kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۶۳۹
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳

حماس چگونه 2 سال تمام مراکز اطلاعاتی اسرائیلی را سرکار گذاشت؟

شاخه نظامی جنبش حماس با کشف جاسوس رژیم صهیونیستی بین سال‌های 2016 تا 2018 و ارائه اطلاعات غلط به این رژیم، توانایی اطلاعاتی صهیونیست‌ها را تحقیر کرده و به آنها «رودست» بزرگی زد.



«رو دست زدن اطلاعاتی بزرگ مقاومت فلسطین به صهیونیست‌ها» تیتر خبرگزاری‌های معتبر منطقه شده است. جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین تاکنون در میدان‌های نبرد، شکست‌های زیادی را بر ارتش اسرائیل تحمیل کرده‌اند. به عنوان مثال، طی یک سال گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی چند نوبت به نوار غزه حمله کرده، اما هر بار پس از 48 ساعت، مجبور به توقف حملات و پناه بردن به آتش بس شده است.
 البته، پیروزی‌های مقاومت فلسطین، تنها در عرصه نظامی نبوده و در عرصه اطلاعاتی نیز مقاومت، بارها صهیونیست‌ها را تحقیر کرده است. یک نمونه از این عملیات، موسوم به «عملیات سراب» است، عملیاتی که از سال 2016 تا 2018 در نوار غزه در جریان بوده است.
«گردان‌های عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، سه‌شنبه از عملیات ضدجاسوسی خود علیه سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در نوار غزه پرده برداشت. این گروه طی برنامه‌ای تلویزیونی به نام «سراب»، که از شبکه «المیادین» لبنان پخش شد، اعلام کرد که نیروی امنیتی مقاومت فلسطین بعد از رصد اطلاعاتی، متوجه شد که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در سال 2016به دنبال جذب یکی از شهروندان فلسطینی در غزه است تا به نفع صهیونیست‌ها و علیه حماس جاسوسی کند.
سرویس امنیتی حماس بعد از پی بردن به این امر، وارد میدان شده و قضیه را نادیده می‌گیرد و از یکی از نیروهای اطلاعاتی خود برای همکاری با فرد مورد نظر صهیونیست‌ها کمک می‌گیرد و او موفق می‌شود به این فرد نزدیک شود. سپس او را برای همکاری با سرویس جاسوسی صهیونیست‌ها تشویق کرده و قول می‌دهد این مسئله بین آنها مخفی بماند. همزمان با این کار، یک کادر اطلاعاتی برای تعامل با این عملیات جاسوسی ایجاد شده است و دستگاه‌های شنود، رصد و دوربین‌ها نیز در مکان‌های مورد نظر نصب شده‌اند. به گزارش فارس، در مکالمه‌ای که بین افسر جاسوسی اسرائیلی با طرف فلسطینی صورت گرفته، افسر از او می‌خواهد نهایت همکاری را کرده و طوری رفتار کند که کسی به او شک نکند و رفتار عادی از خود نشان دهد.
اهداف دشمن از این عملیات جاسوسی، نابودی توانایی موشکی مقاومت، شناسایی مواضع راکت‌انداز‌های مقاومت و هدف قرار‌دادن آنها موقع تشدید تنش و در نهایت وارد کردن شوک به سیستم موشکی و امنیتی مقاومت بوده است. در مقابل، اهداف حماس از عملیات ضد جاسوسی علیه رژیم صهیونیستی، خنثی‌‌‌سازی طرح دشمن از طریق نقشه کامل برای فریب دشمن، کشاندن دشمن و کشف ابزارآلات و اهداف او، غافل‌گیر کردن دشمن در هر مرحله‌ای از تشدید درگیری‌ها با هدف ناکام گذاشتن نقشه‌های دشمن و تحقیر توانمندی‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بوده است.
طبق این گزارش، بعد از ترسیم چارچوب عملیات توسط حماس، طرف فلسطینی بنا به درخواست افسر اسرائیلی، اقدام به جمع‌آوری تصاویری از موشک‌ها و راکت‌های جنبش حماس به همراه محل استقرار آنها می‌کند و آنها را به طرف مقابل می‌فرستد؛ این کار بعد از آموزش‌های لازم افسر مذکور به طرف فلسطینی، صورت می‌گیرد.
بر اساس فیلم مستند سرایا القدس، «جاسوس دو طرفه» در مدت دو سال (از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸) اطلاعات غلط و غیردقیق در مورد مکان و انبار موشک‌های حماس به رژیم صهیونیستی می‌دهد و این جنبش نیز مطابق نقشه، سکوهای پرتاب و انبارهای غیر واقعی برای فریب دشمن ایجاد می‌کند و دشمن صهیونیستی قصد داشت با «خرابکاری» که عبارت بود از نصب تجهیزاتی بر روی این موشک‌ها و انبارها، آنها را در اولین لحظه رویارویی با مقاومت فلسطین منفجر کند و بدین طریق، توان موشکی فلسطینیان در غزه را فلج کند.
اهمیت عملیات ضدجاسوسی حماس در این است که در طرف مقابل، دو سازمان اصلی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (امنیت و شاباک) فعالیت داشتند و این جنبش موفق شده است به مدت دو سال آنها را فریب دهد.
فرماندهان رژیم صهیونیستی طی این دو سال از اینکه موفق به «تله‌گذاری موشک‌ها» شده‌اند، خوشحال بوده و از جاسوس به دلیل همکاری فوق‌العاده‌اش تشکر کردند، ولی در اولین رویارویی مقاومت اسلامی فلسطین با این رژیم، حماس صهیونیست‌ها را غافل‌گیر کرد.
بر اساس فیلمی که در مورد مکالمه تلفنی افسر اسرائیلی با یکی از رزمندگان حماس منتشر شده، این افسر صهیونیست از اینکه رو دست خورده، به شدت ناراحت است و رزمنده مقاومت نیز در جواب می‌گوید، عزالدین قسام در کمین صهیونیست‌هاست و به «دار و دسته‌هایش» بگوید «رو دست» خورده‌اند.