کد خبر: ۲۴۳۲۰۰
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۲
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

تأمین نهاده‌های دامی بدون مشکل انجام می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردکنندگان برنامه واردات تا پایان سال را اعلام کرده‌اند که با این‌ وجود مشکلی در تأمین نهاده‌های دامی نداریم.

محمد قربانی گفت: وزارت جهاد کشاورزی بعد از آزادسازی قیمت در راستای حمایت از واحدهای تولیدی تأمین نقدینگی واحدها و جمع‌آوری مازاد تولید را در دستور کار قرار داده است.
به گفته او، وزارت جهاد در راستای تأمین نقدینگی دو خط اعتباری در نظر گرفته است که خط اعتباری نخست برای واردکنندگان و واحدهای بزرگ‌ مقیاس حوزه دام و طیور و خط اعتباری دوم در اختیار دامداران روستایی و عشایری، مرغداران گوشتی، تخم‌گذار و گاوداری‌های صنعتی شیری قرار می‌گیرد تا نگرانی از حیث تأمین نهاده نداشته باشند.
قربانی می‌گوید: تأمین نهاده به میزان کافی انجام شده و واردکنندگان همواره در حال تأمین نهاده هستند، ذخایر خوبی در کشور داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سقف تسهیلات واحدهای خرد و خط اعتباری دوم ۲۰۰ میلیون تومان است که واحدهای کوچک و خرد روستایی و عشایری به‌صورت یارانه و با نرخ کمتر از ۱۸ درصد دریافت می‌کنند.
البته شایان‌ذکر است که طبق گفته مرغداران، اعتباری که برای کمک سرمایه در گردش مرغداران در نظر گرفته شده تنها کفاف
دو هزار قطعه را می‌دهد.
آخرین وضعیت موجودی نهاده‌های دامی
کسری لشکری، بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به آخرین وضعیت تأمین نهاده‌های دامی در کشور گفت: در حال حاضر در زمینه تأمین ذرت مشکلی وجود ندارد و ذرتی که در بنادر و گمرکات تخلیه شده بیش از یک میلیون و ٣٠٠ هزار تن است ضمن اینکه در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام نیز باید مقداری ذرت وجود داشته باشد.
وی هشدار داد: وضعیت موجودی جو مناسب نیست. در حال حاضر کل موجودی جو در سراسر کشور زیر ١٠٠ هزار تن است. تنها خوش‌شانسی ما آغاز برداشت جو در کشور است اما هنوز تخمینی از میزان برداشت نداریم باتوجه ‌به خشکسالی که در کشور اتفاق افتاده است.
بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور درباره وضعیت کنجاله سویا نیز با بیان اینکه در این زمینه تاکید بر واردات دانه است، افزود: با توجه ‌به جنگ روسیه و اوکراین میزان واردات دانه از این کشور کاهش یافته بنابراین باید از کشورهای آمریکای لاتین از جمله برزیل و آرژانتین واردات داشته باشیم. لشکری به لزوم ایجاد تنوع در منابع تأمین پروتئین دام و طیور اشاره کرد و یادآور شد: می‌توانیم از کنجاله کلزا، آفتابگردان و تخم پنبه نیز در این حوزه استفاده کنیم تا با کمبود مواجه نشویم.