kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۱۰۵۷
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۸

احتمال پیدایش یک قاره جدید (اقیانوس هند)

زمین شناسان فرانسوی و استرالیایی ترکیب سنگ‌ها در جنوب اقیانوس هند را مورد مطالعه قرار‌دادند و دریافتند که تولد قاره جدید در آنجا آغاز شده است.

به گزارش اسپوتنیک، پوسته قاره‌ای در مرزهای قاره‌ها و اقیانوس‌ها رشد می‌کند، در مناطق به اصطلاح «فرورانش» جایی که صفحات« لیتوسفر» اقیانوسی زیر این قاره فرو می‌روند و به گوشته کره زمین می‌روند،
در نتیجه اختلاط و تجدید ساختار با مواد پایه صفحات قاره ای، ماگما گرانیتی شکل می‌گیرد. با بالا آمدن، لایه بالایی و به اصطلاح گرانیت قاره‌ها را تشکیل می‌دهد.
این لایه بیرونی، از دیدگاه زمین‌شناسی، اقیانوس و قاره‌ها را متمایز می‌کند، زیرا پوسته اقیانوسی عمدتا از «بازالت‌ها» تشکیل شده است که در نتیجه ذوب ماده گوشته شکل می‌گیرد.
دانشمندان تحقیقاتی را در مورد جزایر کرگولن انجام داده‌اند که در اقیانوس هند در نزدیکی قطب جنوب واقع شده است. آنها نشان می‌دهند که ماگما گرانیت (پوسته قاره ای) نه‌تنها در مناطق فرورانش بلکه در مرکز اقیانوس نیز می‌تواند تشکیل شود که احتمالاً این منشأ قاره‌ها است.
نویسندگان این فرضیه را مطرح کرده‌اند كه توده سنگی جزیره كرگولن در واقع «جنین قاره» است كه طی میلیون‌ها سال به یك قاره تمام عیار تبدیل می‌شود. برای نتیجه گیری نهایی، لازم است که به طور مفصل در مورد ترکیب شیمیایی «سینین‌ها» تحقیق شده و تاریخچه تکامل آن باز‌سازی شود.
نتایج این تحقیق در ژورنال Terra Nova منتشر شده است.