kayhan.ir

کد خبر: ۷۳۳۱۶
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
روحانی در دیدار وزیر خارجه مقدونیه:

شرکت‌های ایرانی و فعالان بخش خصوصی آماده اجرای پروژه‌ها در مقدونیه هستند

رئیس‌جمهور در دیدار وزیر خارجه مقدونیه، امکانات و توانمندی‌های دو کشور را برای توسعه و تعمیق سطح همکاری‌ها بسیار گسترده دانست و تاکید کرد: هیچ مانعی در مسیر گسترش روابط همه‌جانبه تهران و اسکوپیه وجود ندارد.




حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان روز دوشنبه در دیدار «نیکولا پوپوسکی» وزیر خارجه مقدونیه اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری ایران و مقدونیه نشان می‌دهد که تاکنون از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو کشور به خوبی استفاده نشده و لازم است در دوره جدید، با بهره گیری مناسب از فرصت‌ها و امکانات، تحرکی در این روابط ایجاد کرد.
رئیس‌جمهور با اشاره به اظهارات وزیر خارجه مقدونیه مبنی بر علاقه مندی به گشایش قریب‌الوقوع سفارتخانه کشورش در تهران، تصریح کرد: با معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مشترک به بخش خصوصی دو کشور، شرایط جدیدی در روابط تهران - اسکوپیه ایجاد خواهد شد.
 روحانی به پیشرفت‌ها و توانمندی‌های فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی در همه زمینه‌ها و از جمله ساخت راه‌، سد و نیروگاه اشاره کرد و گفت: شرکت‌های ایرانی هم اکنون در بسیاری از کشورها فعال هستند و بی‌تردید در مقدونیه نیز قادرند در رقابت‌‎ها با دیگر شرکت‌ها‌، بسیاری از پروژه‌های این کشور را به خوبی و با کیفیت اجرا کنند.
رئیس‌جمهور، واکسینه کردن جوانان در برابر اندیشه‌های افراطی‌گری به‌ویژه در فضای مجازی را ضروری دانست و گفت: برخی تلاش دارند با انتساب تفکرات انحرافی به اسلام که البته هیچ ارتباطی نیز با اسلام و مسلمانان ندارد، جوانان را به سمت تروریسم و حرکت‌های افراطی بکشانند.
به گزارش فارس همچنین وزیر خارجه مقدونیه نیز در این دیدار تاکید کرد: اسکوپیه مصمم به گسترش و تعمیق روابط همه‌جانبه خود با جمهوری اسلامی ایران است و در همین ارتباط به‌ زودی سفارت خود را در تهران افتتاح می‌کند.
«پوپوسکی» با اشاره به مذاکرات خود و هیئت همراه با مقام‌های ایرانی اظهارداشت: زمینه برای توسعه سریع همکاری‌های تهران – اسکوپیه آماده است و حضور هیئت بزرگی از بازرگانان مقدونیه‌ای در تهران نشان‌دهنده عزم راسخ ما به توسعه سطح همکاری‌ها است.
وی به موضوع تروریسم و ضرورت مبارزه همگانی با آن اشاره و تصریح کرد: متاسفانه اروپا برای دوره‌ای طولانی از این معضل غافل بود و مبارزه با این پدیده که نگرانی مشترکی را برای جامعه جهانی ایجاد کرده، نیازمند هماهنگی و تلاش همه کشورها است.
ظریف: دولت آمریکا را مسئول
حفظ اموال ایران می‌دانیم
وزیر امور خارجه گفت: رسما در مورد دو میلیارد دلار دارایی‌های ایران اعلام کردیم که دولت آمریکا را مسئول حفظ اموال خود می‌دانیم و اگر به این دارایی‌ها دست‌اندازی شود، ادعای خسارت می‌کنیم.
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف دیروز در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه مقدونیه در پاسخ به سوالی درمورد مصادره دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در آمریکا افزود: اگر به اموال ایران دست‌اندازی شود، به طور حتم در زمان لازم در برابر دولت آمریکا ادعای خسارت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ما اعلام کردیم از ابتدا رای محاکم آمریکایی را به رسمیت نمی‌شناخته‌ایم و تصمیم دست‌اندازی به اموال ایران را غیرقانونی می‌دانیم چرا که خلاف مقررات حقوق بین‌الملل است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: این موضوع را به وزیر خارجه آمریکا تاکید کردم، وی پیش از این هم موضع ما را می‌دانست، از زمانی که محاکم آمریکایی این گونه اقدامات غیرقانونی انجام دادند رسما هم موضع خودمان را اعلام کردیم.
ظریف همچنین اظهارداشت: تمام تلاش ما این است که مانع دسترسی آمریکا به اموال ایران شویم و روش آن این است که اجازه ندهیم اموال این کشور وارد آمریکا شود و به این موضوع توجه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: از آنجا که این اقدام غیرقانونی توسط آمریکا سال‌هاست که انجام می‌شود دستگاه‌های جمهوری اسلامی ایران همواره مراعات می‌کردند که اجازه ندهند اموال این کشور به سمت آمریکا حرکت کند تا آنها نتوانند با استفاده از این آرا که از نظر ما و بسیاری از کشورها خلاف حقوق بین‌الملل است بر اموال ایران دست‌اندازی کنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: نکته مسخره‌تر این است که یکی از دادگاه‌های آمریکایی، ایران را برای عملیات 11 سپتامبر مقصر شناخت که نشان‌دهنده میزان سیاسی بودن محاکم آمریکا است و برخلاف ادعاهایی که مطرح می‌شود، ارتباطی با بحث حقوقی ندارد و تصمیم‌گیری سیاسی است.
ظریف در بخش دیگری از این نشست مشترک خبری درمورد سفر وزیر خارجه مقدونیه به تهران اظهار داشت: برای نخستین بار از مقدونیه میهمان رسمی داریم. از ابتدای استقلال جمهوری مقدونیه با این کشور روابط سیاسی برقرار کردیم.
وی یادآور شد: در سال‌های گذشته به علت وضعیت ویژه تحریم‌ها روابط محدودتری با کشور دوست مقدونیه داشتیم.
وی ضمن ابراز امیدواری از این که این سفر به نفع روابط دو کشور و ثبات و امنیت منطقه و خاورمیانه و بالکان باشد، گفت: اطمینان داریم که با گفت‌و‌گو زمینه همکاری گسترده‌ای را داریم.
بحران منطقه راه حل نظامی ندارد
همچنین نیکولا پوپوسکی وزیر خارجه مقدونیه در این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات مهاجران به اروپا افزود: مقدونیه یکی از کشورهایی است که در کریدورهای اصلی مهاجرت قرار گرفته و تنها مرز مهاجران برای رسیدن به اروپا است.
وزیر خارجه مقدونیه ادامه داد: تاکنون مذاکرات بسیاری انجام شده و نتایج به دست آمده حاکی از آن است که این بحران، راه حل نظامی ندارد و برای حل آنها باید بحران را در خاورمیانه و سایر مناطق پایان داد. این موضوع هدف بیشتر کشورهای اروپایی و موضع ما در قبال سوریه و سایر تنش‌های موجود است.