kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۳۴۸۴
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۲
آمارهای مستند تأیید می‌کند

جزئیات افزایش۱۰ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق در دولت سیزدهم

 
 
 
یکی از اقدامات وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی صنعت برق در سه سال گذشته، افزایش ظرفیت تولید از طریق احداث نیروگاه‌های جدید و ارتقای توان نیروگاه‌های موجود بوده است. راهبرد مهمی که منجر به افزایش ۱۰ هزار و ۲۷۷ مگاواتی ظرفیت تولید برق شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تلاش برای افزایش ظرفیت تولید برق با هدف کاهش ناترازی میان تولید و مصرف یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت نیرو در سه سال گذشته بود و در همین راستا از روش‌های مختلف نسبت به افزایش ظرفیت تولید برق اقدام شد.
با توجه به خاموشی‌های گسترده برق در دوره گرم سال 1400 و مشکلاتی که از این محل متوجه بخش‌های مختلف شد، وزارت نیرو تلاش کرد تا با اجرائی کردن 100 اقدام راهبردی مشکل تامین برق در فصل گرم سال 1401 را به حداقل برساند و در دو دوره گرم 1402 و 1403 نیز با همین هدف به ترتیب 140 و 180 اقدام راهبردی اجرائی شد.
اگرچه این برنامه‌ها شامل ابعاد مختلفی اعم از افزایش ظرفیت تولید، افزایش ظرفیت پست، توسعه خطوط انتقال و اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف بود، اما مهم‌ترین بخش این برنامه‌ها را باید افزایش ظرفیت تولید عنوان کرد.
آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با میزان افزایش ظرفیت تولید برق در سه سال گذشته نشان می‌دهد در این بازه زمانی 10 هزار و 277 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد که هفت هزار و 97 مگاوات آن مربوط به احداث نیروگاه‌های جدید بود که شامل نیروگاه‌های خصوصی، دولتی و نیروگاه‌های خودتامین صنایع می‌شود.
جدا از این افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی از طریق نیروگاه‌های برق حرارتی، چیزی حدود هشت واحد نیروگاهی از همین طریق نیز در حال احداث است که واحد بخار نیروگاه رودشور به ظرفیت 345 مگاوات و واحد گاز نیروگاه ری به ظرفیت 42 مگاوات در انتظار صدور مجوز جهت سنکرون شدن هستند و پیش‌بینی می‌شود دیگر واحدها نیز ظرف یک سال و نیم آینده به شبکه سراسری برق سنکرون شوند.
همچنین از محل نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز تاکنون 372 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است و نزدیک به 13 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر دیگر نیز در دست احداث است که این نیروگاه‌ها نیز تا یک سال آینده به شبکه سراسری برق متصل می‌شوند.
بر اساس این گزارش در سه سال گذشته از محل احداث نیروگاه‌های برقابی و نیروگاه‌های تولید پراکنده نیز به ترتیب 175 و 414 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد.
همچنین دو هزار و 169 مگاوات نیز با استفاده از توان و تخصص شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق ارتقا و رفع محدودیت به ظرفیت تولید اضافه شده است که همه این اقدامات در کنار یکدیگر ظرفیت تولید برق کشور را نسبت به شهریور سال 1400 به میزان 10 هزار و 277 مگاوات افزایش داده است.
گرمای هوا در ایران دو برابر جهان
تابستان امسال به علت افزایش بی‌سابقه دما، مصرف برق افزایش چشمگیری داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، «صادق ضیاییان»، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با بیان اینکه روند گرمای هوا در ایران دو برابر جهان است، گفت: در حال حاضر دمای هوای جهان بیش از یک درجه نسبت به انقلاب صنعتی افزایش پیدا کرده و این در حالی است که ایران طی ۵۰ سال گذشته دو درجه گرم‌تر شده است.
وی افزود: نکته اینکه با هر یک درجه افزایش دمای هوا در کشور، ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز بر مصرف آب هر خانوار و ۱۸۰۰ مگاوات به بار شبکه برق کشور اضافه می‌شود. تغییرات در الگوهای مصرف خانوار در پیک تابستان باعث افزایش مصرف برق می‌شود. به عبارت دیگر، تغییر در زمان‌بندی مصرف برق با چالش‌هایی برای صنعت برق کشور همراه است. افراد ممکن است به دلیل گرما، زمان استفاده از وسایل برقی را تغییر دهند که می‌تواند الگوهای مصرف را تحت تأثیر قرار دهد.
در روزهای گذشته اختلاف دمای بین حداقل و حداکثر کشور به بیش از 40 درجه رسیده است. به عبارت دیگر اختلاف یک نقطه کشور با نقطه دیگر بیش از 40 درجه ثبت شده و دمای شب و روز به سرعت در حال نزدیک شدن به هم است، این در حالی است که در تاریخچه دمایی این مسئله بی‌سابقه بوده است.
 افزایش شوک گرمایی از یک روز به یک ماه
«محمدرضا کاویانپور» رئیس مؤسسه تحقیقات آب کشور هم با اشاره به افزایش قابل توجه دمای هوا در کشور و استمرار این شرایط یادآور شد که پیش از این شوک گرمایی کشور، یک تا دو روز بود اما این امر اکنون به یک هفته تا یک ماه افزایش یافته 
است.
در این زمینه وزیر نیرو با اشاره به این که تقاضای مصرف برق به رقم بسیار بالای 80 هزار مگاوات رسیده است، گفت: این شرایط احتمال بروز حوادث را در صنعت برق افزایش می‌دهد و نیاز است که مشترکان با صرفه‌جویی و مدیریت مصرف برق، متولیان صنعت را در تامین برق پایدار برای همگان یاری دهند.