکی از زمینههای ارتقاء و تقویت روابط ملتها است
رئیسجمهور توجه به دیپلماسی هنر را نکته مهم دیگری دانست که در سخنان هنرمندان در این جلسه مطرح شد و تصریح کرد: هنر یکی از زمینههایی است که میتواند باعث ارتقاء و تقویت روابط ملتها به ویژه ملتهای همسایه و کشورهایی که دارای اشتراکات فرهنگی با یکدیگر هستند، شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود رهبر معظم انقلاب اسلامی را چهرهای هنردوست و هنرشناس توصیف کرد و گفت: ایشان از همان سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران مبارزه کانون توجه و اجتماع جوانان طلبه و دانشجوی هنردوست بودند و علائق هنردوستانه ایشان تا امروز همچنان ادامه دارد. رئیسی افزود: حضور فردی در راس نظام که هنر را خوب میشناسد و خوب درک میکند فرصت ارزشمندی برای آشنایی و ارتباط هر چه بیشتر عموم جامعه با هنر است.
هنر یکی از مهمترین جلوههای تبیین در جامعه است
رئیسجمهور اظهار داشت: مقام معظم رهبری «جهاد تبیین» را یکی از مهمترین وظایف همه آحاد اجتماع معرفی کردهاند و هنر یکی از مهمترین و اصلیترین جلوههای تبیین در جامعه است که میتوانند در یک نما و تصویر، دنیایی از حرف و مفهوم را به شکلی که برای همه قابل فهم باشد، به نمایش بگذارد.
پیش از سخنان رئیسجمهور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی با بیان اینکه برنامه تحولی دولت منشوری است که مدیریت فرهنگی کشور آن را در عرصه فرهنگ و هنر دنبال میکند، گفت: در رویکرد جدید عدالت فرهنگی، شعار، مسیر و هدف اصلی است و این فضا در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری شکل گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استفاده از مساجد به عنوان کانون آموزش و شکلدهی به روح هنر انقلابی نسل جدید هنرمندان، افزود: امیدواریم دیدار امروز جنابعالی با هنرمندان آغاز تحولی جدی در حوزه هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی با همراهی جریان اصیل هنر انقلابی باشد.
در این مراسم آقایان حسن سلطانی رئیسدانشگاه هنر، مسعود شجاعی طباطبایی رئیسخانه کاریکاتور ایران، علی رجبی نگارگر و استاد دانشگاه، جلیل رسولی استاد خوشنویسی و خانم مینا صدری هنرمند نگارگر و استاد دانشگاه نیز در سخنانی به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.