kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۹۵۶
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷

مشارکت 60 درصدی در انتخابات برون‌مرزی لبنان

 
 
وزیر خارجه لبنان در کنفرانسی مطبوعاتی آمار مربوط به مشارکت لبنانی‌های مقیم خارج در مرحله اول انتخابات این کشور را اعلام کرد؛ حدوداً 60 درصدی لبنانی‌ها در مرحله اول انتخابات شرکت کرده‌اند.
«عبدالله بو حبیب» وزیر خارجه لبنان می‌گوید، نسبت مشارکت لبنانی‌های مقیم خارج در مرحله اول انتخابات حدود 60 است. وی ضمن اعلام اینکه «بیشترین مشارکت مربوط به سوریه بوده است»؛ آمار مشارکت لبنانی‌ها در کشورهای مختلف را به این شرح اعلام کرد: سوریه ۸۴ درصد، ایران ۷۴ درصد، قطر ۶۶ درصد، کویت و اردن ۶۰ درصد، بحرین ۶۶ درصد، سعودی ۴۰ درصد، عمان ۶۶ درصد، بغداد ۴۸ درصد. بوحبیب ادامه داد، تعداد کل رأی‌دهندگان در این دور انتخابات ۱۸۲۲۵ نفر بوده و نقش وزارت خارجه لبنان با ورود صندوق‌های رأی به فرودگاه بیروت تمام می‌شود و مسئولیت آن بعد از این مرحله بر عهده وزارت کشور است.
انتظار می‌رود مرحله دوم این فرایند (در کشورهای غربی) در تاریخ هشتم ماه می‌(امروز) آغاز شود. قرار است مرحله سوم و اصلی انتخابات پارلمانی لبنان نیز در تاریخ پانزدهم ماه می‌یعنی هشت روز(25 اردیبهشت) دیگر آغاز شود.
حزب‌الله: به دشمنان مقاومت فرصت ندهید
«علی دعموش»، معاون رئیس‌شورای اجرایی حزب‌الله لبنان اما طی سخنانی با اشاره به این انتخابات مهم گفت: حزب‌الله بر اساس یک طرح ملی نجات‌بخش برای برون رفت از بحران‌های مالی وارد انتخابات پارلمانی می‌شود. وی خواستار حضور گسترده در انتخابات و سستی نکردن در این باره شد تا فرصت پیشروی برای دشمنان مقاومت در انتخابات لبنان فراهم نشود. دعموش تاکید کرد: «ما می‌خواهیم در پارلمان جدید یک طرف و قدرت دارای وزن باشیم تا بتوانیم با دستیابی به تفاهم با دیگر طرف‌ها و همکاری ملی موفق به اجرای طرح مذکور شویم؛ زیرا این طرح مانع از تصمیم‌گیری یا اجرای برنامه‌های خارجی می‌شود که در راستای منافع کشور نیستند.»
به گزارش ایسنا، وی همچنین گفت: «ما ۱۵ مه (موعد برگزاری انتخابات) با یک چالش بزرگ و نبرد سیاسی واقعی مواجه خواهیم شد و اگر با قدرت به طرح مقاومت و هم‌پیمانان آن رأی ندهیم و در این باره سستی کرده ومردد شویم و همچنین در مشارکت ما در سطح چالش مذکور نباشد، فرصت را به دشمنان مقاومت و عوامل و ابزارهای آمریکا در داخل کشور می‌دهیم تا برنامه‌هایشان را تحمیل کرده و کشور را به فتنه بکشانند.»
ما نصرالله لازم داریم!
این روزها ویدیویی نیز در فضای مجازی دست-به-دست می‌شود که یک خانم سنی اهل طرابلسِ لبنان خطاب به نامزدهایی که شعار انتخاباتی شان خلع سلاح مقاومت است می‌گوید: «شما زباله را نمی‌توانید از خیابان جمع کنید، آن وقت می‌خواهید سلاح حزب‌الله را جمع کنید که قدرت‌های منطقه نتوانسته‌اند جمع کنند؟ ما حسن نصرالله سنی در طرابلس لازم داریم.»
گفتنی است، اعتراضات و شورش‌های اجتماعی و سیاسیِ سال‌های اخیر لبنان که در اعتراض به فساد سیستماتیک در این کشور و اوج گیری بحران اقتصادی در آن انجام شده، عملا موجب شده تا لبنان از سال ۲۰۱۹، در وضعیت فلجِ سیاسی قرار گیرد. از آن زمان تاکنون، وضعیت در لبنان به دلیل مجموعه‌ای از مسائل دیگر نظیر بحران پاندمی کرونا، فروپاشی ارزش پول ملی لبنان، و وقوع انفجار ویران‌کننده در بندر بیروت که در تاریخ ۴ آگوست سال ۲۰۲۰ (14 مرداد 1399) اتفاق افتاد، روز به روز بدتر شده است.
بسیاری از مردم لبنان به دنبال سیاستمدارانی هستند که آنها را از وضعیت نامناسب کنونی کشورشان خارج کنند. آنها می‌گویند که مردم لبنان در سال‌های اخیر به‌اندازه کافی مجازات و تحقیر شده‌اند و دیگر واقعا بس است. در این میان، برخی از لبنانی‌ها معتقدند که بعضی سیاستمداران و گروه‌های سیاسی لبنانی، صرفا به دنبال بقایِ چهارچوب‌ها و ساختار‌های حامی خود هستند و سعی دارند مزایا و امتیازاتی را که نصیبشان می‌شود (در قالب ساختار سیاسی و اقتصادی لبنان) به هر نحو ممکن حفظ کنند. مسئله‌ای که خود در ایجاد وضعیت کنونی لبنان نقش قابل توجهی بازی کرده و در عین حال می‌تواند به مانعی جدی جهت اصلاح این وضعیت بحرانی نیز تبدیل شود. برخی از نخبگان لبنانی تاکید دارند که نوعِ نگرش نخبگان سیاسی این کشور در امر حکمروایی باید تغییر کند و آنها باید لبنان را به اولویت اصلی خود در قالب مسائل مختلف تبدیل کنند.