kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۵۴۵
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۲
نیویورک تایمز:

حامیان تحریم و برچیدن برنامه هسته‌ای ایران دچار توهم هستند

روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای نوشت: حامیان تحریم و برچیده‌شدن برنامه هسته‌ای ایران دچار توهم هستند، تحریم‌ها به ایران آسیب رسانده، اما این کشور را هیچ‌گاه به زانو درنیاورده است.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در مقاله‌‌ای به‌قلم «راجر کوهن» به بررسی تلاش‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و حامیان تندروی وی در کنگره برای برچیدن برنامه هسته‌ای ایران پرداخته و با اشاره به دانش کشورمان در حوزه چرخه سوخت می‌نویسد: «این کشور اصول تکنولوژی غنی‌سازی را می‌داند. هزاران سانتریفیوژ می‌چرخند...  برچیدن دانش چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ نمی‌توان دانش افراد را بمباران و نابود کرد. با این حال حامیان برچیده شدن، چنین خواسته‌ای دارند».
این روزنامه افزوده است: «در حقیقت حامیان برچیده شدن، طرفدار افزایش تنشی هستند که احتمال یک مناقشه خطرناک با ایران را افزایش می‌دهد. آنها اردوگاه جنگ هستند. ایران، به‌عنوان یکی از اعضای معاهده عدم اشاعه، به‌صورت داوطلبانه برنامه هسته‌ای‌اش را که منشأ غرور ملی بوده و آن را حق خود می‌داند، بر نخواهد چید».
کوهن در ادامه با اشاره به ادعای تندروهای کنگره مبنی بر اینکه تحریم‌های فزاینده ایران را به زانو درخواهد آورد، می‌نویسد: «حامیان تحریم و برچیده‌شدن برنامه هسته‌ای ایران دچار توهم هستند. تحریم‌ها به ایران آسیب رسانده، اما این کشور را هیچگاه به زانو درنیاورده است.»
به‌نوشته نیویورک‌تایمز با توجه به بی‌اثر بودن تحریم‌ها تنها یک راه باقی می‌ماند و آن بمباران است. اما «حتی خوشبینانه‌ترین ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که بزرگترین عملیات نظامی برنامه هسته‌ای ایران را تنها چند سال دچار وقفه خواهد کرد.»
پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران با وجود تحریم‌ها
در همین حال، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: برنامه هسته‌ای ایران از زمان آغاز تحریم‌های یکجانبه، پیشرفت‌های بیشتری کرده است.
ریابکوف افزود: تحریم‌های یکجانبه علیه ایران «نامشروع» و مغایر با قوانین حقوق بین‌الملل است.
معاون وزیر خارجه روسیه که سرپرستی تیم کشورش در مذاکرات هسته‌ای با ایران را هم بر عهده دارد، سیاست تحریم‌ها را ناموثر خواند.
 بررسی طرح ضد ایرانی سنا
از سوی دیگر، وبگاه تحلیلی «المانیتور» در گزارشی نوشت: طرح ضدایرانی کورکر – گراهام، احتمالا یک هفته زودتر از موعد مقرر در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا بررسی خواهد شد.
در حال حاضر گفته می‌شود که زمان رای‌گیری در خصوص طرح کورکر – گراهام، هفته آخر ماه فوریه است اما احتمال دارد که این طرح یک هفته زودتر مورد بررسی قرار بگیرد. هدف از این طرح آن است که هر توافقی با ایران به دست آمد، جبرا به کنگره برای تصویب ارائه شود.
نمایندگان سنای آمریکا، که از ابتدای سال جدید میلادی رسما کار خود را با اکثریت جمهوری‌خواه آغاز کرده، در حال حاضر دو طرح ضدایرانی را در نوبت معرفی دارند. طرح اول را «مارک کرک» و «رابرت منندز» در نظر دارند که خواهان تصویب تحریم‌های مشروط علیه ایران است. طرح دوم هم متعلق به «باب کورکر» و «لیندسی گراهام» است که خواهان تصویب هرگونه توافق با ایران، پیش از اجرایی شدن آن، در کنگره است.
 توافق خوب
از نگاه مقامات آمریکایی
به گزارش فارس،«اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 مدعی شد: یک توافق خوب با ایران باید چهار مسیر، نطنز، فردو، اراک و مسیر مخفی احتمالی به سمت بمب را مسدود کند.
نظارت گسترده بر برنامه هسته‌ای ایران و مرحله‌بندی‌شده و مشروط بودن روند لغو تحریم‌های ایران، از دیگر مولفه‌هایی است که وزیر دفاع آمریکا، برای حصول یک توافق خوب بر آنها تأکید کرده است.
همانطور که انتظار می‌رفت، در تعریف وزیر دفاع آمریکا از یک توافق خوب که پیشتر نیز از سوی دیگر مقامات آمریکایی نیز تکرار شده بود،  هیچ نشانه‌ای از حقوق ایران مشاهده نمی‌شود.
این ادعاهای تکراری در حالیست که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درخصوص توافق دو مرحله‌ای که ابتدا توافق بر اصول کلی و بعد از مدتی توافق بر جزئیات باشد، فرمودند: چنین توافقی  پسندیده نیست زیرا با تجربه‌ای که از رفتار طرف مقابل داریم، توافقِ صِرف در کلیات، وسیله‌ای خواهد شد برای بهانه‌گیری‌های پی در پی در جزئیات.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: مفاد این قرارداد نیز باید روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل باشد و مفاد توافق نباید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل که عادت به چانه‌زنی دارد، در قضایای مختلف بهانه‌جویی کند.
مقام معظم رهبری همچنین تصریح کردند: البتّه باید به معنای واقعی کلمه تحریم از دست دشمن خارج بشود، تحریم برداشته بشود؛ توافقِ به این صورت‌[ بشود]؛ والّا اگرچنانچه[تیم مذاکره‌کننده ایرانی] در این زمینه به توفیق نرسیدند، ملّت ایران و مسئولین و دولت محترم و دیگران، راه‌های فراوانی دارند و یقینا باید آن راه‌ها را طی کنند برای اینکه بتوانند حربه‌ تحریم را بی‌اثر کنند و کُند کنند.