دو سال پیش در همین روز
روحانی: پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان!
12 مرداد سال 1392 آقای روحانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری متنی را قرائت کرد که شاید بتوان آن را مانیفست دولت یازدهم نامید. روحانی گفت: پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان...
سرویس سیاسی-
حال پس از گذشت دو سال، نحوه برخورد دولت با منتقدان به گونهای است که شاید بتوان گفت باید از برخورد دولت با منتقدان به خدا پناه برد!
تنگ کردن فضای نقد توسط دولت، بخصوص در موضوع هستهای در حالی است که دولت بارها و بارها اعلام کرده است از نقد استقبال میکند اما این وعده در عرصه عمل به گونهای دیگر بروز کرده است.
خبر تازهترین برخورد با منتقدین در موضوع هستهای روز گذشته اعلام شد. کیهان و رجانیوز تذکر گرفتند و هفته نامه 9 دی توقیف شد. پخش این خبر در حالی است که تاکنون تذکری به کیهان ابلاغ نشده و این خبر در سایتها منتشر شده و بلافاصله مورد استقبال و سوت و کف رسانههای آن سوی آب قرار گرفت و سیلی از عقده گشاییها را به دنبال داشت.
در متن خبر منتشر شده ادعا شده است رسانههای فوق به دلیل مصوبه شورای عالی امنیت ملی در موضوع توافق هستهای و چگونگی ورود رسانهها به آن توبیخ شدهاند. چندی پیش نیز خبری غیررسمی از ابلاغیه یکی از نهادهای دولتی منتشر شد که در آن از رسانهها خواسته شده بود صرفاً به تعریف و تمجید از توافق هستهای بپردازند!
«حسین شریعتمداری» مدیرمسئول روزنامه کیهان در گفت و گو با فارس در واکنش به انتشار خبری مبنی بر تذکر هیئت نظارت بر مطبوعات به این روزنامه گفت: هنوز از علت تذکر هیئت نظارت به کیهان خبر نداریم و نمیدانیم کدام مطلب کیهان مورد اعتراض آنها بوده است.
شریعتمداری افزود: تعجب آور است که اگر مخاطب این تذکر کیهان است چرا خبر آن در سایت هاى داخلى و خارجى منتشر شده و فقط کیهان از آن بىخبر است.
در حالی که تقریباً تمام روزنامهها و نشریات کشور مشغول ثناگویی توافق وین بوده و هیچ ورودی به محتوا و ماهیت آن نمیکنند، برنتافتن معدود صداهای متفاوت و تلاش برای خاموش کردن آنها به جای پاسخگویی مستدل و منطقی به سوالات و نقدهای فنی جای تامل دارد.
و بالاخره باید گفت اگر برجام از قوت کافی برخوردار است چه نیازی به بستن دهان منتقدین؟!
بستن فضای نقد بیانگر کثرت نقاط ضعف توافق است
«اسماعیل کوثری» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار کیهان درباره نحوه تعامل دولت با منتقدان گفت: اینکه دولت بخواهد فضای نقد توافق هستهای را تنگ کند نشان میدهد که نقاط ضعف زیادی در این توافق وجود دارد.
کوثری افزود: اگر دولت و تیم مذاکرهکننده اعتقاد دارند که نتیجه توافق «برد-برد» است باید فضایی ایجاد کنند که هم مسیر قانونی بررسی توافق طی شود و هم منتقدان به بررسی جزییات توافق بپردازند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: اینکه بخواهند مانع شوند به ضرر تیم مذاکرهکننده و دولت تمام خواهد شد.
اینگونه محدودیتها
نه با مصالح ملی سازگار است و نه با دعاوی دولت
«احمد توکلی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: اینگونه محدودیتها نه با قانون سازگار است، نه با مصالح ملی و نه با دعاوی دولت.
توکلی افزود: از سوی دیگر، نقد برجام باید با حفظ لوازم وحدت ملی صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد: به جرأت میتوان گفت که بعد از انقلاب اسلامی، معاهدهای به این اهمیت با آثار بلند مدت و بسیار تعیینکننده در امر تمامیت ارضی کشور وجود نداشته است.
سکوت درباره این معاهده بسیار مهم، قابل دفاع نیست
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: وقتی ما از دوره مشروطه از شهید مدرس به عنوان یک قهرمان حافظ منافع ملی که یکی از اقداماتش مخالفت با اولتیماتوم شوروی بود، یاد میکنیم، این انتظار که در این معاهده بسیار مهم امور به سکوت برگزار شود به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.
توکلی اظهار داشت: معنای سخن این نیست که فرجام قابل پذیرش هست یا نیست. چون ممکن است بعد از بررسیهای کامل به سبب مسائل بزرگتری، برجام پذیرفته شود و رسانهها و افکار عمومی قانع شوند که این لازم است.
وی در ادامه گفت: نتیجه نهایی وقتی قابل قبول است که مردم با چشم باز و دلی آگاه از معایب و محاسن برجام مطلع باشند که اگر منافعی به دست آمد از قبل دانسته باشند و اگر خطراتی نیز به وجود آمد از پیش به عواقب آن آگاهی داشته باشند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: منظور من از محدودیت فقط محدود کردن منتقدان نیست؛ هر اقدامی که مردم در تبیین یا نفی برجام انجام دهند باید آزاد باشد و نباید مانع تراشی شود.
وی خاطرنشان کرد: قانون اساسی میگوید که نمایندگان ملت میبایست معاهدههای بینالمللی را بررسی کرده و پس از رای گیری،این اختیار را دارند که معاهده فوق را تایید و یا رد کنند.
توکلی اظهار داشت: رئیس جمهور کشور براساس قانون اساسی انتخاب شده است و همین قانون اساسی این اختیار را به مجلس داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: مهم این است که قانون اساسی اجرا شود و این به صلاح جامعه است.
مونولوگ راه به جایی نمیبرد
«مهرداد بذرپاش» نماینده مردم تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با کیهان گفت: موضوع پرونده هستهای ایران یک موضوع ملی و فراملی است که هم زمان حال را تحت تاثیر قرار میدهد و هم راجع به آینده این سرزمین تصمیم گیری میکند. بذرپاش افزود: توافق هستهای هم اقتصاد و هم تمامیت ارضی کشورمان را شامل میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: موضوع هستهای و ابعاد احتمالی نظامی(PMD) که 12 سال از مذاکرات درخصوص آن میگذرد، قبل از سال 1382 (2003) شروع شده است و همانطور که آقای روحانی در گفت و گوی زنده تلویزیونی یکشنبه شب به آن اشاره کرد: «در نمونهبرداری اولیه که در ایران در سال 82 انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که در ایران آلودگیهای بالای 70 درصد وجود دارد و آلودگی به این معناست که آثاری وجود دارد که ما غنیسازی بالای 70 درصد انجام دادهایم که سر و صدا به این خاطر بود و حتی میخواستند پرونده ما را به شورای امنیت ببرند. ما هم نمیدانستیم که این آلودگیها چیست. اما بعدها روشن شد که برخی از سانتریفیوژهایی که ایران خریداری کرده بود دست دوم بوده و در کشور دیگری تا 75 درصد بیشتر یا کمتر غنیسازی شده بود».
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: موضوع PMD مربوط به پیش از سال 1382 میباشد و در موضوعی به این مهمی طبیعتا میبایست نقدهای مهمی صورت گیرد.
بذرپاش اظهار داشت: مونولوگ کردن، راه به جایی نمیبرد و حتما عقل جمعی به نتایج بهتری نسبت به عقل فردی خواهد رسید.
اینگونه ساکت کردن منتقدین نتیجه اش خودکامگی است
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید ملت را شریک بدانیم و مردم را از جزییات فنی و غیرفنی مطلع کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: طبیعتا عدهای سینه چاکانه از توافق هستهای دفاع میکنند و عدهای نیز توافق مذکور را نقد میکنند. حال اینکه بیاییم هر نقدی را با چوب توهین و تخریب برانیم، نه اسمش اعتدال است، نه مروت و نه جوانمردی. درحقیقت اینگونه ساکت کردن منتقدین نتیجه اش خودکامگی است. بذرپاش در ادامه گفت: این رویه که منتقد را با ابزار مختلف از میدان به در کنیم و با توهین بگوییم که چرا منتقدی؟! رویهای از پیش شکست خورده است. عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قطعا نظرات منتقدان خیر و برکت به دنبال دارد و به تصمیم گیری بهتر کمک میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: باید به این نکته توجه کنیم که آیندگان درمورد تصمیم گیریهای ما قضاوت خواهند کرد.
بهرهبرداری انتخاباتی و حیثیتی شدن توافق
به دلیل گره زدن امور اساسی مملکت
«سید حسین نقوی حسینی» نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: موضع گیری و برخورد دولت با منتقدین از دو آبشخور برخاسته است؛«بهرهبرداری انتخاباتی» و «حیثیتی شدن توافق به دلیل گره زدن امور اساسی مملکت به این موضوع».
نقوی حسینی در ادامه گفت: دولتیها به دنبال سیاسی کردن موضوع هستهای با هدف بهرهبرداری انتخاباتی هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: حیثیتی شدن توافق به دلیل گره زدن امور اساسی کشور به موضوع توافق هسته ای، عاملی اساسی در برخورد تند با منتقدان و ایجاد خفقان رسانهای است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی آقای روحانی آب خوردن را و دیگری ازدواج جوانان را و نفر دیگری از دولت اشتغال را به توافق وصل میکنند،بنابراین حالا نمیخواهند که توافق و اجرای آن دچار مشکل میشود؛ چون اگر مشکل ایجاد شود نخواهند توانست پاسخگوی مردم باشند.
نقوی حسینی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نقد را لازم دانستند و تاکید کردند که منتقدین صریح و روشن مسائل را بیان کنند تا همه به سمت منافع ملی حرکت کنیم.
به گونهای فضاسازی میکنند که هرکس دلواپس است
پس اسرائیلی است!
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: آقای روحانی در گفت و گوی زنده تلویزیونی یکشنبه شب گفت جز یک سری افراطی غربی و اسرائیلیها بقیه از توافق خوشحالند. پس باید نتیجه بگیریم که هرکس دلواپس باشد یا اسرائیلی است یا افراطی غربی و کسی نباید دلواپس توافق باشد!
نقوی حسینی تصریح کرد: بنده به عنوان یک متخصص در کمیسیون امنیت که از ابتدا مسئله هستهای را دنبال کرده ام و خطوط قرمز را میشناسم، وقتی به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) تامل میکنم و قطعنامه و دهها تهدید و محدودیت را میبینم و احساس میکنم که برای همیشه فضای علمی کشور تحت کنترل قدرتهای سلطه گر قرار خواهد گرفت، نگران میشوم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: علیرغم تهدیدها و خط کشیهای مسئولین دولتی، ما هیچگاه تحت تاثیر قرار نخواهیم گرفت. ما قسم خورده ایم که از منافع ملی دفاع کنیم و نگاه انتخاباتی نیز به این موضوع نداریم.
نماینده مردم ورامین در مجلس در خاتمه گفت: حضرت آقا در پاسخ به نامه رئیس جمهور تاکید داشتند که باید برجام مورد بررسی دقیق قرار گیرد و مراحل قانونی خود را طی کند.