پسماندهای هسته ای و فاجعه بزرگ زیست محیطی در یمن
رد پاي فعاليت هستهاي عربستان اينبار در سواحل يمن پيدا شده و مقامات
يمني نسبت به دفن پسماندهاي هستهاي عربستان سعودي هشدار دادهاند.
طي چند سال گذشته گزارشهايي از قصد عربستان براي فعاليتهاي هستهاي منتشر شده بود و اكنون سرنخ موضوع هستهاي عربستان در سواحل درياي سرخ در يمن پيدا شده است. در همين ارتباط نيز، وزارت شیلات دولت نجات ملی یمن از شناسایی و کشف تشعشعات پسماند هستهای دفنشده در سواحل غربی این کشور در امتداد دریای سرخ و خلیج عدن خبر داده و افزوده است كه اين پسماندها به تلف شدن ماهیها و موجودات آبزی انجامیده است. دولت نجات ملی یمن ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی را مسئول این فاجعه زیستمحیطی کرده و ائتلاف عربی را متهم به تبدیل یمن به مرکز انباشت پسماند خطرناک سمی هستهای کرد.
جنبش انصارالله در واکنش به خطر نشت این مواد سمیزا، نسبت به هرگونه توافق دفن پسماند هستهای میان دولت مستقر در عدن (مورد حمایت ائتلاف عربی) در خاک یمن هشدار داد. وزارت شیلات دولت نجات ملی تصریح کرد که یمن با ادامه ریاض در دفن پسماند هستهای در مناطق صحرایی و دریایی این کشور بایستی منتظر وقوع یک فاجعه بزرگ انسانی و زیستمحیطی باشد.
صنعا با محکوم کردن این اقدام غیرانسانی در خاک یمن گزارش داد که هزاران تن از گونههای مختلف آبزی، ماهیها و جانوری در سواحل عدن، ابین، المهره و حضرموت نابود شدهاند. گفتنی است چهارشنبه هفته گذشته، شورای وزیران به ریاست ولیعهد عربستان هیئت نظارت برنامه هستهای این کشور را مکلف به رایزنی با دولت تحت حمایت خود در عدن درباره امضای یادداشت تفاهم مدیریت ایمنی مواد هستهای کرد. زمستان سال گذشته نيز، «عبدالعزیز بنسلمان»، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده بود که کشورش بهدنبال تولید سوخت هستهای برای مصارف داخلی و صادرات است. او در سخنرانی خود در کنفرانس بینالمللی معدن در ریاض تاکید کرده بود که عربستان سعودی برنامه انرژی هستهای را برای استفاده صلحآمیز و کاهش انتشار کربن راهاندازی کرده و درصدد دستیابی به رهبری بازار منطقهای انرژی پاک است.