حضور آمریکا در منطقه بدون بازدارندگی در مقابل حملات مقاومت ایده خوبی نیست
در پی حمله گروههای مقاومت عراق به «برج ۲۲» پایگاه نظامی آمریکا در اردن که به کشته شدن سه تن از نظامیان آمریکایی و مجروحشدن بیش از ۴۰ تن و حملات متقابل آمریکا به نیروهای مقاومت در عراق و سوریه همراه شد، ژنرال «کنت مککنزی» چهاردهمین فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا (سنتکام) در یادداشتی در این باره نوشت: حمله اردن نتیجه واضح و قابل پیشبینی پاسخهای سست ما به بیش از ۱۵۰ حمله به نظامیان آمریکایی در سوریه و عراق از اکتبر گذشته بود.
مککنزی در این یادداشت که در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده، نوشت: واقعیت امر این است، ما به دلیل آنکه نیروهایمان قادر بودند به خوبی از خودشان دفاع کنند، به مدتی که بیش از حد طولانی شد، رسیدگی به تهدیدی رو به افزایش علیه نظامیانمان در منطقه را به تعویق انداختیم. به بیان دیگر، توانمندیهای نظامیان ما واشنگتن را قادر میساخت خطری را که با آن مواجهند به حداقل برساند و از انتخابهای سخت پرهیز کند.
حمله به برج ۲۲ این وضعیت را تغییر داده و باعث شد که با گسترش درگیری در منطقه غرب آسیا، درباره امنیت هزاران نظامی آمریکایی مستقر در اردن، سوریه و عراق هزاران سؤال مطرح شود.
ماه گذشته، آمریکا و عراق مذاکراتی را آغاز کردند که میتوانست منجر به خروج نظامیان آمریکایی شود. حتی طبق یک گزارش، برخی مقامات دولت بایدن به فکر خارج کردن نظامیان از سوریه نیز
افتادهاند.
مککنزی نوشت: اینگونه مذاکرات ضمن اینکه میتواند به منافع آمریکا در منطقه به طور جدی آسیب بزند، در تهران این امیدواری را ایجاد میکند که در رسیدن به هدف بلندمدت خود در زمینه خارج کردن آمریکا از منطقه از طریق نیروهای نیابتی خود در حال موفق شدن است. هیچ چیز نمیتواند برای نظامیان ما که همین حالا هم در معرض خطر هستند، بیفایدهتر از این یا خطرناکتر از این باشد.
فرمانده پیشین سنتکام در این یادداشت با مطرح کردن این دیدگاه که رئیسجمهور آمریکا، اکنون باید تصمیم مهمی بگیرد و آن «تعهدی راسخ نسبت به حفظ نظامیان آمریکایی در سوریه و همکاری با دولت عراق برای رسیدن به سطحی مورد توافق طرفین از حضور نظامیان در این کشور» است، نوشت: در مورد سوریه، در واشنگتن صحبت از اینکه حفظ ۹۰۰ نیروی نظامیمان در سوریه از سیاست خارجیمان پیشی گرفته، امر رایجی است. واقعیت بسیار پیچیدهتر است. آمریکا در سال ۲۰۱۴ با ائتلافی بینالمللی برای شکست داعش به همراه نیروهای دموکراتیک سوری که شرکایمان هستند، وارد سوریه شد.
تا اواسط ۲۰۱۹، ما به هدف برچیدن خلافت داعش به عنوان موجودیتی جغرافیایی رسیدیم اما بقایای داعش بر جای ماند.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مطلب مطرح شد: در عراق همسایه، ما ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو داریم که به نیروهای امنیتی عراق برای مقابله با داعش کمک میکنند. در زمینه این هدف در عراق، نسبت به سوریه جلوتر هستیم اما هنوز در عراق به ما نیاز است. فرض کردن این که حضور نظامیانمان در عراق با تداوم مذاکرات با دولت این کشور کاهش و به نوعی همکاری امنیتی معمولتر تقلیل مییابد، منطقی است و با این شرایط، به نظامیان کمتری نیاز خواهد بود اما خروج سریع، مانند کاری که در ۲۰۱۱ کردیم، اشتباه خواهد بود. همچنین باید به یاد داشته باشیم که جایگاهی در عراق، پیششرط حفظ نظامیانمان در سوریه است.