kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۲۱۷
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۳
مدیرعامل شرکت برق حرارتی خبر داد

اجرای بی‌سروصدای قرارداد ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی از اجرای بی‌سروصدای قرارداد ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه خبرداد.



محسن طرزطلب در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه آیا قرارداد ساخت نیروگاه توسط شرکت یونیت ترکیه اجرایی شد؟ گفت: طبق هماهنگی‌های صورت‌گرفته مقرر شده است که کار پیش برود و در مسیر اجرای خود قرار بگیرد. در حال حاضر بحث تأمین مالی پروژه است که امید است بتوانیم آن را انجام دهیم. بنابراین به زودی مذاکرات با یونیت ترکیه و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی برای تضمین خرید برق تولیدشده از هفته آینده انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: دو ساختگاه این قرارداد انجام شده است و قرار است مسائل مالی و اجرایی آن پیش برود که اگر این اقدام صورت گرفت، بر روی 2 هزار مگاوات تمرکز شود که این دو نیروگاه فعلاً نیروگاه ساوه و دیگری در زاهدان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا جو رسانه‌ای باعث شده است که این طور بی‌سروصدا قرارداد یونیت اجرایی شود و آیا حجم قرارداد نسبت به روزهای ابتدایی کاهش یافته است، گفت:‌ قرار است فعلاً این دو نیروگاه ساخته و قطعات آن از زیمنس آلمان تأمین شود. اگر وزارت نیرو از این دو نیروگاه رضایت داشت، درباره 3000 مگاوات باقی‌مانده، دولت و کشور تصمیم نهایی در خصوص ادامه یا قطع همکاری با یونیت را اتخاذ خواهند کرد.
طرز طلب ادامه داد: در یک ماه گذشته قرارداد خرید تضمینی برق این دو نیروگاه انجام شده است و پیمانکار 6 ماه فرصت دارد بعد از قرارداد خرید تضمینی برق، مسائل مالی را به نتیجه برساند.
به گفته مدیرعامل شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی دو نیروگاه یادشده از نوع کلاس اف و اچ هستند.
وی تصریح کرد: به دلیل اتفاقات رخ‌داده در چند ماه گذشته، تدبیر بر این شد فعلاً حجم ساخت نیروگاه در ایران کاهش یابد و این موضوع به صورت تدریجی و پله‌ای انجام شود و اگر رضایتی حاصل شد بعداً در مورد ادامه همکاری تصمیم‌گیری شود.
طرزطلب افزود: تامین مالی این پروژه از محل تسهیلات یک میلیارد و دویست میلیون یورویی دولت روسیه به دولت ایران صورت می‌گیرد.
وی اضافه کرد: تامین آب مورد نیاز نیروگاه از دریا صورت گرفته و برای تامین آب شیرین مصرفی نیروگاه نیز، ساخت آب شیرین‌کنی با ظرفیت حدوداً 200مترمکعب در ساعت مدنظر قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی تصریح کرد: مدت زمان کل قرارداد 55 ماه در نظر گرفته شده که سنکرون اولین واحد نیروگاهی با شبکه برق کشور، 41ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.
طرزطلب خاطرنشان کرد: به منظور تامین آب شرب مردم بندرعباس و منطقه مکران، آب شیرین کن جدیدی به ظرفیت 100هزار مترمکعب در روز با استفاده از دود خارجی این نیروگاه احداث خواهد شد که موجب افزایش راندمان نیروگاه نیز خواهد شد.
گفتنی است تعدادی از شرکت‌های داخلی فعال در امر احداث نیروگاه نسبت به عملکرد وزارت نیرو در انعقاد قرارداد با شرکت ترکیه‌ای و امتیازات ویژه به این شرکت معترضند.