آبرو و اعتبار فوتبال به خطر افتاده است برخوردها با رسیدن به دانهدرشتها متوقف نشود!
پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان مدتی است که باز و صحبتهای زیادی درباره آن مطرح شده است. با این وجود هر روز که میگذرد ابعاد بیشتری از این ماجرا روشن میشود.
در حالی که ارقام مختلفی برای این پرونده عنوان شده اما تسنیم در گزارشی نوشت که گفته شده مبلغی بیش از
یک میلیارد و 350 میلیون تومان برای خرید سکه جهت تحویل به افراد مؤثر در فدراسیون فوتبال، کمیته داوران، کمیته انضباطی و... هزینه شده است.
بر اساس شنیدهها این اتفاق در سالهای 1400 و 1401 و در چند مرحله و بازههای زمانی مختلف رخ داده و در ردیف هزینه روابط عمومی باشگاه به ثبت رسیده است.
در همین حال برخی اخبار حکایت از آن دارد که مبلغی بیش از 16 میلیارد و 500 میلیون تومان فاکتور غیرواقعی ارائه شده است.
رسیدگی نهائی و قضائی به این موارد و گزارشهای دیگر همچنان در دستور کار قرار دارد و ممکن است ابعاد دیگری از این ماجرا روشن شود. بنابراین صرفاً بر اساس این ارقام و گزارش نمیتوان موضوع را جمعبندی کرد.
نبود سیستم مالی منسجم و مناسب در باشگاه مس رفسنجان در اتفاقات این باشگاه نقش مؤثری داشته به طوری که بخش اعظم مسائل مالی باشگاه از سوی مدیرعامل وقت انجام میشده و بخش مالی در بسیاری از موارد نقشی در پرداختها و همچنین قراردادها نداشته است.
طبق گفته مقامات دادگستری استان کرمان تاکنون در این پرونده 7 نفر متهم هستند. مجید زیندینی مدیرعامل و علی علیزاده قائممقام وقت باشگاه، سهیل مهدی مسئول پیشین کمیته مسابقات سازمان لیگ، خداداد افشاریان رئیس پیشین کمیته داوران، فریبرز محمودزاده مسئول وقت مسابقات لیگ دسته اول به همراه دو فرد رسانهای متهمان این پرونده به شمار میروند. از این بین افشاریان، مهدی و محمودزاده در بازداشت به سر میبرند و یک فرد رسانهای که سردبیر یک سایت است با قرار وثیقه آزاد است.
کربکندی: پرونده فساد در فوتبال به امسال
و یک دوره کوتاه منتهی نمیشود
کارشناس فوتبال کشورمان گفت: پرونده فساد در فوتبال به امسال و یک دوره کوتاه منتهی نمیشود و سالهاست ورزش ما با این پدیده شوم دست بهگریبان است اما امیدوارم حالا که موضوع پیگیری میشود با رسیدن به افراد دانهدرشت متوقف نشود!
رسول کربکندی شرایط این روزهای فوتبال کشورمان را تاسفبار و نگرانکننده خواند و اظهار داشت: آرزو داشتم قبل از مرگم شاهد این روز باشم. روزی که متولیان امر و نهادهای امنیتی و قضائی با ورود جدی به فوتبال، لایههای فاسد و افراد آلوده و سودجو را شناسایی کرده و این ورزش را از لوث وجود آنها پاک کنند. اینکه یک فرد، دلال یا مدیر فوتبالی به خود اجازه دهد اینگونه حق و ناحق یا مبالغی را برای تغییر نتیجه در این ورزش هزینه کند، حرکتی غیراخلاقی و به دور از شأن و منزلت انسانی است و حالا که موضوع باز شده است و نهادهای مربوطه نیز ورود کردهاند، امیدوارم تا انتها با قدرت ادامه دهند تا بخش بزرگی از نگرانی علاقهمندان و هواداران فوتبالی برطرف شود.
آبرو و اعتبار فوتبال به خطر افتاده است
وی ادامه داد: آنچه در روزهای گذشته شنیدیم و در رسانهها دیدیم، باعث آبروریزی و تاسف است اما نمیشود تا ابد این واقعیت را پنهان کرد که در فوتبال ایران فساد وجود دارد. ابعاد گسترده این فساد شاید تا قبل از آنکه به طور رسمی مطرح شود اینگونه به نظر نمیرسید اما هرچه جلوتر میرویم شاهد اتفاقاتی هستیم که نگرانیهای بیشتری را ایجاد میکند. فوتبال آبرو و اعتباری برای خود دارد که با این شرایط به خطر افتاده است و باید با اقدامات فوری و قاطع، آن را حفظ کرد.
کارشناس فوتبال کشورمان یادآور شد: فرد یا افرادی که تخلف میکنند، هیچ مدرک و سندی از خود باقی نمیگذارند که قابل ردیابی یا پیگیری باشد اما قسمت و تقدیر به گونهای رقم خورد که یک باشگاه موضوع را عیان کرد و حالا اسم بسیاری از افراد در این پرونده شنیده میشود. افرادی که از جایگاه و قدرت حرفهای خود استفاده نامطلوب کردند و باعث شدند آرامش فکری هواداران و فوتبالدوستان از بین برود. این افراد در هر سمت و جایگاهی که باشند باید از فوتبال کنار بروند و تاوان تخلفاتشان را هم بدهند.
دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد!
کربکندی اضافه کرد: تا امروز که این موارد رسمی اعلام نشده بود با هر سوت داور، کل نیمکت یک تیم به سمت زمین دویده و با انواع اعتراض به داور، جو بازی را به هم میریخت. حالا که شرایط فرق کرده و شک نکنید دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد! البته آنهائی که فوتبالی هستند میدانند این اتفاقات یکشَبه رخ نداده و سالهاست فوتبال ما با پدیده شوم فساد درگیر است. اگر خاطرتان باشد آن سالی که در صبا بودم و در وقتهای اضافه داور یک ضربه پنالتی به سود تیم حریف گرفت و در نهایت بازی با تساوی ۲ بر ۲ خاتمه یافت، گفتم فوتبال ما فاسد است اما چه شد؟ من را ۳ میلیون تومان جریمه کردند و از ۲ بازی محروم شدم. اگر آن زمان این موضوع پیگیری میشد شاید الان شاهد چنین وسعتی از فساد در فوتبال نبودیم. همان زمان حرفهایی مطرح بود اما کسی پیگیری نکرد و این شد که امروز میبینیم.
وی یادآور شد: برای برخورد با فساد یک عامل مهم وجود دارد؛ تا اراده قوی و عزم جدی نباشد اتفاقی رخ نمیدهد و نباید منتظر معجزه باشیم. چیزهایی که این روزها میشنویم باعث میشود آدم به اصطلاح شاخ در بیاورد. مگر میشود این همه پول برای فساد هزینه شود؟! با چه بهانهای و به چه دلیلی باید این اتفاق در ورزش رخ بدهد؟ در این پرونده نامهایی را شنیدیم که همه به آنها اعتماد داشتند اما الان چه باید گفت؟ این موضوع دیگر به راحتی که برخی فکر میکنند جمع و جور نمیشود و تا کمکداور ویدئویی(VAR) وارد فوتبال ما نشود و همه چیز تحت نظارت و کنترل نباشد، نمیتوان و نباید انتظار آرامش داشت.
کارشناس فوتبال کشورمان افزود: موضوع مهم دیگری که در این پرونده باید به آن دقت داشت، نام افراد و چهرهها است؛ اگر هر فردی تخلف کرده است باید تاوان بدهد و اگر بیگناهیاش ثابت شود باید با قدرت از او حمایت کرد تا بتواند با آرامش در جامعه زندگی کند. این روزها در فضای مجازی نامهایی مطرح است و باید بین افراد سالم و فاسد تفاوت قائل شد.
این برخوردها به یک بیانیه ختم نشود
کربکندی گفت: به عنوان یک مربی میگویم با این شرایط کار خیلی سخت خواهد شد. شما فرض کنید در یک بازی برای تیم شما یک پنالتی گرفته میشود اما بازیکن آن را به بیرون میزند؛ چه باید کرد؟ باید فکر کنیم او پول گرفته یا قول دادهاند سال بعد در فلان تیم توپ بزند؟ این موضوعات به فوتبال ضربه میزند و برای همین است که میگویم باید با همه افراد متخلف به شدت برخورد کرد تا آرامش بر فضای فوتبال حاکم شود. من به سهم خود از دادگستری کرمان و هر نهاد دیگری که موضوع را پیگیری میکند، تشکر میکنم اما انتظار داریم موضوع تا انتها پیگیری
شود.
پیشکسوت فوتبال کشورمان گفت: هرچند الان این مسئله نقل محافل است و همه جا از آن صحبت میکنند اما نگران هستم در ادامه به یک بیانیه ختم شود چرا که وقتی کار به دانهدرشتها میرسد ممکن است هر اتفاقی رخ بدهد! این افرادی که از آنها نام برده میشود بخشی از بدنه فساد در فوتبال هستند اما بدون شک مغزهای متفکر و دستهایی در پشت پرده آنها را مدیریت میکند و باید دید در ادامه این مسیر چگونه طی خواهد شد.