نشنال اینترست خبر داد
گامهای بلند ایران در تسلیحات هایپرسونیک
وبگاه آمریکایی تاکید کرد: ایران در تسلیحات هایپرسونیک گامهای بلندی برداشته است.
وبگاه آمریکایی «نشنال اینترست»، با اشاره به سخنان وزیر دفاع این کشور درباره تسلیحات هایپرسونیک، گزارش داد که ایران «گامهای بزرگی» در این زمینه برداشته است.
این رسانه خبری-تحلیلی در گزارش خود گفته که ارتش آمریکا درباره توانمندیهای هایپرسونیک ایران، چین، روسیه و کره شمالی، «نگرانی جدی» دارد.
نوزدهم آبان 1401 بود که فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجیزاده از دستیابی ایران به موشکهای هایپرسونیک پیشرفته خبر داد. سردار حاجیزاده گفت که این موشک هم در فضا و هم در خارج از آن میتواند مانور دهد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.
نشنال اینترست در تازهترین گزارش درباره قابلیت کشورهای جهان در زمینه موشکهای هایپرسونیک، به توانایی ایران اشاره کرد.
این رسانه آمریکایی نوشت: «هشدارهای پیت هگزث، وزیر دفاع ایالات متحده در مورد پیشرفتهای چین، روسیه، کره شمالی و حتی ایران در زمینه تسلیحات هایپرسونیک، چیزی بیش از ایجاد ترس درباره تواناییهای قدرتهای خارجی است و نشاندهنده نگرانیهای جدی و مستدل ارتش ایالات متحده است.»
نشنال اینترست افزود: «چین، همراه با روسیه، کره شمالی و حتی ایران، گامهای بزرگی در توسعه سلاحهای هایپرسونیک برداشتهاند، تسلیحاتی که سرعت آنها پنج برابر سرعت صوت بوده و میتواند حین پرواز مانور دهند که این موضوع مقابله با آنها را بسیار پیچیدهتر از موشکهای معمولی کروز میکند.»
نشنال اینترست پیش از این نیز ماه گذشته در تحلیلی به شهر موشکی جدید ایران پرداخته و تأکید کرده که این رونمایی، در میانه افزایش تنشها در دریای سرخ و غرب آسیا، پیامی برای ایالات متحده و دشمنان ایران بوده است.
به گزارش مشرق، نشنال اینترست در این گزارش اذعان کرده است که ذخایر موشکی ایران در دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی در پنجم فروردینماه سال جاری از یکی از جدیدترین شهرهای موشکی خود رونمایی و فیلم آن را بهصورت گسترده منتشر کرد.
این رونمایی در فضای مجازی نیز مورد توجه کاربران غربی قرار گرفت. برخی از این کاربران تأکید کرده بودند که «ایران آماده است».
پیشتر، فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجیزاده در مصاحبهای تصریح کرده بود که اگر ایران بهصورت هفتگی از یکی از شهرهای موشکی خود رونمایی کند؛ باز هم حتی پس از دو سال نیز این رونماییها به پایان نخواهد رسید.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست با اشاره به حملات سال گذشته ایران به اسرائیل تأکید کرده است که ناوگان موشکهای شهاب با سرعت بالا، تهدیدی ویژه برای دشمنان ایران محسوب میشود، زیرا این سلاحها برد طولانیتری
دارند.
این نشریه همچنین افزوده است که ایران دارای یک ناوگان کُشنده از موشکهای کروز است که میتوانند در کمتر از پانزده دقیقه به خاک اسرائیل برسند.
نشنال اینترست به تنوع موشکهای موجود در شهر موشکی جدید ایران نیز اشاره کرده و تأکید نموده است که بر اساس تحلیلهای انجامشده از این ویدئو، موشکهای عماد، حاجقاسم، قدر، خیبرشکن و پاوه در این تأسیسات نگهداری میشوند.
نشنال اینترست تصریح کرده که بر اساس گزارش مؤسسه «واشنگتن برای سیاستهای خاور نزدیک»، ایران احتمالاً بیش از ۳۰۰۰ موشک بالستیک در زرادخانه خود دارد. این نشریه افزوده که علاوهبر این، تهران از یک نیروی قدرتمند موشکهای کروز زمینپایه نیز برخوردار است.
تلگراف: حتی پایگاه آمریکا
در اقیانوس هند هم
در تیررس ایران است
روزنامه انگلیسی تلگراف نیز پیشتر اظهار داشته بود: ایران تهدید کرده است در صورت حمله نظامی آمریکا به این کشور، به پایگاه دریایی مشترک بریتانیا و آمریکا در اقیانوس هند (دیگو گارسیا) حمله خواهد کرد. تهران با قاطعیت به هرگونه حمله به خاک خود پاسخ خواهد داد. یک مقام ایرانی گفته است ایران توانایی هدف قرار دادن این پایگاه را با استفاده از موشکهای میانبرد و پهپادهای انتحاری با برد تا ۴۰۰۰ کیلومتر دارد. اگر از پایگاههای نظامی در منطقه برای هرگونه حمله علیه ایران استفاده شود، تهران هیچ تفاوتی بین سربازان آمریکایی یا انگلیسی یا حتی نیروهای سایر کشورهای مستقر در این پایگاه (پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند) قائل نمیشود.
تلگراف به نقل از وب سایت رادیو مونت کارلو فرانسه نوشت: این تهدید نشانه آشکاری است که ایران ممکن است دامنه پاسخهای نظامی خود را گسترش دهد تا اهدافی فراتر از منطقه خلیجفارس را در بر گیرد. اتفاقی که نگرانیها از رویارویی نظامی گستردهتر را افزایش میدهد؛ رویارویی که فراتر از چارچوب سنتی درگیری بین دو طرف باشد.
پایگاه دیگو گارسیا یکی از مهمترین پایگاههای نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که برای پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیا استفاده میشود. همچنین در جنگهای آمریکا در منطقه از جمله جنگ عراق و افغانستان نقش مهمی داشت. این پایگاه در جزیره انگلیسی در اقیانوس هند قرار دارد. آمریکا این جزیره را از انگلیس اجاره کرده است. حدود ۱۷۰۰ نیروی نظامی و ۱۵۰۰ نیروی غیرنظامی در جزیره ساکن هستند.
تعداد زیادی هواپیمای B-۱ Lancer در پایگاه نظامی آمریکا در جزیره مستقرند. از سوی دیگر این جزیره انبار مهمات آمریکا و واحد مرکزی اطلاعات فرازمینی است. این پایگاه سری آمریکا و انگلیس، معمولاً میزبان هواپیماهای نظامی و تسلیحات استراتژیک آمریکاست.
در همین حال وبسایت دفاع پرس در گزارشی نوشت: بر اساس قابلیتهای نظامی اعلام شده، ایران قطعاً از تسلیحات کافی برای حمله به پایگاه نظامی دیگو گارسیا برخوردار است. این در حالی است که بخش مهمی از تواناییهای نظامی ایران به کلی سرّی
است.
مهمترین تجهیزات ارتش آمریکا در حال حاضر جنگندههای B۲ و B۵۲ است. در حال حاضر برآورد میشود که بین ۷ تا ۱۰ فروند از این جنگنده در پایگاه «دیگو گارسیا» واقع در منطقه «چاگوس» اقیانوس هند مستقر شده است. ایالات متحده سعی کرده این جنگندهها را خارج از محدوده برد ایران نگهداری کند. اما ایران سناریوهای قاطعی برای مقابله با ارتش آمریکا و بریتانیا در اختیار دارد.
یکی از مهمترین سناریوهایی که ایران میتواند از آن استفاده کند، حمله مستقیم پهپادی با استفاده از پهپادهای پیشرفته «شاهد ۱۳۶» است که برد آن را حدود ۴هزار کیلومتر و دقیقاً متناسب با پایگاه نظامی «دیگو گارسیا» است. آزمایشهای قبلی نشان میدهد که این پهپاد از پس مأموریتهای راهبردی و حساس برخواهد آمد.
استفاده از موشکهای بالستیک و کروز در فواصل نزدیک به این پایگاه نظامی و استفاده از موشکهایی که میتواند دشمن را در شرایط خاص غافلگیر کند، از دیگر امکانات ایران است. موشکهای بالستیک و بهینهشده «خرمشهر» میتواند اهداف مهم را در پایگاه دیگو گارسیا به آتش بکشد.
همچنین شناورهای رزمی غول پیکر هم با حمل موشکهای کروز در اقیانوس هند میتواند اهداف مدنظر را شکار کند.