kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۳۶۴۰
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۵

استمرار موفقیت‌های راهبردی سپاه قدس با فرماندهی سردار قاآنی

نگاهی گذرا به تحولات منطقه به‌ویژه در عراق، یمن، لبنان و سوریه و دستاوردهای چشمگیر جریان مقاومت اسلامی نیز موید کارنامه موفق فرمانده سپاه قدس در دو سال گذشته است، فرمانده‌ای عملیاتی- اطلاعاتی که بیش از یک دهه همراه با سپهبد سلیمانی در جبهه مقاومت حضور داشته است.

رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی روز شنبه یازدهم دی‌ماه در آستانه دومین سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در دیدار خانواده و ستاد سالگرد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ضمن بیاناتی درباره ویژگی‌های شخصیتی این شهید والامقام و همچنین نمایه‌های مکتب سلیمانی، فعالیت‌های خانواده، همرزمان و دوستان شهید سلیمانی و به‌ویژه سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در دنبال کردن و به پیش بردن خط مبارک مقاومت، تحسین کرده و فرمودند: «آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار می‌کند، حرکت می‌کند».
بیان این عبارت از سوی رهبر انقلاب را می‌توان به‌عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی سردار اسماعیل قاآنی در دوران دوساله پس از شهادت
حاج قاسم دانست.
نگاهی گذرا به تحولات منطقه به‌ویژه در عراق، یمن، لبنان و سوریه و دستاوردهای چشمگیر جریان مقاومت اسلامی نیز موید کارنامه موفق فرمانده سپاه قدس در دو سال گذشته است. فرمانده‌ای عملیاتی- اطلاعاتی که بیش از یک دهه همراه با سپهبد سلیمانی در جبهه مقاومت حضور داشته است.
به گزارش جهان نیوز سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت بسیار مهم بود؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به‌عنوان یکی از جدی‌ترین عوامل زمینه‌ساز اخراج آمریکا از منطقه در نظر گرفته شده است. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می‌دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر‌سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغییر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می‌توان به‌عنوان یک عقب‌نشینی مهم یاد کرد که می‌تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
در یمن پیروزی‌های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزی‌ها به فتح سرزمین‌های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی‌ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص‌تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملاً خود را نشان می‌دهد.
در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم‌پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی‌تر و مستحکم‌تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی‌تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهم‌ترین نشانه آن هست.
در لبنان، حزب‌الله طی این دو سال فتنه‌های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت‌سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب‌الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفح تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم‌نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
در افغانستان نیز به‌صورت خلاصه می‌توان گفت که علاوه بر نقش زمینه‌ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می‌شود که طراحی‌های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می‌توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده‌ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می‌تواند باشد.