فرانسه هم مثل آمریکا به منابع اوکراین چشم دوخته است
دولت فرانسه هم چشم طمع به منابع اوکراین دوخته و اعلام کرده است که در مذاکرات آمریکا و اوکراین برای تصاحب منابع معدنی این کشور، دولت فرانسه هم باید حاضر باشد!
«ولودیمیر زلنسکی»، «قهرمانِ وسط میدان» غربگرایان! به واشنگتن سفر کرده است تا در دیدار با ترامپ توافق واگذاری منابع معدنی اوکراین را امضا کند. شاید به همین دلیل است که ترامپ- که همین دو هفته پیش وی را دیکتاتور خوانده بود- در آستانه امضای این توافق به ستایش از زلنسکی پرداخت. سندی که طی روزهای گذشته از این توافقنامه منتشر شده است، شباهت زیادی با توافقنامه ترکمنچای دارد! طبق مفاد این سند، آمریکا به دنبال غارت منابع معدنی اوکراین به بهانه پس گرفتن پولهایی است که دولت بایدن در پوشش «کمک» به اوکراین داده است. کلیت این سند چهارصفحهای روی واژه «بازسازی اوکراین» از طریق «ایجاد یک صندوق» مانور میدهد منتهی، سرمایهگذار اصلی آن «آمریکا» است و منابع مالی آن نیز از محل منابع طبیعی اوکراین تامین میشود. طبق این سند، درآمدهای این صندوق از محل استخراج و فروش منابع طبیعی اوکراین مثل نفت، گاز، مواد معدنی و زیرساختهای آن تأمین خواهد شد. این یعنی تمام اقتصاد اوکراین عملاً وابسته به این صندوق و مدیریت آمریکایی آن میشود!
گزارشها حاکی است جدای از آمریکا، فرانسه هم چشم طمع به منابع معدنی اوکراین دوخته است. وزیر دفاع فرانسه در اظهاراتی گفت که این کشور میخواهد بخشی از مذاکرات آمریکا و اوکراین درباره منابع معدنی در ارتباط با حل مناقشه باشد. به گزارش ایسنا، «سباستین لکورنو» روز پنجشنبه و در اظهاراتی گفت: «فرانسه مدتهاست که با اوکراین در مورد توسعه منابع معدنی خود برای نیازهای صنایع دفاعی خود بحث میکند». به گفته او، از اکتبر ۲۰۲۴(مهر 1403) پاریس به پیشنهاد «ولودیمیر زلنسکی» تحت عنوان «طرح پیروزی» علاقه نشان داده و در سفر زلنسکی به پاریس درباره آن بحث کرده است. «لکورنو» این را هم گفت که: «باید بدانید من شخصاً با همتای اوکراینی خود درباره نیازهای دفاعی صحبت میکنم. ما به دنبال غرامت نیستیم، اما سیستم دفاعی ما به منابعی نیاز دارد که برای سیستم تسلیحاتی ما نهتنها برای سالهای آینده، بلکه برای سه چهار دهه آینده نیز ضروری است. از ماکرون نیز خواستم که با اوکراینیها گفتوگو کنیم». وی همچنین تأکید کرد: «مسائل اقتصادی همیشه با مسائل نظامی، استراتژیک یا امنیتی مرتبط است.»
تحریم وسطِ مذاکره!
اما همزمان با مذاکرات زلنسکی و ترامپ در واشنگتن بر سر منابع معدنی این کشور، گزارشها حاکی است که مذاکرات نمایندگان آمریکا و روسیه در اسلامبول ترکیه هم به پایان رسیده است. پوتین پس از پایان مذاکرات عادیسازی روابط که نزدیک به 7 ساعت به طول انجامید، این مذاکرات را مثبت اعلام کرد اما همزمان ترامپ در آمریکا تحریمهای ضد روسی را بار دیگر تمدید کرد. به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، فرمان اجرائی تحریمها علیه روسیه به شماره ۱۳۶۶۰ نخستینبار ۶ مارس ۲۰۱۴ (15 اسفند 1392) توسط آمریکا امضا شد. باراک اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا در این سند تحریمهایی را علیه افراد و نهادهایی که ادعا میشود مسئول نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین هستند، اعمال کرد. این گفتوگوها پس از آن انجام شد که مسکو و واشنگتن، مذاکرات ۳۰ بهمنماه هیئتهای بلندپایه خود به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور در ریاض پایتخت عربستان را مثبت ارزیابی کردند.
ناتو بیناتو
ترامپ همچنین همزمان با امضای فرمان تمدید تحریمهای ضد روسی مذاکراتی را نیز در واشنگتن با استارمر نخستوزیر انگلیس بر سر اوکراین به پایان رساند. ترامپ بعد از این مذاکرات با بیان اینکه پوتین به وعدههایش در هر توافقی درباره اوکراین عمل خواهد کرد، تأکید کرد که پیوستن اوکراین به ناتو هرگز اتفاق نخواهد افتاد. به گزارش مهر، خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از ترامپ گزارش داد: پوتین به وعدههایش در هر توافقی درباره اوکراین عمل خواهد کرد. ترامپ همچنین تصریح کرد: توافق مهمی را با زلنسکی درباره معادن امضا خواهم کرد و معادن کمیاب برای ما حائز اهمیت است.خبرگزاری فرانسه در گزارش خود افزود که ترامپ خواهان آتشبس در اوکراین قبل از سخن گفتن درباره استقرار نیروهای حافظ صلح در این کشور است. خبرگزاری رویترز هم به نقل از ترامپ، نوشت: اتحادیه اروپا رویکرد بسیار سختی را در زمینه تعامل با آمریکا در پیش گرفته است و ما تعرفههای گمرکی علیه این اتحادیه وضع خواهیم کرد.