سازمان ملل اعتراف کرد
مدیریت افتضاح و شکستهای سیستماتیک سازمان ملل در مواجهه با بحران میانمار
سازمان ملل طی گزارشی، به مدیریت افتضاح و شکستهای سیستماتیک خود در ارتباط با بحران میانمار و حمله به مسلمانان روهینگیا در سال ۲۰۱۷ اعتراف کرد.
بهمن ماه گذشته «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، به مسئولان تحت امر خود دستور داده بود که درباره نحوه عملکرد این سازمان در میانمار تحقیق انجام دهند. پیش از آن، مقامات سازمان ملل در میانمار متهم شده بودند که حملات عناصر افراطی نظامیان ارتش میانمار به مسلمانان در منطقه روهینگیا را نادیده میگیرند.
علاوهبر آن، عملکرد سازمان ملل در ارتباط با اردوگاههای آوارگان مسلمان میانمار هم مورد اعتراض قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر حدود ۷۴۰ هزار روهینگیایی ساکن اردوگاهها در خاک بنگلادش، در شرایط بسیار بدی
بهسرمیبرند. آنها پناهندگانی هستند که طی سال ۲۰۱۷ از حملات نظامیان ارتش میانمار در استان «راخین» جان سالم به در بردهاند.
اما بر اساس گزارش سازمان ملل که دوشنبه منتشر شده، آمده است، در حالی که نمیتوان مسئولیت شکستهای سیستماتیک را دقیقا متوجه کسی کرد، همه طرفهای دخیل در این مورد مسئول هستند که نگرانیهای اصولی سازمان ملل را در رابطه با نقض جدی حقوق بشر در میانمار، جدی نگرفتهاند.
همچنین، گفته شده است که «رناتا لوک-دسالین» هماهنگکننده وقت سازمان ملل، نگرانیهای مربوط به گسترش بد رفتاری با مردم روهینگیا را کماهمیت جلوه داده و به همکاری اقتصادی با دولت میانمار اولویت میداده است.
در گزارش ۳۶ صفحهای سازمان ملل، «وجود اختلافات به جای انسجام در نظام سازمان ملل، فقدان یک استراتژی واضح و یکپارچه، خشونتهای سیستماتیک و نبود تحلیلهای میدانی یکپارچه» علت مدیریت نادرست سازمان ملل وشکستهای سیستماتیک این سازمان در میانمار دانسته شده است.