kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۱۵۶۵
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۴
ژنرال صهیونیست خطاب به نتانیاهو:

هرگز حریف حماس نخواهیم شد ادامه جنگ یعنی کشته و زخمی‌شدن هزاران سرباز

 
سرویس خارجی-
«اسحاق بریک»، ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی به‌هاآرتص گفته است، اسرائیل هرگز نمی‌تواند حماس را نابود کند و در صورت ادامه جنگ باید منتظر باشد هزاران نظامی دیگرش به دست حماس، کشته یا زخمی ‌شود. زمزمه‌ها درباره عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از غزه و تلاش‌های آمریکا برای نجات این رژیم نیز، رفته رفته زیاد می‌شود!
ماجرای «شکست اسرائیل» از همان چند هفته اول آغاز جنگ بر سر زبان‌ها افتاد و وقتی خبر عقب‌نشینی تیپ ویژه گولانی از این باریکه رسما تایید شد، برای بسیاری از جمله کارشناسان نظامی همین اسرائیل مسجل شد، حمله زمینی به غزه «بزرگ‌ترین اشتباه اسرائیل» بود. چند روزی که گذشت، خبر عقب‌نشینی 4 تیپ دیگر رژیم صهیونیستی از غزه منتشر و اعلام شد، تلفات سنگین به ویژه در میان نظامیان رده بالای اسرائیل و همین‌طور، نیاز به این نیروها برای چرخاندن اقتصاد فلج شده این رژیم، از جمله دلایل این عقب‌نشینی‌ها بوده است. 
«نتانیاهو» اما همچنان در تریبون‌های رسمی از «ادامه جنگ تا نابودی کامل حماس» می‌گفت تا به قول کارشناسان اسرائیلی کمی مرگ سیاسی خود را به عقب بیندازد! او می‌داند به محض توقف جنگ، رقبای سیاسی به سراغش خواهند آمد. روز سه‌شنبه گذشته اما ارتش رژیم صهیونیستی رسما از عقب‌نشینی کامل خود از شمال غزه خبر داد تا معلوم شود تحلیل آنهائی که روزهای آغازین جنگ می‌گفتند «حمله زمینی به غزه بزرگ‌ترین اشتباه اسرائیل خواهد بود» چقدر دقیق است. اسحاق بریک، یکی از ژنرال‌ها و کارشناسان اسرائیلی است که مخالف سیاست‌های جنگی نتانیاهو در غزه بود و مدام نسبت به «تلفات بالای اسرائیل» در این جنگ، هشدار می‌داد. حالا که زمزمه‌ها درباره عقب‌نشینی اسرائیل از غزه بالاگرفته و مقامات آمریکایی نیز حرف‌هایی می‌زنند که از آن «بوی تسلیم شدن» می‌آید، ژنرال بریک سراغ «هاآرتص» رفته تا در این باره موضع‌گیری کند.
هزاران کشته و زخمی روی دستمان خواهد ماند
این ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی گفته است: «ما هرگز نخواهیم توانست حماس را نابود کنیم. هر روز که می‌گذرد تحقق این هدف بیش از پیش ناممکن می‌شود... اگر به درگیری‌ها در خان یونس و اردوگاه‌های مرکزی ادامه دهیم صدها کشته و هزاران زخمی در میان نظامیان اسرائیلی برجای خواهد ماند.» ساعاتی بعد و همین دیروز بی‌بی‌سی این گزارش را منتشر کرد: «گردان‌های قسام اعلام کرد رزمندگان ما صبح امروز موفق شدند یک‌تانک مرکاوا و یک بولدوزر D9 اسرائیل را به‌وسیله راکت ضدزره یاسین 105 منهدم کنند.» و بلافاصله «نیویورک تایمز» گزارش «بی‌بی‌سی» فارسی را این‌گونه تکمیل کرد که، تونل‌های حماس، آن چیزی نبودند که صهیونیست‌ها در برآورده‌های خود می‌گفتند: «ارتش اسرائیل از اندازه، عمق و کیفیت شبکه تونل‌های جنبش حماس در نوار غزه غافلگیر شده است.... یکی از این تونل‌ها به اندازه‌ای عریض بود که یک رهبر ارشد حماس می‌توانست در داخل آن رانندگی کند. تونل دیگری که زیر خانه یکی از رهبران ارشد این گروه بود به اندازه حدود ۳ زمین فوتبال مساحت داشت. 
ارتش اشغالگر همچنین از پیدا کردن یک پلکان مارپیچ منتهی به تونلی به عمق تقریبی ۷ طبقه خبر داده است.» تاثیر این تونل‌ها در شکست صهیونیست‌ها را رد نمی‌کنیم، اما فضای گزارش نیویورک تایمز به نوعی تلاش دارد تا شکست به اصطلاح «چهارمین ارتش بزرگ جهان» را توجیه کند! همین موضع را یک روزنامه صهیونیستی هم گرفته است. «هاآرتص» نوشته است، ما اشتباه می‌کردیم... طول تونل‌های حفر شده در غزه فراتر از تمام ارزیابی‌های صورت گرفته است و احتمالا طول مجموع آن از ۷۰۰ کیلومتر هم بیشتر است!
واکنش آمریکا به شکست اسرائیل
واکنش آمریکا به این تحولات نیز قابل تامل است. همه می‌دانیم آمریکا یکی از عوامل اصلی ادامه این جنگ است و وتو‌های این کشور برای آتش‌بس را هم فراموش نکرده‌ایم. اما واکنش این کشور به خبر فرار اسرائیل از شمال غزه جالب توجه است. آن طور که رادیو فردا-ارگان سازمان سیا- نوشته آمریکا «از تصمیم ارتش اسرائیل برای کاهش شدت جنگ در شمال غزه» (بخوانید عقب‌نشینی و فرار از شمال غزه) استقبال کرده است. 
«جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه گفته است که این تغییرات راه را برای افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و همچنین بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به خانه‌هایشان در این منطقه باز می‌کند.»(!) باید از آقای کربی پرسید، این عقب‌نشینی مثلا 2 ماه پیش نمی‌توانست ارسال کمک‌های بشر دوستانه به غزه را باز کند؟! کربی از «آغاز مذاکرات بین طرفین برای تبادل اسرا» هم خبر داد و گفت، وضعیت در جنوب غزه هم آرام‌تر شده است.
نتانیاهو: جنگ شاید طولانی شود!
در این بین و در حالی که هر روز خبرهای بیشتری از افزایش تلفات و خسارات صهیونیست‌ها در غزه همین‌طور افزایش فشارهای بین‌المللی علیه این رژیم به خاطر کشتار غیرنظامیان فلسطینی منتشر می‌شود، نتانیاهو همچنان در حال کوک کردن ساز خود است. او این بار گفته «جنگ غزه ممکن است تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد....» این موضع‌گیری می‌تواند دو معنی داشته باشد. اول این که، نتانیاهو همچنان در تلاش است عمر سیاسی‌اش را افزایش دهد چرا که ادامه جنگ را به مثابه عقب افتادن زمان محاکمه خود می‌داند. پیام دیگری که می‌توان از این جمله گرفت، اعتراف او به قدرت حماس و تایید اظهارات ژنرال «اسحاق بریک» است که در بالا به آن اشاره کردیم. حالا یک لحظه به این فکر کنید که صهیونیست‌ها پیش از شروع حمله زمینی به غزه گفته بودند، چند روزه کار را تمام خواهند کرد! 
چه خبر از اُسرای صهیونیست؟
آزادی یکطرفه اُسرای صهیونیست، یکی از اهداف اصلی و اعلامی صهیونیست‌ها از حمله زمینی به غزه بوده است. بخشی از چند صد اسیر صهیونیست که تبادل شد! همین تبادل برای اینکه بگوییم صهیونیست‌ها در این جنگ شکست خورده‌اند کافی است. شمار زیادی از این اُسرا هم در حملات هوائی صهیونیست‌ها به هلاکت رسیدند. حالا خبر رسیده که 2 اسیر دیگر این رژیم کشته شده‌اند. خبرگزاری مهر در این باره نوشته «منابع اسرائیلی از کشته شدن دو اسیر دیگر صهیونیست در بند گروه‌های مقاومت در غزه خبر می‌دهند. 
به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل منابع امنیتی مرگ ایتای سابیرسکی و یوصی شعرابی دو اسیر صهیونیست در بند گروه‌های مقاومت در غزه را به خانواده‌های آنها اعلام کرده‌اند. صهیونیست‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی طی 106 روز گذشته، بارها نتانیاهو را برای آزادی این اُسرا تحت فشار قرار داده و خواسته بودند، با تن دادن به خواسته فلسطینی‌ها و طرح تبادل اُسرا، مانع از کشته شدن آنها شوند. موضوع اُسرای صهیونیست، یکی از اهرم‌های اصلی فشار به دولت نتانیاهو بوده است.
آخرین خبرها
* «فارس پلاس» تصاویر حیرت‌انگیزی از راهپیمایی مردم نروژ در شهر «اسلو» منتشر کرده است که در دمای منهای 28 درجه به خیابان‌ها آمده و علیه جنایات اسرائیل در غزه شعار می‌دهند. در انگلیس نیز مردم با برپایی تظاهرات خیابانی خواستار اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از کشورشان شدند.
* خبرگزاری مهر عصر دیروز از آغاز مجدد درگیری‌های شدید در شهر خان یونس بین جوانان مسلح فلسطینی و نظامیان صهیونیست خبر داد. خان یونس در جنوب غزه است 
و چند روزی بود که درگیری‌ها در آن فروکش کرده بود.