تاثیر ۵۰ درصدی پلاسمادرمانی در درمان بیماران بستری کرونایی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) با اشاره به اختصاص یکسوم از ظرفیت تختهای این بیمارستان به بیماران کرونا، گفت: پلاسمادرمانی حداقل ۵۰ درصد در درمان بیماران کرونایی موثر بوده است.
حسین خطیبی در گفتوگو با تسنیم، با بیان اینکه پلاسمادرمانی یکی از عوامل موثر بر بهبود حال مبتلایان کروناست، اظهار داشت: پلاسمادرمانی حداقل 50 درصد در درمان بیماران کرونایی موثر بوده است؛ البته این روش در همه مراحل بیماری استفاده نمیشود بلکه در بیماران مبتلا به کرونا که بدحال و بستری هستند یکی از الگوهای درمانی پلاسمادرمانی است.
خطیبی در پاسخ به این سؤال که آیا پلاسمادرمانی از دارودرمانی در بیماران مبتلا به کرونا موثرتر است یا خیر، گفت: هنوز دارویی برای کرونا نداریم که صددرصد موثر باشد و همه این روشها و داروها کمکی هستند اما پلاسمادرمانی موثرتر از بقیه درمانهاست. با تماسهایی که با افراد بهبودیافته گرفته میشود استقبال خوبی از اهدای پلاسما میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا داروهای موجود در پروتکل به میزان کافی در بیمارستان توزیع میشوند، بیان کرد: وزارت بهداشت این داروها را توزیع میکند البته این تعداد در حد نیاز همه بیماران نیست، مقادیری از داروها نیز تهیه شدهاند و تمام تلاشها انجام میشود تا با مشکل جدی مواجه نشویم. روشهایی مانند پلاسمادرمانی نیز در کنار این داروها استفاده میشود تا روند بهبودی بیماران تسهیل شود.
خطیبی با بیان اینکه یکسوم تختهای بیمارستان بقیهالله را به کرونا اختصاص دادهایم، خاطرنشان کرد: اگر شیوع بیماری کرونا بهطور جدی افزایش یابد تلاش میشود که تختهای بیشتری به این بیماران اختصاص داده شود. ما در دو محور یعنی مجموعه نظامی و کشوری همکاری میکنیم و بر حسب تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا خدمات خود را ارائه میدهیم.