با قطعی شدن آزادی حلب رخ داد
پیشنهاد رشوه کلان اروپا به بشار اسد برای پذیرش تروریستها در قدرت
پس از اینکه برای حامیان تکفیریها در سوریه هم قطعی شد، حلب صددرصد طی هفتههای آتی به دست ارتش سوریه خواهد افتاد، خبر رسیده اتحادیه اروپا تصمیم گرفته با پیشنهاد یک رشوه بسیار کلان به شخص بشار اسد، از وی بخواهد لااقل اجازه دهد بخشی از معارضان سوری (تروریستها) در بدنه قدرت وارد شوند.
سرویس خارجی -
شاید «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا، شم سیاسی لازم را نداشته باشد و نتواند تشخیص دهد در سوریه و «حلب» چه خبر است و پیروزی محور مقاومت و ارتش دولت دمشق بر تروریستها، چه پیامدهای ویرانکنندهای برای آمریکا، غرب و رژیم اسرائیل ممکن است داشته باشد. اما، سیاستمداران کهنهکار اروپایی خوب میدانند در سوریه چه خبر است؛ آنها میدانند که نه تنها طرح سرنگونی نظام سوریه و برکناری «بشار اسد» از قدرت به «بنبست کامل» نزدیک میشود، بلکه به خوبی واقف هستند که اگر تروریستها خاک سوریه را ترک کنند، پیامدهای حقوقی و سیاسی مداخله در این کشور، به این زودیها اروپا را رها نمیکند و علاوه بر آن، موجودیت همه رژیمهای مرتجع و وابسته منطقه نیز به خطر میافتد.
«فدریکا موگرینی» رئیس دستگاه سیاست خارجی اروپا اما تلاش کرد گزینه مألوف و دیرینه اروپا را هم امتحان کند و برای منحرف کردن تحولات در سوریه، دست به جیب شود و رشوه درخوری را به شخص «بشار اسد» پیشنهاد کند.
به نوشته روزنامه انگلیسی «تایمز» خانم موگرینی تصمیم گرفته به «بشار اسد» پیشنهاد کمکهای مالی هنگفت کند و از او بخواهد که ماندن معارضان مسلح سوریه را در برخی از مناطق این کشور، بپذیرد.
به گزارش فارس، موگرینی ظاهرا دو هفته پیش به رهبران معارضان (تروریستها) سوری چنین وعدهای داده بود.
به گفته یک منبع نزدیک به معارضان، «آنچه که موگرینی درصدد انجام آن است، در واقع طرح اتحادیه اروپا برای پایان درگیریها است. (در این طرح به) انتقال قدرت نیز پرداخته شده، اما جزئیات آن مبهم است. اگر همه طرفها (در سوریه) با آن موافقت کنند و آنچه که اتحادیه اروپا میگوید را به اجرا درآورند، مبالغ هنگفتی پول نیز پرداخت خواهد شد.»
در این طرح ظاهرا به کنارهگیری «بشار اسد» از قدرت اشاره نشده است.
طبق گزارش تایمز، اتحادیه اروپا هر چند اکنون با ماندن «بشار اسد» در قدرت موافق است، ولی میخواهد که قدرت به استانهای سوریه واگذار شود و معارضان مسلح بتوانند قدرت را در فرصت مناسب به دست آورند.
رویترز نیز طی گزارشی از سوریه نوشت که آزادسازی حلب، برای آمریکا یک شکست و برای روسیه، پیروزی محسوب میشود.
این خبرگزاری انگلیسی هر چند سعی کرد تحولات سوریه را وارونه جلوه دهد و حتی مدعی شود که کشتار آمریکا در سوریه، به خاطر گسترش دموکراسی است! ولی پیامدهای پیروزی نیروهای سوریه در حلب را برای غرب، «گران» دانست.
رویترز نوشت: «شکست خوردن شبهنظامیان میانهرو (تروریستها) مورد حمایت واشنگتن در شرق حلب از نیروهای دولتی سوریه، برای «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا جهت گسترش دموکراسی و شکست تروریسم در خاورمیانه، یک شکست بزرگ محسوب میشود.
سیانان نیز اعلام کرد ارتش سوریه صددرصد طی هفتههای آتی حلب را پس خواهد گرفت.
شورای امنیت
روسیه و چین هم قطعنامه شورای امنیت در مورد برقراری آتشبس هفت روزه در حلب را رد کردند تا کار برای تروریستها و حامیانشان باز هم سختتر شود. این قطعنامه که در ظاهر، از طرف نیوزیلند، اسپانیا و مصر پیشنهاد شده و در واقع، خواسته آمریکا و انگلیس بود، با هدف نجات تروریستها در حلب مطرح شد. ارتش سوریه اخیراً توانست 70 درصد مناطق تحت کنترل تروریستها در شرق حلب را پس بگیرد و به گفته بسیاری از کارشناسان طی حداکثر یک ماه آینده این منطقه نیز آزاد میشود.
نکته جالب توجه در این ماجرا، مخالفت قاطع چین بود. این رأی نماینده چین، واکنش تند نماینده انگلیس در شورای امنیت را برانگیخت؛ اما نماینده چین نیز کوتاه نیامد و پاسخ درخوری به همتای انگلیسی خود داد.
کارشناسان میگویند، هر چند چین تاکنون سعی میکرد، رویه میانهای را در پیش بگیرد، ولی اقدامات خصمانه و ضدچینی آمریکا در شرق آسیا، خصوصاً تماس اخیر ترامپ با رئیسجمهور تایوان، چینیها را واداشت تا مواضع ضدآمریکایی خود را سختتر کنند. پکن تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند. البته این را هم نباید از نظر دور داشت که چین نمیخواهد افتخار شکست تکفیریها در سوریه را از دست بدهد.
حمله تروریستها
به بیمارستان
تکفیریها اما برای جبران این همه شکست طبق روال همیشه باز هم به مراکز غیرنظامی و مردم حمله کردند. وزیر دفاع روسیه اعلام کرده، تروریستها با گلولههای خمپاره، بیمارستان نظامی روسیه را در حلب هدف قرار دادند و در این حمله، دو پزشک روسی کشته و یک پرستار و تعدادی غیرنظامی نیز زخمی شدند.
اما، صلیب سرخ در واکنش به این اقدام تروریستها، موضعی دوپهلو گرفت و اعلام کرد که این حمله نمونهای از نقض حقوق انسانی است که از سوی همه طرفهای درگیر در سوریه صورت میگیرد.
وزارت دفاع روسیه هم این موضعگیری صلیب سرخ را مورد حمله قرار داد و آن را «بیشرمانه» خواند.
پیروزی جدید
نیروهای ارتش سوریه و مقاومت اما جاده فرودگاه بینالمللی حلب را هم گشودند و در گام بعدی، قصد دارند به سمت «قلعه» در بخش شرقی حلب پیشروی کنند.
به گفته منابع میدانی و ناظران، احتمالاً شهر حلب طی روزهای آتی، به طور کامل آزاد خواهد شد. آزادسازی کامل حلب به اعتقاد کارشناسان یعنی پایان کار تروریستها در سوریه.
مناطق آزاد شده حلب
به گزارش فارس، طی روزهای گذشته نیروهای دولتی و مقاومت بیش از 24 محله و منطقه را در شرق و شمال حلب آزاد کردهاند. طبق این گزارش، مساحتی که ارتش سوریه آزاد کرده، 25 کیلومتر مربع است که 65 درصد کل بخش شرقی حلب را تشکیل میدهد. البته، این مساحت در گزارشهای تکمیلی تا 70 درصد هم ذکر شده است.