kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۷۵۲
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵
جنجال آمریکا علیه ایران

روسیه: آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت نیست

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای روسیه اعلام کرد: آزمایش‌های موشکی ایران قطعنامه شورای امنیت در‌باره برنامه هسته‌ای این کشور را نقض نمی‌کند.

 
 سرویس سیاسی-

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، ریابکوف روز سه شنبه با بیان اینکه پرتاب موشک از سوی ایران قطعنامه شورای امنیت درباره برنامه هسته‌ای این کشور را نقض نمی‌کند، اظهار داشت: درخواست برای برگزاری نشست فوق‌العاده شورای امنیت در مورد پرتاب موشک در ایران، تلاش برای متشنج کردن اوضاع است.
وی با بیان اینکه ایران هیچ چیزی را نقض نکرده است، افزود: قطعنامه 2231 شورای امنیت ایران را از انجام این گونه فعالیت‌ها منع نکرده است. در این قطعنامه از ایران صرفا خواسته شده از پرتاب موشک با استفاده از فناوری که بتواند برای حمل مهمات هسته‌ای بکار گرفته شود خودداری کند.
ریابکوف گفت: حتی بر اساس قوانین منطق، درخواست هیچ ممنوعیتی را به همراه ندارد و این دو مفهوم با هم تفاوت دارند.
پیش از این وزیر امور خارجه ایران نیز گفته بود: آزمایشات موشکی جزئی از برجام نیست. در قطعنامه 2231 شورای امنیت، عبارتی در‌باره بحث موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی وجود دارد که جمهوری اسلامی در زمان تصویب آن موضع خود را صریحا اعلام کرده است.
وی توضیح داد: این قطعنامه به موشک‌های بالستیکی اشاره دارد که برای قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند و ما اعلام کرده ایم که هیچ موشک بالستیک برای قابلیت حمل سلاح هسته‌ای طراحی نشده و موشک‌های ما برای حمل کلاهک‌های متعارف و دفاع مشروع جمهوری اسلامی هستند و خارج از حوزه قطعنامه‌ای 2231 هستند.
وزیر امورخارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که بیشترین هزینه را بابت تروریست بین‌المللی و تجاوز کشورهای خارجی پرداخته و هشت سال تجاوز عراق علیه ایران سابقه تاریکی از نحوه برخورد جامعه بین‌الملل به جا گذاشته است.
فاکس نیوز روز دوشنبه به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده بود که ایران موشک بالستیک میان برد «خرمشهر» را روز یکشنبه پرتاب کرده بود که البته بعد از طی مسافتی حدود 1000 کیلومتر منفجر شده و این آزمایش «ناموفق» ماند.
در پی این آزمایش موشکی، نماینده آمریکا در سازمان ملل درخواست تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت را خواستار شد.
«نیکی هیلی» نماینده جدید دولت آمریکا در سازمان ملل گفت: کشورش می‌خواهد که شورای امنیت دراین‌باره به مباحثه بنشیند زیرا آزمایش جدید محدودیت‌های این سازمان را نقض می‌کند.
از طرف دیگر، «دنی دانون» نماینده دائم رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به اظهارات تحریک‌آمیز علیه ایران پرداخته و گفت: ایران بار دیگر قطعنامه‌های شورای امنیت را زیرپا گذاشته و نیّات واقعی خود را نشان داد.
به نوشته پایگاه خبری «تایمز اسرائیل» دانون در جلسه دوشنبه شب صحن کلی ملل متحد اضافه کرد: جامعه جهانی نباید در برابر این تجاوز ایرانیان، سر خود را زیر برف کند. اعضای شورای امنیت باید بلافاصله به این اقدامات ایرانیان که نه تنها اسرائیل بلکه تمام خاورمیانه را به خطر می‌اندازد، واکنش نشان دهند.
شبکه 10 رژیم صهیونیستی نیز ادعا کرد این «آزمایش ناموفق» در حقیقت 10 روز قبل انجام شده بود و هدف آشکار ایران از انجام آن، «آزمودن ترامپ» در واکنش نشان دادن به چنین اقدامات تحریک‌آمیزی است.
«شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید دوشنبه شب در پاسخ به سؤالی دراین‌باره با بیان اینکه آمریکا کاملا از آزمایش موشکی ایران آگاه است، گفت: ما درباره ماهیت دقیق آن تحقیق می‌کنیم و در روزهای آینده توضیحات بیشتری درباره آن به شما خواهم داد.
فاکس نیوز مدعی شده بود این آزمایش موشکی بالستیک با بُرد 4000 کیلومتر روز یکشنبه و در 140 کیلومتری شرق تهران انجام شده بود.
گفتنی است وزیر خارجه فرانسه که سه‌شنبه وارد تهران شد، با اشاره به این موضوع از آنچه آزمایش‌های موشکی ایران خواند ابراز نگرانی کرد و گفت که این امر اعتماد را از بین می‌برد.
تلاش سناتور ارشد کنگره برای اعمال تحریم‌های جدید ضد ایرانی
«باب کورکر» رئیس‌کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اعلام کرد، سنا آمادگی دارد تا در همکاری تنگاتنگ با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا تحریم‌های اقتصادی جدیدی علیه ایران اعمال کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، بیانیه جدید رئیس‌کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پس از آن منتشر شد که برخی رسانه‌ها مدعی شدند ایران یک موشک بالستیک آزمایش کرده است.
دفتر کورکر بامداد روز سه‌شنبه (دوشنبه به وقت آمریکا) با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد: دیگر بیش از این به ایران برای نقض قوانین بین‌المللی درباره موشک‌های بالستیک، حمایت مداوم از تروریسم، نقض حقوق بشر و دیگر فعالیت‌های خصمانه که امنیت و صلح بین‌المللی را تهدید می‌کند، فرصتی داده نخواهد شد.
این بیانیه می‌افزاید: از زمان امضای توافق هسته‌ای (برجام) در سال 2015 میلادی، ایران محدودیت‌های بین‌المللی در خصوص موشک‌های بالستیک و صادرات تسلیحات را نقض کرده است و حتی از محدودیت‌های اعمال شده تحت برجام درباره برنامه هسته‌ای خود نیز فراتر رفته است.
این سناتور جمهوریخواه در ادامه گفت که مایل است در همکاری نزدیک با همکاران خود در سنا و دولت ترامپ، تلاش کند تا ایران مسئولیت اقدامات ادعایی خود را بپذیرد تا این اطمینان حاصل شود که محدودیت‌های اعمال شده علیه برنامه هسته‌ای این کشور اجرا می‌شود.
ناتو به دنبال جزئیات آزمایش موشکی اخیر ایران
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) طی اظهاراتی در بروکسل اعلام کرد که این سازمان به دنبال پی بردن به جزئیات آزمایش موشکی اخیر ایران است و آن را تحت نظر دارد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، «ینس استولتنبرگ» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «رومن رادوف» رئیس‌جمهور بلغارستان در مقر ناتو در بروکسل اعلام کرد: من در حال حاضر نمی‌توانم درخصوص جزئیات این آزمایش چیزی بگویم. ناتو به توسعه سیستم دفاع موشکی بالستیکی خود ادامه می‌دهد چرا که شاهد آن هستیم که بسیاری از کشورها از جمله ایران در حال توسعه انواع مختلف موشک‌های بالستیک هستند و پیوسته در حال قوی‌تر کردن سیستم‌های خود می‌باشند
قطعنامه 2231، نتیجه تعامل سازنده یا جاده صاف کن فشار به ایران؟!
پس از دستیابی ایران و کشورهای 1+5 به توافق هسته‌ای - برجام - شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 2231 را تصویب کرد. در بند 3 از ضمیمه B قطعنامه فوق آمده است: «از ایران خواسته می‌شود تا هیچ فعالیتی مرتبط با موشک‌های بالستیک طراحی شده با قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای صورت ندهد. از جمله شلیک هرگونه موشک با استفاده از فناوری‌های مربوط به موشک‌های بالستیک، تا زمان هشت‌سال پس از «روز پذیرش برجام» و تا زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارشی ارائه دهد که «جمع‌بندی مبسوط» را تائید کند، بسته به اینکه کدام زودتر اتفاق بیفتد».
پس از تصویب قطعنامه فوق، مقامات دولت یازدهم از آن استقبال کرده و تاکید کردند که «موضوع بند یاد شده «موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای» است و موشک‌های بالستیک ایران مشمول این بند نمی‌شوند!»
روحانی در جلسه هئیت دولت- 31 تیر 94- با تأکید بر اینکه تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد یک رویداد کم‌نظیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، گفت:«تعامل سازنده کلید حل مسئله و پیروزی بود که این راه از ابتدا توسط دولت انتخاب شد. ما مانند برخی نگفتیم که مذاکره با آنها فایده‌ای ندارد و یا معتقد نبودیم که در دنیای سیاست جز راه تسلیم و یا تقابل راه دیگری وجود ندارد».
از سوی دیگر، منتقدان روند توافق هسته‌ای، محتویات قطعنامه 2231 را عاملی برای استمرار بهانه‌جویی‌های آمریکا در موضوعات موشکی و توان دفاعی دانستند و تاکید کردند که عبارت«قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» فقط یک بهانه برای توقف تولید، آزمایش و نهایتا حذف موشک‌های بالستیک به مثابه سلاحی استراتژیک ‌و ‌متعارف از سامانه تسلیحاتی کشورمان است؛ چرا که آن دسته از موشک‌های بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند با موشک‌های بالستیکی که خرج انفجاری و سرجنگی معمولی دارند، از ساختار مشابهی برخوردار هستند و هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند.
گفتنی است بسیاری از موشک‌های بالستیک ایران از نوع میان‌برد یعنی با برد 1000 تا 3500 کیلومتر هستند. بنابراین از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردارند و ایران در حالی که استفاده از سلاح‌ اتمی را حرام قطعی می‌داند براساس بند 3 از ضمیمه B قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل بایستی آزمایش و تولید آن را متوقف کند و این موشک‌ها را از سامانه تسلیحاتی خود کنار بگذارد!
در حال حاضر مقامات آمریکایی با استناد به قطعنامه 2231 ادامه برنامه موشکی ایران، به خصوص آزمایش موشک‌های بالستیک را دلیلی برای وضع تحریم‌های جدید می‌دانند.