kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۰۲۲
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۰
در دانشگاه تهران

مجید انصاری: ماهیت انقلاب، استبدادستیزی در داخل و مبارزه با استعمار خارجی بود

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: ماهیت انقلاب، استبدادستیزی در داخل و مبارزه با استعمار خارجی بود و آهنگ استقلال‌خواهی با محوریت خواص و اراده مردم بود.
 
 
 
 
حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور  در همایش بین‌المللی داوری با تاکید بر آموزه‌های دعاوی ایران- ایالات متحده که در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی مردم ایران بزرگ‌ترین و اثرگذارترین حادثه نیمه دوم قرن بیستم بود و تاثیراتش در تغییر جغرافیای سیاسی منطقه ما و آثار گسترده آن در عرصه جهانی موجب تغییرات شگرف شد. وی افزود: ماهیت انقلاب، استبداد‌ستیزی در داخل و مبارزه با استعمار خارجی بود و آهنگ استقلال‌خواهی با محوریت خواص و اراده مردم بود؛ هر چند پیامدهای انقلاب همچنان ادامه دارد. وی با بیان اینکه ما قهرمانان ملی گمنام زیادی در عرصه‌های اقتصادی، دیپلماسی و بخصوص در حوزه حقوق داریم، گفت: این قهرمانان حقوقی در کارزارهای بسیار دشوار و نابرابر فداکاری و ایستادگی کردند و با استدلال و استحکام ظاهر شدند و هراسی به دل راه ندادند و در برابر ابهت طرفین دعاوی در سطح جهانی هرگز مقهور نشدند و حتی توانستند پیروز شوند که من همین‌جا دست یکایک عزیزان را می‌بوسم و سر تعظیم در برابر آنها و عظمت کاری که کردند، فرود می‌آورم.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور همچنین در ادامه تصریح کرد: به هر حال ایران وضعیت خاص خود را دارد و همچنان آمریکا و برخی دیگر سر آشتی با ملتِ ما را ندارند و از موضع تحکم برخورد می‌کنند و ما نمی‌توانیم در برابر آنها دست بسته باشیم و این کارزار حقوقی در کنار کارزار دیپلماتیک و در کنار کارزارهای اقتصادی و دیگر فعالیت‌ها باید با قوت ادامه یابد.
انصاری تصریح کرد: همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند و رئیس‌جمهور محترم نیز تاکید کردند ما سر جنگ و دعوا با هیچ کشوری و با هیچ‌کس را نداریم و اگر هر کشوری از جمله آمریکا، بر پایه حقوق بین‌الملل و به رسمیت شناختن، اراده و خواست مردم ایران آمادگی مراوده و تعامل عادلانه و قانونمند و ضابطه‌مند را به دور از تحکم استکباری داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران نیز همواره اعلام کرده که آماده است. وی تاکید کرد: ما امیدواریم جنگی در هیچ نقطه از جهان نباشد اما نمی‌توانیم در برابر جنگ‌های تحمیلی اقتصادی، در غالب تحریم یا جنگ‌های حقوقی و در غالب اتهام افکنی، «دست بسته» باشیم. ما در عرصه حقوقی همزمان با سایر اقدامات، باید در این بخش هم تقویت شویم.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور  با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف ما، قراردادهای ما است، اظهار کرد: در قراردادهای بین‌المللی دستگاه‌ها از ظرفیت حقوقدانان برجسته کشور کمتر استفاده می‌شود و از دانش حقوقی در تنظیم قراردادها کمتر بهره برده می‌شوند، لذا شاهد شکل‌گیری انواع دعاوی و تحمیل هزینه‌های سنگین بر کشور هستیم. می‌توان با هم‌افزایی، هماهنگی و راهبری سازمان حقوقی کشور‌، هزینه‌ها را کاهش داد.
انصاری به جنایت‌های صهیونیست‌ها در غزه اشاره کرد و گفت: کوچ اجباری مردم، کشتار کودکان و زنان، ویرانی بیمارستان‌ها، مساجد و بمباران مراکز غیرنظامی و نیز از بین بردن زنان و کودکان بی‌پناه را انجام می‌دهند. از سویی شرم‌آور است که یک وزیر خارجه در یک کشور مدعی تمدنی دیرین در اروپا، می‌گوید نقض حقوق بشر یا قتل‌عام در غزه را نمی‌بینیم. وی خطاب به مقامات غربی، تصریح کرد: آیا 
۲۱ هزار کودک به خون خفته و تکه پاره شده را شما نمی‌بینید؟ واقعا زمان آن رسیده است که جامعه حقوقی جهانی، صرف نظر از ملیت، نژاد، دین و آیین به حرمت حقوق انسان، در یک حرکت و انسجام بین‌المللی اقدامی انجام دهند.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور افزود: آنچه که ناهنجاری محض تلقی می‌شود، هنجار این روزها است؛ مردمی که به زور از خانه خود رانده شده‌اند، اگر از خودشان دفاع کنند، اقدام آنها تروریستی می‌شود و اگر کشوری مثل ایران از آنها حمایت کند، می‌شود حامی تروریست‌ها و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از سوی این کشورها تحریم می‌شود و حتی به افکار عمومی می‌گویند، آنجا تروریست‌ها هستند!
انصاری با طرح این پرسش که تروریست‌ها چه کسانی هستند؟، گفت: آیا زن و مرد فلسطینی یا لبنانی تروریست هستند؟ به هرحال ما یک مسئولیت مشترک بین‌المللی در جامعه حقوقی داریم که ان‌شاءالله بتوانیم در این زمینه گامی برداریم.