kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۲۰۳
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵
معاون علمی رئیس‌جمهور:

به فناوری جدید بارورسازی ابرها دست یافته‌ایم

 
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: در کشور فلرها و مواد اولیه بارورسازی ابرها با فناوری کاملا بومی و کیفیت بالا وجود دارد که بسیار بالاتر از محصولات خارجی است.
  روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، درباره ساخت فیلترهای کاهنده آلایندگی خودروها در شرکت‌های دانش‌بنیان به ایرنا گفت: آلایندگی هوا مسئله‌ای است که باید به آن در بلندمدت فکر کرد، اینکه وقتی هوا آلوده شود به آن فکر کنیم و راهکارهای موضعی بگیریم، هیچ اتفاقی نمی‌افتد باید برنامه‌ریزی‌های بلندمدت کنیم تا این اتفاق (کاهش آلودگی هوا) در سال‌های آینده رخ دهد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: شرکت‌هایی هستند که در زمینه کاهش آلایندگی هوا کارهای خوبی کرده‌اند و می‌توان از محصولات آنها استفاده کرد تا در بلندمدت میزان آلایندگی هوا توسط خودروها یا سایر آلاینده‌ها کاسته شود؛ این محصولات از فیلترهای قابل نصب بر روی خروجی کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها گرفته تا فیلتر کاهنده آلایندگی خودروها را شامل می‌شود. 
  امکان مهندسی اقلیم وجود دارد
وی ادامه داد: مسئله دیگر، بارش و فناوری‌های افزاینده بارندگی است؛ من قویا معتقدم در کشور ما شرکت‌هایی وجود دارند و من شخصا تعدادی از آنها را می‌شناسم که در بحث بارش کارهای خوبی کرده‌اند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان داشت: فناوری فعلی بارورسازی ابرها یک تکنولوژی قدیمی است که سال‌های سال استفاده می‌شده و شامل فناوری یونیزاسازیون جو (فناوری تبدیل مولکول‌های ماده تشکیل‌دهنده ابر به یون‌های مثبت و منفی برای بارورسازی) می‌شود و اخیرا در حال توسعه یافتن است و کشورهای دنیا در بحث مهندسی اقلیم در حال کار کردن هستند؛ بنابراین اینکه بعضا گفته می‌شود امکان مهندسی اقلیم وجود ندارد، یک اشتباه راهبردی است. قطعا چنین فناوری‌ای وجود دارد اما اینکه شدت و ضعف اثرگذاری آنچه میزان باشد، یک بحث دیگر است.
دهقانی فیروزآبادی تأکید کرد: معتقدم با یک برنامه سالانه ۵۰۰ میلیارد تومانی طبق محاسباتی که ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور داشته‌ایم، طی یک برنامه‌ریزی پنجساله امکان افزایش بارندگی تا حد بسیار خوب و معقولی با روش بارورسازی ابرها وجود دارد ما فرصت‌های بارشی خوبی داریم که می‌توان از آن استفاده کرد.
  وجود امکانات کاملا بومی
 برای بارورسازی ابرها
وی اظهار داشت: خوشبختانه در کشور فلرها و مواد اولیه بارورسازی ابرها با فناوری کاملا بومی و کیفیت بالا وجود دارد که بسیار بالاتر از محصولات خارجی است؛ فلرهای بارش‌زایی که در آزمایشگاه‌های کشورهای خارجی آزمون و تست و قابلیت‌های آنها تأیید شده است؛ همچنین امکانات و وسایل پروازی و ژانراتورهای ثابت در کشور را هم داریم.
به گفته معاون علمی رئیس‌جمهور، فقط یک عزم جدی نیاز است تا بحث بارور‌سازی ابرها در یک برنامه جدی پنج‌ساله اجرا شود، من تعهد می‌دهم طی پنج سال کمتر از سه هزار میلیارد تومان هزینه دارد ولی آثار و برکات آن بسیار بالاتر از این میزان هزینه‌کرد خواهد بود.