kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۳۰۳
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۵
دادستان تهران:

فراجا و دستگاه‌های امنیتی شبکه‌های سوءاستفاده از کودکان کار را شناسایی و معرفی کنند

 
دادستان تهران گفت: فراجا و دستگاه‌های امنیتی باید اعضای شبکه‌های سازماندهی شده در حوزه سوءاستفاده از کودکان کار را شناسایی و به مرجع قضائی ویژه رسیدگی به کودک‌آزاری معرفی کنند.
 به گزارش خبرگزاری میزان، جلسه ساماندهی کودکان کار و زباله‌گرد در شهر تهران با حضور علی صالحی، دادستان تهران و جمعی از مسئولان دستگاه‌های نظارتی، اجرائی و انتظامی در سالن جلسات دادستانی تهران برگزار شد.
دادستان تهران در این جلسه با تأکید بر لزوم اجرای دقیق سیاست‌های دستگاه قضائی در زمینه صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم، بیان داشت: یکی از معضلات مهم شهر تهران، بحث آسیب‌های مربوط به کودکان کار است که متاسفانه امروز شاهد حضور گسترده این کودکان کم‌سن و سال، در وضعیتی نامناسب، در سطح میادین و خیابان‌های پایتخت، برای انجام مشاغل کاذب هستیم.
صالحی اظهار داشت: اگرچه در این راستا تاکنون اقدامات زیادی صورت گرفته، اما خروجی آن مؤثر نبوده است. از این رو ضرورت دارد دستگاه‌های متولی، با هم‌افزایی و عزم جدی نسبت به ساماندهی کودکان کار اقدام کنند. وی ضمن تأکید بر ماده ۲۷ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مبنی بر پیش‌بینی مجازات انفصال از خدمات دولتی و عمومی از سوی قانون‌گذار برای مسئولان یا کارکنان نهاد‌های حکومتی و یا دستگاه‌های اجرائی مستنکف از انجام وظایف مقرر در این قانون، تصریح کرد: برای رسیدگی به جرایم و تخلفات موضوع این ماده، شعبه ویژه‌ای در دادسرای کارکنان دولت تشکیل می‌شود.
دادستان تهران ادامه داد: باند‌های سازمان‌یافته در راستای کسب منفعت، از کودکان کار سوءاستفاده می‌کنند که این امر باعث شده بسیاری از این کودکان با مشکلات اجتماعی مواجه شوند لذا فراجا و دستگاه‌های امنیتی باید اعضای شبکه‌های سازماندهی شده در حوزه سوءاستفاده از کودکان کار را شناسایی و برای تشکیل پرونده به مرجع قضائی ویژه رسیدگی به کودک‌آزاری معرفی کنند.
صالحی گفت: سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی حمایت از کودکان و نوجوانان در معرض خطر، می‌بایست با همکاری سایر دستگاه‌های متولی نسبت به شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری و توانمندسازی کودکان کار اقدام کرده و در صورت شناسایی خانواده‌های این افراد، ضرورت دارد فراجا با همکاری بهزیستی، در راستای بازگشت آنان به آغوش گرم خانواده، با تمهیدات لازم اقدام کند.
وی افزود: فراجا با همکاری بهزیستی و سایر دستگاه‌ها به منظور اجرای طرح جمع‌آوری کودکان کار و زباله‌گرد، در ۱۰ نقطه شهر تهران، مناطق مورد نظر دارای اولویت را انتخاب و نسبت به این امر اقدام کند، ضمن اینکه شهرداری تهران نیز فضای استاندارد و مناسب برای غربالگری کودکان کار را در اختیار بهزیستی تهران قرار داده تا این افراد بعد از غربالگری، به مراکز نگهداری هدایت شوند.
دادستان تهران با اشاره به موضوع جمع‌آوری کودکان کار و زباله‌گرد به عنوان یکی از راهکار‌های مهم در زمینه جلوگیری از بروز مشکلات اجتماعی برای آنان، موفقیت این طرح را در گروی فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب از سوی متولیان امر دانست و تاکید کرد: با توجه به وضعیت موجود، لازم است سازمان بهزیستی و شهرداری تهران، خودرو‌های مورد نیاز برای جمع‌آوری این کودکان را به تعداد کافی فراهم کرده تا در کمترین زمان ممکن، این معضل برطرف شود.
  وزارت بهداشت مکلف به پذیرش
 و درمان کودکان کار و زباله‌گرد است
صالحی با تأکید بر لزوم تمهید پوشش بیمه‌ای مناسب برای این کودکان اعم از ایرانی یا غیرایرانی، اظهار داشت: وزارت بهداشت مکلف است نسبت به پذیرش و درمان کودکان کار و زباله‌گرد آسیب‌دیده در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی اقدام کرده و موارد مشکوک به آزار و اذیت را نیز به سازمان بهزیستی و دادستانی تهران گزارش کند. 
وی ادامه داد: اداره کل پزشکی قانونی تهران موظف است نسبت به انجام آزمایش و معاینات پزشکی کودکان کار و زباله‌گرد معرفی شده از سوی بهزیستی، اقدام کرده و همچنین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌بایست با افراد معرفی شده از سوی بهزیستی جهت دریافت بسته‌های حمایتی و ارائه آموزش مهارتی از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای، همکاری لازم را انجام دهد.
دادستان تهران تأکید کرد: دستگاه‌های حمایتی مکلفند نسبت به ارائه کمک‌های مالی و تحت پوشش قرار دادن خانواده‌های دارای کودکان کار و زباله‌گرد، اقدام کند که در این راستا لازم است از ظرفیت خیرین نیز استفاده شود.
صالحی خاطرنشان کرد: به منظور ارزیابی عملکرد و ارائه گزارش و اقدامات دستگاه‌های متولی در حوزه کودکان کار، لازم است جلسات کارگروه‌های فرعی، به طور منظم، هفته‌ای یک‌بار و جلسه کارگروه اصلی نیز به صورت ماهانه برگزار شود.